Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας ανταπαντά στη δεύτερη επιστολή σχετικά με τον χώρο καραντίνας ασθενούντων εργατών γης από τον covid19



Την απάντηση του Δημάρχου στην επιστολή κατοίκων της Τ.Κ. Συκέας σχετικά με την δημιουργία χώρου φιλοξενίας αλλοδαπών εργατών γης κρουσμάτων COVID-19, ακολούθησε η κατάθεση στην υπηρεσία νέου εγγράφου.

Με αφορμή το νέο έγγραφο που απέστειλε ο κ. Ιωάννης Γράφος, ο Δήμαρχος Μονεμβασίας ως τελευταία τοποθέτησή του, απαντώντας επισημαίνει τα ακόλουθα:

“Προς κ. Ιωάννη Γράφο

Θέμα: Απάντηση στην από 2/11/2020 επιστολή σας με επικολλημένες ακριβώς τις ίδιες υπογραφές με την προηγούμενη.

Θεωρώ ότι εσείς συντάξατε και αποστείλατε δεύτερη επιστολή ως «απάντηση» στην απάντησή μου. Εάν αυτό είναι ακριβές, σας αφορούν τα παρακάτω, εάν όχι να με ενημερώσετε ποιος τη συνέταξε.
Το να επικολλήσετε τις προηγούμενες υπογραφές, ακριβώς όπως ήταν σε νέο κείμενο, εκτός του ότι δεν είναι ηθικά σωστό, συνιστά πιθανή πλαστογραφία.
Κλείνω με τη σημερινή απάντησή μου, η οποία αφορά μόνο σε εσάς και δεν θα συνεχίσω το σερί των επιστολών.
Δεν έχω ποτέ πετάξει το μπαλάκι σε Κοινότητα, αντίθετα ενεργώ νόμιμα και αποφασίζω όπου έχω αρμοδιότητα για το μέλλον και το καλό των δημοτών, ειδικά σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, εξάλλου γι΄αυτό έχω εκλεγεί Δήμαρχος.
Αναφέρεται στην πρώτη επιστολή διαμαρτυρίας σας (των κατοίκων) επακριβώς «ότι εκφράζουμε την καθολική μας αντίρρηση και άρνηση για τη δημιουργία οποιασδήποτε μορφής φιλοξενίας αλλοδαπών εργατών γης κρουσμάτων COVID-19 στα όρια της Κοινότητάς μας». Αυτό σημαίνει μακριά από εσάς, ακόμα κι αν είναι δικά σας τα κρούσματα ή οι επαφές.
Δεν ξέρω αν εσείς ή κάποιος άλλος συνέταξε και διακίνησε αυτή την επιστολή, πάντως θεωρώ ότι η άποψη αυτή που εκφράζει, είναι λανθασμένη.
Η συνάντηση στο Δημαρχείο με το Τοπικό Συμβούλιο της Συκιάς, στην οποία ήσασταν και εσείς παρών έγινε πολύ πριν την κατάθεση των υπογραφών. Δεν παρευρίσκετο μόνο ο υπάλληλος του Δήμου, ο οποίος είναι Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας, αλλά και ο Αντιδήμαρχος της Ενότητάς σας κος Μαυρομιχάλης και φυσικά δεν υπήρξε καμία διαφορετική πρόταση εκ μέρους σας, ούτε και επρόκειτο να υπάρξει.
Επειδή μάλιστα με κατηγόρησε η αντιπολίτευση και για ρατσισμό και απανθρωπιά, σας πληροφορώ πολύ συνοπτικά ότι από το 1989 έχουν εργασθεί στα κτήματά μου πάνω από 1.000 αλλοδαποί εργάτες γης, άπαντες με τις καλύτερες συνθήκες. Επίσης από το 1989 έως τώρα διαμένουν συνεχώς σε δικό μου οίκημα αλλοδαποί εργάτες γης.
Οι απόψεις που εκφράσατε, ότι αρνείστε καθολικά να φιλοξενηθούν φορείς ή επαφές της COVID-19 στην Κοινότητα της Συκιάς, απηχούν ακριβώς τις απόψεις της αντιπολίτευσης και δη της συζύγου σας κας Βλάχου, όπως τις κατέθεσε αυτή και ο κ. Παναρίτης στο Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Μεταμόρφωσης και σας τις παραθέτω αυτούσιες:
<<Βλάχου Άννα: Ως δημοτική σύμβουλος και μεταφέροντας τις απόψεις του κ. Νικολινάκου αρχηγού της παράταξής της, είπε ότι πρέπει να αποδεσμευτούν οι Τοπικές Κοινότητες από τη διαδικασία αυτή και προτείνουν τη δημιουργία δύο κεντρικών χώρων (οικόπεδα-χώρους), ένα στους Μολάους και ένα στη Νεάπολη τα οποία να διαμορφωθούν με τις κατάλληλες προδιαγραφές.
Παναρίτης Ηλίας: Αν τοποθετηθεί κοντέινερ στην κοινότητα θα απευθυνθεί κατευθείαν στον Εισαγγελέα και στην Αστυνομία κατά του προέδρου και του Δήμου. Είναι ευθύνη του Δήμου ο οποίος έχει χρήματα να τα διαθέσει>>.
Σε σχέση με το κτίριο της ΣΥΚΙΚΗΣ έχω ήδη απαντήσει και αιτιολογήσει ότι δεν πρόκειται να γίνει Hot Spot.
Στα αγροτικά θέματα, δεν δέχομαι να μου κάνετε μαθήματα και κρίσεις για αδιαφορία, γιατί αν ρωτούσατε θα μαθαίνατε ότι με τον πρώην Δήμο Ασωπού, αλλά και έως τώρα έχουμε ασχοληθεί πολύ και αποτελεσματικά με τα προβλήματα των αγροτών. Όσο για εμένα προσωπικά, ο οποίος δηλώνω πρώτα αγρότης, το μόνο που σας γράφω είναι ότι έχετε πλήρη άγνοια.

Σας υπενθυμίζω ότι την τελευταία φορά που συλλέχθηκαν υπογραφές για το ακίνητο της πλατείας, το οποίο αγόρασε ο Δήμος και ο Σύλλογος, ώστε να χαρακτηρισθεί μνημείο Νεωτέρων Χρόνων και τώρα ρημάζει, η ενέργεια αυτή λειτούργησε και λειτουργεί αντίθετα με το σκοπό και τα συμφέροντα της Κοινότητας.

Η σχέση μου με την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Συκιάς είναι παλιά και εδράζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη, στις διαχρονικές σχέσεις και φιλίες, καθώς και στα έργα που έχει κάνει η Δημοτική μου Αρχή στο χωριό. Δεν μπορείτε να την διαρρήξετε με διάφορους υπαινιγμούς που αναγράφετε, όπως «εθελοτυφλώ, εκβιαστικά, έχω να έρθω στη Συκιά πολύ καιρό, άνθρωποι χωρίς βούληση κ.λ.π», τα οποία είναι δικές σας προσωπικές απόψεις και θεωρώ ότι οι ανωτέρω προσβλητικές εκφράσεις είναι άδικες και λανθασμένες.

Ο Δήμαρχος
Ηρακλής Τριχείλης
Των παραπάνω επιστολών και ανταπαντήσεων, είχε προηγηθεί η ακόλουθη αλληλογραφία :



Κάτοικοι της Τ.Κ. Συκέας κατέθεσαν επιστολή σχετικά με την δημιουργία χώρου φιλοξενίας αλλοδαπών εργατών γης κρουσμάτων COVID-19 στην κτηματική περιφέρεια της Συκιάς.

Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας απαντά αναφέροντας τα εξής:

” Έλαβα την διαμαρτυρία 135 κατοίκων της Συκιάς και θα ήθελα να τους ενημερώσετε για την απάντησή μου όπως οφείλει αυτός που προσκομίζει την διαμαρτυρία.

Η Κοινότητα της Συκιάς φιλοξενεί και χρησιμοποιεί ένα πολύ μεγάλο αριθμό εργατών γης πιθανότατα πάνω από 200 για το μάζεμα του ελαιοκάρπου, εάν κάποιοι προσβληθούν από κορωνοϊό γιατί θα πρέπει να φιλοξενηθούν σε κάποια άλλη κτηματική περιφέρεια και όχι στη δική σας. Με εντυπωσιάζει αρνητικά η θέση σας «και οι φορείς της Συκιάς μακριά από εμάς και ας πάνε σε άλλη κοινότητα».

Αν κάποιος νοσήσει θα τον πάρετε σπίτι σας; Θα τον διώξει ο εργοδότης να πάει σε άλλη κοινότητα να κολλήσει τους άλλους και ο ίδιος θα το αποκρύψει;

Μην μου πείτε να βρούμε να αγοράσουμε χώρο και να κατασκευάσουμε οικήματα γιατί αφ΄ενός δεν υπάρχει τέτοιος χώρος, αφ΄ετέρου τότε θα μας κατηγορούσατε για μελλοντικό hot spot και αν ευρίσκετο στην κοινότητά σας πάλι θα διαμαρτυρόσασταν.

Εάν δεν ομονοήσουμε χρησιμοποιώντας την λογική μας και να αποδεχθούμε τα επιστημονικά δεδομένα του κορωνοϊού ότι οι φορείς δεν είναι «λεπροί» τότε πιθανώς να ξεφύγει η κατάσταση. Εκτός αν θέλετε να διώξουμε τους εργάτες γης και μείνουν αμάζευτες οι ελιές.

Όπως έχω αναφέρει ο Δήμος δεν έχει θεσμική αρμοδιότητα για το κορωνοϊό όμως αν δεν κάνουμε εμείς όλες τις ενέργειες για την μείωση και αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς κανείς δεν θα μας βοηθήσει.

Γνωρίζω ποιοι σας επηρεάζουν και σας ζητούν την υπογραφή σας. Όμως η επιλογή των αξίων και ικανών ανθρώπων ώστε να μας συμβουλεύουν, να μας ενημερώνουν και να τους εμπιστευόμεθα είναι το πιο βασικό πράγμα στη ζωή μας.

Δεν πρέπει να ακολουθείτε κάποιους άκριτα που έχουν αντιπολιτευτικά κίνητρα. Εξ΄ άλλου σας έχω αποδείξει ότι θα πρέπει να μου έχετε εμπιστοσύνη γιατί ποτέ δεν θα έκανα κάτι που να βλάψει το χωριό σας ή οποιαδήποτε άλλη κοινότητα.

Όσο για το κτήριο της Συκικής που ανήκει στο Δήμο έχω ήδη απαντήσει
Ενημερώθηκε το Συμβούλιό σας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου
Δεν θα γίνει ποτέ hot spot
Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος
Είναι μακριά και από τον οικισμό “

Ο Δήμαρχος
Ηρακλής Τριχείλης

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ