Αγορά μετατροπή σε Μουσείο της οικίας Γιάννη Ρίτσου από το Δήμο ΜονεμβασίαςΟ Δήμος προτίθεται να αγοράσει την οικία του μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου εντός της Καστροπολιτείας με σκοπό να δημιουργηθεί δημοτικό μουσείο.

Για το σκοπό αυτό, έχουμε έρθει σε επαφή με την κόρη του κα Ερη Ρίτσου, η οποία έχει συμφωνήσει για την πώληση της οικίας και την αγορά της από το Δήμο, για την εκπλήρωση του παραπάνω σκοπού, μετά από ανταλλαγή επιστολών, τις οποίες δημοσιοποιούμε.

Το θέμα θα τεθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της απευθείας αγοράς.

Ο Δήμαρχος
Ηρακλής ΤριχείληςΗ προσπάθεια έως σήμερα έχει ως αφετηρία την γνωστοποίηση της πρόθεσης του Δήμου Μονεμβασία για την αγορά, μέσω επιστολής προς στην κόρη του ποιητή. Η κα Ερη Ρίτσου γνωστοποίησε την αποδοχή της πρότασης εκφράζοντας τη χαρά της καθώς ο στόχος του Δήμου συμπλέει με την επιθυμία της. Τη θετική εξέλιξη ακολούθησε ενημέρωση του Δήμου Μονεμβασίας προς την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία εξέφρασε την στήριξη στην προσπάθεια αυτή και την δέσμευση το Υπουργείο “να συμβάλει ενεργά στην μετατροπή (της οικίας) σε Μουσείο“.


Σχόλια

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ΠΛΑΓΑΚΗΣ

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΑΘ΄ΕΚΑΣΤΗΝ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ