Νοσηλευτική - Δαβάκης Βίντεο:"Δεν μπορεί το αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου να μεταβάλλεται σε ασπίδα κλαδικών συμφερόντων"Δαβάκης: Γιατί αρνείται η Νοσηλευτική να απαντήσει αναλυτικά για την πρόταση συνεργασίας του Ιδρύματος Νιάρχου;

Ερωτήματα για την άρνηση του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου να δώσει τεκμηριωμένες και αναλυτικές απαντήσεις σχετικά με την απόφασή του να απορρίψει την πρόταση του Ιδρύματος Νιάρχου (ΙΣΝ) για συνεργασία με το νέο Νοσοκομείο που αυτό κατασκευάζει στην Σπάρτη, έθεσε προς τον νέο υφυπουργό Παιδείας αρμόδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, Άγγελο Συρίγο, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης σχετικής Ερώτησής του, στη Βουλή.

Αφορμή για την Ερώτηση του κ. Δαβάκη υπήρξε η ανακοίνωση του Ιδρύματος Νιάρχου στις 26 Νοεμβρίου 2020, όπου αναφέρει ότι «πρότεινε την εξέταση ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ και της Σχολής Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η πρόταση του ΙΣΝ διερεύνησης τέτοιας πιθανότητας, για την υλοποίηση της οποίας το ΙΣΝ θα αναλάμβανε ενδεχομένως σημαντικό επιπλέον κόστος κατασκευής μέσω της αύξησης της υφιστάμενης δωρεάς του, δεν έγινε αποδεκτή από τη Σχολή Νοσηλευτικής και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου». Αντιδρώντας άμεσα στην ανωτέρω ανακοίνωση, ο κ. Δαβάκης προχώρησε σε κατάθεση κοινοβουλευτικής Ερώτησης με την οποία ζητούσε από το υπουργείο Παιδείας να πληροφορηθεί τους λόγους για τους οποίους το Τμήμα Νοσηλευτικής αρνήθηκε την ανωτέρω πρόταση συνεργασίας, καθώς και να καταθέσει όλη τη σχετική αλληλογραφία και τα αποσπάσματα πρακτικών της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος που αφορούν στην ανωτέρω πρόταση.

Δυστυχώς, για άγνωστους λόγους, το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου δεν απάντησε επί της ουσίας στα ανωτέρω ερωτήματα, γεγονός που οδήγησε τον κ. Δαβάκη να επαναφέρει το θέμα με Επίκαιρη Ερώτησή του, που συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή και απαντήθηκε από το υφυπουργό Παιδείας κ. Άγγελο Συρίγο.

Ο κ. Δαβάκης χαρακτήρισε την άρνηση του Τμήματος να απαντήσει στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο ως γεγονός που προσβάλλει την κοινή λογική και παραβιάζει ευθέως τον Κανονισμό της Βουλής.

«Δεν μπορεί το αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου να μεταβάλλεται σε ασπίδα κλαδικών συμφερόντων. Ζήτησε συνεργασία ένα μεγάλο ίδρυμα το οποίο έχει μία μακρά διαδρομή ανιδιοτελούς προσφοράς στην ελληνική κοινωνία και τον ελληνικό λαό και έλαβε αρνητική απάντηση. Καλώ την πολιτική ηγεσία να επέμβει και να ζητήσει αναλυτικότερες εξηγήσεις από το Πανεπιστήμιο, για να μας πουν ποια είναι αυτά τα ακαδημαϊκά κριτήρια που απαγορεύουν σε ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο να δεχθεί τους φοιτητές της Νοσηλευτικής σχολής», ανέφερε ο κ. Δαβάκης.

Το βίντεο της συζήτησης της Ερώτησης του κ. Δαβάκη είναι διαθέσιμο εδώ.


Σχόλια

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr