Ενημέρωση Βερούτη για την πρόοδο των οδικών έργων ΕΣΠΑ στη Λακωνία


Την πρόοδο των εργασιών των δύο οδικών έργων ΕΣΠΑ στη Λακωνία επιθεώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερούτης, χθες Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας.

Πρώτος σταθμός ήταν το έργο της κατασκευής της νέας εισόδου Σπάρτης, μέσω επέκτασης της οδού Λυκούργου και διασύνδεσής της με την επαρχιακή οδό Σπάρτης – Γερακίου, στο ύψος του Αφυσσού.

Οι επιβλέποντες ενημέρωσαν τον αντιπεριφερειάρχη ότι μετά τον φορέα της γέφυρας, που ολοκληρώθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα, οι εργασίες που απομένουν για το πέρας του έργου είναι, η μετατόπιση και η επέκταση του δικτύου των ομβρίων υδάτων της πόλης, η κατασκευή των προσαγωγών οδών, ο κόμβος επί της επαρχιακής οδού Σπάρτης – Σκούρας και οι ασφαλτικές στρώσεις κυκλοφορίας, που θα υλοποιηθούν όταν η πρόοδος των εργασιών και οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν. Το έργο της επέκτασης της Λυκούργου -συνολικού προϋπολογισμού 9.000.000 ευρώ- αναμένεται να παραδοθεί το καλοκαίρι του 2021.

Ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Βερούτης ζήτησε από την επιβλέπουσα υπηρεσία να εξεταστεί κάθε δυνατή τεχνική λύση για την εξεύρεση τρόπου κατασκευής ασφαλούς πεζοδρομίου και φωτισμού στις προσαγωγούς οδούς και στη γέφυρα, μιας και η εγκεκριμένη μελέτη δεν το έχει προβλέψει. Επίσης, δήλωσε ικανοποιημένος από την καλή συνεννόηση και συνεργασία που υπάρχει με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, η οποία έχει συμβάλλει σημαντικά στη θετική πορεία των εργασιών.ΓΕΦΥΡΑ ΠΟΡΟΥ

Στη συνέχεια ο αντιπεριφερειάρχης μετέβη στο εργοτάξιο του έργου που κατασκευάζεται στην επαρχιακή οδό Σκούρας – Γερακίου και συγκεκριμένα στην γέφυρα του Πόρου και στον περιφερειακό Γερακίου.

Διαπιστώθηκε ο γοργός ρυθμός της επανεκκίνησης και εξέλιξης των εργασιών της σύμβασης του έργου, που υπέγραψε την 25η Μαΐου 2020 ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας -μετά την έκπτωση του αρχικού αναδόχου, λόγω μη εκπλήρωσης των συμβατικών του υποχρεώσεων– καθώς πλέον ολοκληρώθηκε ο φορέας της γέφυρας, και το σύνολο των εργασιών οδοστρωσίας σε μήκος 1.800 μέτρων, ενώ απομένουν οι ασφαλτικές στρώσεις κυκλοφορίας, η σήμανση και η ασφάλιση της οδού.

Στην παρακαμπτήριο οδό του Γερακίου έχουν περατωθεί οι εργασίες των ασφαλτικών στρώσεων σε μήκος 5,5 χλμ και εκκρεμούν οι εργασίες ολοκλήρωσης των 3 κόμβων που προβλέπονται στη μελέτη.

Συγχρόνως, με συντονισμένες ενέργειες της Π.Ε. Λακωνίας εκδόθηκε τελικά η Απόφαση καθορισμού προσωρινής τιμής μονάδας αποζημίωσης των απαλλοτριωμένων ακινήτων στις 09/11/2020, από το Εφετείο Ναυπλίου και στο προσεχές χρονικό διάστημα προβλέπεται η παρακατάθεση για την πληρωμή των δικαιούχων ιδιοκτητών, αφού ολοκληρωθεί από τους ιδιοκτήτες η διαδικασία αναγνώρισης δικαιούχων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης ευχαρίστησε την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την πιστή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων των εργασιών, παρά τη δύσκολη για όλους εποχή, λόγω της υγειονομικής κρίσης που έχει επιφέρει ο covid-19 και ζήτησε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε μέσα στο ερχόμενο Καλοκαίρι και τα δύο έργα να αποδοθούν στους πολίτες άρτια και λειτουργικά.


Σχόλια

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE