Στ. Αραχωβίτης – Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Καστορείου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στ. Αραχωβίτης – Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Καστορείου


Συνάντηση με τη διευθύντρια του Κ.Υ. Καστορείου κ. Σταθούλα Αραχωβίτη είχε ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στ. Αραχωβίτης, την Τρίτη, 19 Ιανουαρίου.

Ο βουλευτής ενημερώθηκε για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καστορείου, για τις πάγιες ανάγκες σε προσωπικό και κτηριακή αναβάθμιση. Επίσης συζητήθηκαν εκτενώς οι νέες συνθήκες περιορισμού που επικρατούν στα όρια του Δήμου Σπάρτης για τον περιορισμό διάδοσης του ιού SARS CoV-2. Συζητήθηκε η διαδικασία ανίχνευσης του πληθυσμού με τα rapid test και η πορεία του εμβολιασμού.

Ο βουλευτής ευχαρίστησε την διευθύντρια για την ουσιαστική ενημέρωση. Εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή του στην πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάνουν οι υγειονομικοί στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας και διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει τα ζητήματα που προέκυψαν από τη συζήτηση, ώστε το Κέντρο Υγείας Καστορείου να ενισχυθεί με προσωπικό και να αλλάξει ο Υγειονομικός χάρτης των Αγροτικών Ιατρείων που θα ενισχύσουν το Κ.Υ Καστορείου. Η αλλαγή του χάρτη είχε ξεκινήσει κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά 1,5 χρόνο μετά την αλλαγή κυβέρνησης, δεν έχει ολοκληρωθεί.

Ο κ. Αραχωβίτης υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Η στήριξη όλων των δομών Υγείας με νέους επιστήμονες και εργαζόμενους είναι ο δρόμος για την θωράκιση των πολιτών απέναντι στην πανδημία. Μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες το δημόσιο σύστημα Υγείας δεν έχει επαρκώς στελεχωθεί. Αντίθετα, η κυβέρνηση βρίσκει χρήματα για να προσλαμβάνει ¨ανθρωποφύλακες¨ στα Πανεπιστήμια. Οι εργαζόμενοι στην Υγεία είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης και δεν είναι άτρωτοι».

Τέλος, έθεσε το θέμα αναδίπλωσης της κυβέρνησης σχετικά με τα εμβολιαστικά κέντρα. Ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι τα Κ.Υ θα είναι εμβολιαστικά κέντρα μέσα στα 1.018, η κυβέρνηση προχωρά σε μόλις 144 εμβολιαστικά κέντρα σε Κ.Υ.


Σχόλια

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr