ΣΠΑΡΤΗ - Συνεδρίασε το Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας ΛακωνίαςΣυνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη σήμερα Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου το Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Π.Ε. Λακωνίας, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρου Βερούτη και την συμμετοχή του Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλη Χαντζή.

Στην συνεδρίαση τέθηκαν και συζητήθηκαν τα μέτρα πρόληψης, οργάνωσης, ετοιμότητας και συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση των κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, κατολισθήσεων και χιονοπτώσεων, ενόψει της χειμερινής περιόδου 2020 – 2021.

Καθένας από τους εμπλεκόμενους φορείς κλήθηκαν να παρουσιάσουν περιληπτικά το σχέδιο δράσης τους, σύμφωνα με την αρμοδιότητά τους καθώς και το ανθρώπινο και υλικό δυναμικό που μπορούν να διαθέσουν για την ενδυνάμωση του μηχανισμού πρόληψης αλλά και καταστολής έναντι ακραίων καιρικών φαινομένων.

Κοινή διαπίστωση όλων υπήρξε η καλή δουλειά που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι -και συνεχίζεται μέχρι σήμερα- στον καθαρισμό ποταμών και ρεμάτων από την ΠΕ Λακωνίας, θωρακίζοντας έτσι σε μεγάλο βαθμό την αντιπλημμυρική προστασία του νομού.

Ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, ευχαρίστησε τους δήμους αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για την μέχρι σήμερα εξαιρετική συνεργασία, που έχει συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση όλων των περιπτώσεων φυσικών καταστροφών, που έχουν συμβεί μέχρι σήμερα.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης για Εγγειοβελτιωτικά θέματα Νίκωνας Τζινιέρης, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Πουλοκέφαλος -και ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Σπάρτης-, ο δήμαρχος Ευρώτα Δήμος Βέρδος, ο αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία αντιδήμαρχος Σπάρτης Θανάσης Καρλαύτης, ο αντιδήμαρχος Μονεμβασίας Κώστας Μαυρομιχάλης, η αντιδήμαρχος Ελαφονήσου Κατερίνα Μέντη, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας πύραρχος Γιώργος Αλικάκος, ο εκπρόσωπος του ΚΕΕΜ αντισυνταγματάρχης Θεμιστοκλής Δήμου, ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας υπαστυνόμος Α΄ Γιώργος Νιάρχος, ο Λιμενάρχης Νεάπολης πλωτάρχης Θεόδωρος Μοτσάκος, οι προϊστάμενοι της Διεύθυνσης Δασών Λακωνίας Ηλίας Κοντάκος, της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών Δήμου Μονεμβασίας Ιωάννης Λάγγης, του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Λακωνίας Παναγιώτης Κουλογεωργίου, η εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Πολυτίμη Σταθάκου, του Ετοιμοκλή Γεώργιος Βασίλαρος, του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών νομού Λακωνίας Δημήτρης Λαγός, της Κοινοπραξίας “Μορέας” Α.Ε. Καλκούνος Κωνσταντίνος, του ΔΕΔΗΕ Μαρία Ντούνια.
Σχόλια

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr