Επιστολή Τριχείλη στο Βορίδη για ζημιές στις κλημεντίνεςΜε επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης επισημαίνει τη μεγάλη απώλεια εισοδήματος για τους παραγωγούς μανταρινιών ποικιλίας ΄΄Κλημεντίνη” εξαιτίας των πρόσφατων ισχυρών βροχοπτώσεων και των συνακόλουθων ζημιογόνων παραγόντων και ζητάει τη μέριμνα του Υπουργείου για την ενίσχυση των παραγωγών. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

”Κ. Υπουργέ,

Οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν κατά το διάστημα 10-20 Δεκεμβρίου 2020 στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μονεμβασίας είχαν ως αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή της παραγωγής στα μανταρίνια ποικιλίας ΄΄Κλημεντίνη’’, διότι λόγω της υπερβολικής συγκέντρωσης υγρασίας προέκυψε δημιουργία υδαρούς κηλίδας και ανάπτυξη παθογόνων μυκήτων κυρίως του γένους Penicillium.

Δυστυχώς η υδαρής κηλίδα ή αλλιώς η ‘’μονίλια’’ όπως λέγεται από τους παραγωγούς δεν οφείλεται σε κάποιο οργανισμό (μύκητες, έντομα κλπ.) με αποτέλεσμα να μην υφίσταται ουσιαστικά τρόπος αντιμετώπισης όταν προκύψουν συνθήκες παρατεταμένων βροχοπτώσεων ή/και υψηλής ατμοσφαιρικής υγρασίας, όπως συνέβη δηλαδή στην περιοχή κατά το προαναφερθέν διάστημα.

Κατόπιν αυτών, οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση καθώς βλέπουν την παραγωγή τους να καταστρέφεται και να μην υπάρχει καμία δυνατότητα διάθεσης του προϊόντος, ειδικά με τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν κατά τη φετινή περίοδο και τις δυσκολίες λόγω covid-19.

Για τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε θερμά όπως μεριμνήσετε και εντάξετε τους παραγωγούς της συγκεκριμένης ποικιλίας μανταρινιών σε πρόγραμμα στρεμματικής ενίσχυσης με ένα ικανοποιητικό ποσό, προκειμένου να καλύψουν την ζημιά από τη χαμένη παραγωγή τους.

Με εκτίμηση,

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ”


Σχόλια

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr