Νεοκλής Κρητικός: Ανάδειξη και Προστασία του «κόκκινου ναυαγίου»Με ερώτησή του προς τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη ο βουλευτής Λακωνίας κ.Νεοκλής Κρητικός ζητά την στήριξη του Υπουργείου για την ανάδειξη και προστασία του «κόκκινου ναυαγίου» στην παραλία «Γλυφάδα» του οικισμού Βαλτάκι στο δήμο Ευρώτα.

Με δεδομένο ότι η διαδικασία προστασίας του ναυαγίου θα έχει διπλά περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή ο κ.Κρητικός θέτει το ζήτημα στο Υπουργείο, προτείνοντας ως οδηγό την ανάλογη περίπτωση του «ναυαγίου της Ζακύνθου», το οποίο αποτελεί πλέον έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό, ενώ ήδη έχει κάνει τις πρώτες επικοινωνίες με τον δήμο Ευρώτα για την προώθηση του θέματος αυτού.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ερώτησή του: «Είναι εύκολα κατανοητό ότι το ναυάγιο «Δημήτριος» στην παραλία «Γλυφάδα» του οικισμού Βαλτάκι έχει παρόμοια Ιστορία με το παγκοσμίως γνωστό ναυάγιο «Παναγιώτης» της Ζακύνθου. Επειδή όντως για τη Ζάκυνθο, το ναυάγιο «Παναγιώτης» αποτελεί πόλο τουριστικής έλξης οι τοπικοί φορείς σε συνεργασία με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και συγκεκριμένα με το Τμήμα Περιβάλλοντος θα προχωρήσουν σε διαδικασίες για την συντήρηση της μεταλλικής επιφάνειας του καραβιού και θα ερευνήσουν τα κατάλληλα υλικά για την προστασία του.

Ανάλογες διαδικασίες θα ξεκινήσουν οι τοπικοί φορείς της Λακωνίας, καθώς πρέπει να διαμορφωθούν οι συνθήκες και για την προστασία του ναυαγίου και επομένως και του περιβάλλοντος πέριξ αυτού. Εννοείται σε αυτήν την προσπάθεια προστασίας και ανάδειξης θα συμβάλλουμε όλοι με όλες μας τις δυνάμεις.»

Θα ακολουθήσει ενημερωση για τις επόμενες ενέργειες του κ.Κρητικού.


Σχόλια

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr