Το στάδιο της προκαταρκτικής μελέτης του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ έχει ολοκληρωθεί από το αρχιτεκτονικό γραφείο RPBW



Αναφορικά με τη χωροθέτηση του νέου Νοσοκομείου, έχει δοθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η σχετική έγκριση. Το ΕΔ έχει αναλάβει την ευθύνη των μελετών των έργων υποδομής για τη βελτίωση των οδικών συνδέσεων και των συνδέσεων του Νοσοκομείου με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας. Η ανάθεση των εν λόγω μελετών προγραμματίζεται για το αμέσως επόμενο διάστημα ώστε να ολοκληρωθούν και δημοπρατηθούν μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2022.

Το κλινικό πρόγραμμα του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας, και τη δεδομένη χρονική περίοδο ολοκληρώνεται, σε συνεργασία με τη διοίκηση και το προσωπικό του υφιστάμενου Νοσοκομείου, η διαδικασία διερεύνησης της πιθανότητας περαιτέρω εμπλουτισμού του, προτού το έργο προχωρήσει στο στάδιο της οριστικής αρχιτεκτονικής μελέτης. Οι συζητήσεις και ο καθορισμός του δυνητικού εμπλουτισμού των περαιτέρω υπηρεσιών του Νοσοκομείου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Στο πλαίσιο της προαναφερθείσας διερεύνησης, της προσπάθειας του ΙΣΝ για τη συνολική υποστήριξη του τομέα Νοσηλευτικής στην χώρα, αλλά και της πίστης του ότι η δημιουργία άρτιων και μοντέρνων ιατρικών υποδομών υπηρετεί καλύτερα τους πολίτες όταν αυτές αποτελούν τη βάση συνεργασιών μεταξύ φορέων, το ΙΣΝ πρότεινε την εξέταση ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ και της Σχολής Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η πρόταση του ΙΣΝ διερεύνησης τέτοιας πιθανότητας, για την υλοποίηση της οποίας το ΙΣΝ θα αναλάμβανε ενδεχομένως σημαντικό επιπλέον κόστος κατασκευής μέσω της αύξησης της υφιστάμενης δωρεάς του, δεν έγινε αποδεκτή από τη Σχολή Νοσηλευτικής και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Ως εκ τούτου, το ΙΣΝ εγκατέλειψε την εν λόγω πρόταση, αφήνοντάς την στη διακριτική ευχέρεια της Πολιτείας, συνεχίζοντας ωστόσο, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Υγεία, την υποστήριξη του ευρύτερου τομέα Νοσηλευτικής στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα, το νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ προβλέπεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στην Ελληνική Πολιτεία, και κατ’ επέκταση στους Έλληνες Πολίτες, το πρώτο τρίμηνο του 2025.

Στο πλαίσιο της διαφανούς διαδικασίας που ακολουθείται πάντα από το ΙΣΝ, της έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης των πολιτών για την πρόοδο των έργων αλλά και της διάθεσης να εξελίσσονται τα συγκεκριμένα έργα με γνώμονα το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών, διοργανώνουμε από τον Ιούνιο του 2019 ανοιχτές συζητήσεις σε συνεργασία με τους αντίστοιχους Δήμους. Οι επόμενες ανοιχτές συζητήσεις, σε συνεργασία με τους 3 Δήμους, θα γίνουν διαδικτυακά, λόγω της πανδημίας, την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020.


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ