Πρόταση Χρηματοδότησης προϋπολογισμού 531.000,00€ «Ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων έναντι άλσους Γουδέ»ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Σπάρτης υπέβαλε σήμερα στο Πράσινο Ταμείο, πρόταση χρηματοδότησης του έργου με τίτλο: «Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων έναντι άλσους Γουδέ», προϋπολογισμού 531.000,00€, προκειμένου να ενταχθεί στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» 2020, Άξονας Προτεραιότητας (Α.Π.) 1: «Αστική Αναζωογόνηση», στο πλαίσιο της αρ. πρωτ. 5784/19-2020 Πρόσκλησης του Πράσινου Ταμείου, όπως αυτή ισχύει.

Η υποβολή της πρότασης είχε εγκριθεί με την αρ. 8/2021 Απόφαση (ΑΔΑ: 91Ν0Ω1Ν-2Σ5) της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σπάρτης.

Το έργο προβλέπει την ενσωμάτωση της παραποτάμιας διαδρομής και του «Άλσους Γουδέ» στον αστικό ιστό της πόλης και τη δημιουργία προϋποθέσεων για περαιτέρω αξιοποίηση της σημαντικής περιαστικής αυτής περιοχής.
Τα τεχνικά έργα θα αφορούν διαδρομές πεζών, ποδηλατόδρομο, νέους χώρους στάθμευσης, αλλά και αναζωογόνησης της χλωρίδας της περιοχής μέσω φύτευσης νέων υψηλών δέντρων και θάμνων.

Στόχος του συγκεκριμένου έργου είναι η ουσιαστική αναβάθμιση και ανάδειξη της περιοχής ώστε να αποτελεί πόλο έλξης όχι μόνο για τους τους κατοίκους της Σπάρτης αλλά και της ευρύτερης περιοχής.


Σχόλια

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr