Κρητικός Νεοκλής:Αναδασωτέες οι δασικές εκτάσεις των καμένων της Μάνης και γενικότερα της ΛακωνίαςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Νεοκλής Κρητικός: Αναδασωτέες οι δασικές εκτάσεις των καμένων της Μάνης και γενικότερα της Λακωνίας.


Μετά την ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή και με θέμα «Χαρακτηρισμός αναδασωτέων όλων των δασικών εκτάσεων, οι οποίες κάηκαν στην πυρκαγιά της 22 Αυγούστου στην Ανατολική Μάνη» το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μέσω της Δ/νσης Δασών Λακωνίας της Γενικής Δ/νσης Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων διαβεβαιώνει ότι ΟΛΕΣ οι καμένες δασικές εκτάσεις, κηρύσσονται αναδασωτέες.

Μετά από σχετικούς επιτόπιους ελέγχους, καταγραφές, αλλά και επεξεργασία δορυφορικών εικόνων, σε ότι αφορά τις δασικές εκτάσεις εντός της καμένης έκτασης, η αναδάσωση θα ακολουθήσει τις προβλεπόμενες από τους σχετικούς νόμους διαδικασίες.

Όπως μας γνωστοποιούν, το Δασαρχείο συγκεντρώνει στοιχεία, στοιχειοθετεί με χάρτες την κατάσταση και μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών, τα σχετικά έγγραφα και εισηγήσεις θα υποβληθούν στο αρμόδιο Υπουργείο, για να γίνει η ένταξη των αναδασωτέων περιοχών στο Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης, το οποίο και δημοσιοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες. Πρόκειται για ένα δεκαετές πρόγραμμα που θα ολοκληρωθεί σε πέντε στάδια. Η περιοχές της Μάνης αλλά και της Λακωνίας γενικότερα, θα συμπεριληφθούν αμέσως όταν το Δασαρχείο αποστείλει τους σχετικούς φακέλους.

Ακόμα η διαδικασία είναι σε αρχικό στάδιο, αλλά, όπως έχω υποσχεθεί, θα παρακολουθούμε το θέμα στενά και σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, για το βέλτιστο αποτέλεσμα τόσο για το περιβάλλον όσο και για τους Λάκωνες.

Εξάλλου τα παραπάνω είναι και κατ’ επιταγή του άρθρου 17 του Συντάγματος.


Νεοκλής Δ. Κρητικός

Βουλευτής Λακωνίας

Σχόλια

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr