ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΡΓΕΙΤΑΚΟΥ

 Αγαπητοί μου Συμπολίτες,

Τα Χριστούγεννα αυτά νιώθω περισσότερο από κάθε άλλη φορά την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας μέσα από τις ευχές μου. Από ευχές που βγαίνουν μέσα από την καρδιά μου και με αυτές θέλω να απευθυνθώ στον καθένα και στην καθεμία από εσάς ξεχωριστά.

Επιτρέψτε μου, πριν τις εκφράσω, να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις για τη χρονιά που πέρασε. Το 2020 ζήσαμε πολύ δύσκολες, πολύ δυσάρεστες στιγμές. Στη δίνη της πανδημίας είδαμε ανθρώπινες ζωές να χάνονται, περιουσίες να καταστρέφονται, προσδοκίες να ματαιώνονται, τους κόπους μιας ζωής να συντρίβονται. Μάθαμε να ζούμε με την απειλή.

Με την απειλή ενάντια στην ζωή, την υγεία και τον μόχθο μας. Μάθαμε να ζούμε παρέα με τον πόνο, τον δικό μας ή των γύρω μας. Βιώσαμε, όσο ποτέ άλλοτε στην πολύ πρόσφατη ιστορία μας, την απώλεια. Την απώλεια που ξύπνησε πολύ δυσάρεστες μνήμες στους πιο παλιούς και εκπαίδευσε στον πόνο τους νεώτερους. Μέσα σε αυτήν τη ζοφερή πραγματικότητα, που η καθημερινότητά μας ταυτίστηκε με την απουσία της χαράς και της δημιουργικότητας, επικράτησε το σκοτάδι.

Από αυτό το σκοτάδι σάς εύχομαι να βγείτε. Πιο δυνατοί. Πιο αισιόδοξοι.

Γιατί το κερί της ελπίδας είναι άσβεστο. Ακόμη και αν η φλόγα του γίνεται θαμπή και τρομαγμένη. Είναι άσβεστο, όσο ακόμα είμαστε και παραμένουμε άνθρωποι. Άνθρωποι έτοιμοι να συνδράμουμε τον πλησίον, άνθρωποι με πίστη, άνθρωποι έτοιμοι να σηκώσουμε το βάρος όλοι μαζί.

Αυτά τα Χριστούγεννα σάς εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να νιώσετε την παρουσία των άλλων ανθρώπων γύρω σας λυτρωτική. Να νιώσετε ότι μέσα από τα δικά τους μάτια βιώνετε το θείο θαύμα, το θαύμα της Γέννησης του Χριστού, αυτού που ήλθε να σηκώσει το βάρος για μας. Το βάρος που μοιράζεται δεν είναι ασήκωτο. Αυτό μάς έμαθε η παρουσία του Χριστού στη ζωή μας.

Εύχομαι η νέα χρονιά να φέρει στιγμές όμορφες, χαρούμενες σε όλες και όλους σας. Να απαλύνει τις κακές μνήμες και να δώσει χώρο στη νέα δημιουργία, ευκαιρία για νέα ξεκινήματα στην προσωπική και την επαγγελματική σας ζωή. Να δώσει χαμόγελο στο πρόσωπο των παιδιών σας και ικανοποίηση σε σας που ζείτε μέσα από τη χαρά τους.

«Ποτέ άλλοτε τα σπίτια μας δεν ήταν τόσο κοντά και οι καρδιές μας τόσο μακριά», έγραφε ο αείμνηστος Αντώνης Σαμαράκης πριν από πολλά χρόνια. Εύχομαι την καινούργια χρονιά όχι μόνο οι καρδιές όλων σας να βρεθούν ασφυκτικά κοντά, αλλά και η αγκαλιά σας.


Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλες και όλους
Σχόλια

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr