Επαναλειτουργία του ΚΕΕΜ ως Κέντρου Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων λόγω της πανδημίας, ζητά ο ΔαβάκηςΤην εκ νέου ενεργοποίηση του ΚΕΕΜ Σπάρτης ως Κέντρου Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων, ζητά από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, μέσω νέας κοινοβουλευτικής Ερώτησης, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, στηρίζοντας αυτήν τη φορά το αίτημά του στις έκτακτες υγειονομικές συνθήκες που διέρχεται η χώρα.
Ο Θανάσης Δαβάκης, αναλύοντας τους λόγους της νέας κοινοβουλευτικής του παρέμβασης για το ΚΕΕΜ, δήλωσε:

Το σύστημα κατάταξης νεοσυλλέκτων, όπως ισχύει σήμερα, είχε σχεδιαστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση με βάση τις επιχειρησιακές ανάγκες που επικρατούσαν εκείνη την περίοδο.

Η πρωτοφανής πανδημία που βιώνουμε επιβάλλει, όμως, νέες υγειονομικές τακτικές, όσον αφορά την αποσυμφόρηση των στρατοπέδων και την αύξηση των αποστάσεων μεταξύ των νεοσυλλέκτων οπλιτών, τόσο εντός των θαλάμων και των άλλων χώρων διαβίωσης, όσο και κατά την ημερήσια εκπαίδευση.

Το ΚΕΕΜ της Σπάρτης είναι μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές εγκαταστάσεις της ελληνικής επικράτειας. Παράλληλα, λόγω της πρότερης λειτουργίας του ως ΚΕΝ για περισσότερο από μισό αιώνα, προσφέρει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα όσον αφορά το έργο της υποδοχής, στέγασης και εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων οπλιτών.

Ζητώ συνεπώς από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, με την κατάθεση κοινοβουλευτικής Ερώτησης, την επαναλειτουργία του ΚΕΕΜ, που προσφέρεται άριστα στο πλαίσιο ενός γενικότερου επανασχεδιασμού του συστήματος κατάταξης και εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων με βάση τις νέες υγειονομικές ανάγκες και προδιαγραφές που έχει επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού.


Σχόλια

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr