Επιστολή Τριχείλη στο Βορίδη για ζημιές στις κλημεντίνες



Με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης επισημαίνει τη μεγάλη απώλεια εισοδήματος για τους παραγωγούς μανταρινιών ποικιλίας ΄΄Κλημεντίνη” εξαιτίας των πρόσφατων ισχυρών βροχοπτώσεων και των συνακόλουθων ζημιογόνων παραγόντων και ζητάει τη μέριμνα του Υπουργείου για την ενίσχυση των παραγωγών. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

”Κ. Υπουργέ,

Οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν κατά το διάστημα 10-20 Δεκεμβρίου 2020 στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μονεμβασίας είχαν ως αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή της παραγωγής στα μανταρίνια ποικιλίας ΄΄Κλημεντίνη’’, διότι λόγω της υπερβολικής συγκέντρωσης υγρασίας προέκυψε δημιουργία υδαρούς κηλίδας και ανάπτυξη παθογόνων μυκήτων κυρίως του γένους Penicillium.

Δυστυχώς η υδαρής κηλίδα ή αλλιώς η ‘’μονίλια’’ όπως λέγεται από τους παραγωγούς δεν οφείλεται σε κάποιο οργανισμό (μύκητες, έντομα κλπ.) με αποτέλεσμα να μην υφίσταται ουσιαστικά τρόπος αντιμετώπισης όταν προκύψουν συνθήκες παρατεταμένων βροχοπτώσεων ή/και υψηλής ατμοσφαιρικής υγρασίας, όπως συνέβη δηλαδή στην περιοχή κατά το προαναφερθέν διάστημα.

Κατόπιν αυτών, οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση καθώς βλέπουν την παραγωγή τους να καταστρέφεται και να μην υπάρχει καμία δυνατότητα διάθεσης του προϊόντος, ειδικά με τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν κατά τη φετινή περίοδο και τις δυσκολίες λόγω covid-19.

Για τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε θερμά όπως μεριμνήσετε και εντάξετε τους παραγωγούς της συγκεκριμένης ποικιλίας μανταρινιών σε πρόγραμμα στρεμματικής ενίσχυσης με ένα ικανοποιητικό ποσό, προκειμένου να καλύψουν την ζημιά από τη χαμένη παραγωγή τους.

Με εκτίμηση,

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ”


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ