ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ



H Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Δήμου Ευρώτα “Ευρώτειος Πολιτεία”, στα πλαίσια συνεργασίας της με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και της εορταστικής ατμόσφαιρας των ημερών, παρουσιάζει τη σελίδα της ΕΒΕ, στους συνδέσμους της οποίας οι μικροί της φίλοι θα μπορούν να απολαύσουν Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες.

Η Πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΚΔΕΔΕ “Ευρώτειος Πολιτεία” σας εύχονται Καλές Γιορτές με υγεία !!

H Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος εγκαινιάζει τον κύκλο αναγνώσεων «Ιστορίες» με τις «Ιστορίες για τα Χριστούγεννα» και προσκαλεί τους μικρούς και μεγάλους φίλους της σε ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι με πρωταγωνιστές τα βιβλία.

Γνωστοί καλλιτέχνες, ηθοποιοί και συγγραφείς συμμετέχουν στη διαδικτυακή χριστουγεννιάτικη γιορτή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και μας μεταφέρουν την εορταστική ατμόσφαιρα διαβάζοντας πέντε αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ιστορίες.

Σε ανάγνωση του Ακύλλα Καραζήση θα ζωντανέψει «Η Σταχομαζώχτρα» από τα «Διηγήματα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (Εκδόσεις Μίνωας, 2011). Ο Μάνος Κοντολέων μοιράζεται την ιστορία «Χρυσαφένια, Aσημένια…νύχτα χριστουγεννιάτικη» από το βιβλίο του «Ιστορίες για τα δικά μου Χριστούγεννα» (Εκδόσεις Πατάκη, 2015) ενώ η Τάνια Παλαιολόγου διαβάζει το βιβλίο «Το αστερόπαιδο» του Oscar Wilde (Εκδόσεις Μεταίχμιο, 2014). Η Νάνσυ Σιδέρη αφηγείται «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Hans Christian Andersen (Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, 2005) και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος διαβάζει το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά «Ο Αϊ-Βασίλης στη φυλακή με τους 83 μικρούς αρουραίους» (Εκδόσεις Μεταίχμιο, 2012).

Οι αναγνώσεις θα παραμείνουν διαθέσιμες στο κανάλι της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο Youtube για όλη την εορταστική περίοδο από τις 20 Δεκεμβρίου 2020 έως και τις 10 Ιανουαρίου 2021.


Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά !!


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ