ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων με έδρα τη Σπάρτη.
Πραγματοποίησε 2 διαδικτυακές συνεδριάσεις με 2 Βουλευτές της Λακωνίας.
Σταύρο Αραχωβιτη και Αθανάσιο Δαβάκη με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων του τμήματος.
Τα προβλήματα που συζητήθηκαν είναι τα εξής:
1) Υποστελεχωση το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων αποτελείτε από 5 μόνιμους καθηγητές ΔΕΠ και 2 μόνιμους καθηγητές ΕΤΕΠ σύνολο 7 καθηγητές για να διδάξουν και να εξετάσουν 73 μαθήματα σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος.
Όπως καταλαβαίνετε ο συγκεκριμένος αριθμός διδασκόντων δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών του τμήματος που αυτό έχει ως συνέπεια αρκετοί Φοιτητές να εγκαταλειπουν τις σπουδές τους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα θα μπορούσε να είναι το χειμερινό εξάμηνο 2020 στο οποίο δεν διδάσκονται πάνω από 22 μαθήματα συνυπολογιζοντας και τους 9 συμβασιουχους καθηγητές που θα έρθουν.
2) Συμβάσεις καθηγητών 407/80 το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου έδωσε στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων 9 καθηγητές με σύμβαση ενός χρόνου, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών μας.
Όμως ο συγκεκριμένος αριθμός διδασκόντων δεν επαρκεί διότι μένουν ακάλυπτα 22 μαθήματα για το χειμερινό εξάμηνο και 15 για το εαρινό, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να μην μπορούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους χάνοντας γνώσεις και εξειδίκευση πάνω στις 3 ειδικότητες που υπάρχουν στο τμήμα Λογισμικού, Υλικού και Δικτύων.
Πρέπει να υπάρξουν πιέσεις στον πρύτανη του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου ώστε να δώσει περισσότερους καθηγητές 407/80 σύμφωνα με τις ανάγκες του τμήματος.
Αυτό αποτελεί μια προσωρινή λύση μέχρι το τμήμα να στελεχωθει πλήρως ώστε να καλύπτει μόνο του τις ανάγκες του.
3) Το Διοικητικό προσωπικό της γραμματείας του τμήματος πρόσφατα υπέστη μείωση κατά 50%, στα δύο άτομα που υπήρχαν και κάλυπταν τις γραφειοκρατικες ανάγκες του τμήματος έμεινε το ένα, με αποτέλεσμα να αργούν όλες οι γραφειοκρατικες υποθέσεις ενώ ο ένας και μοναδικός υπάλληλος που έχει απομείνει ξεπερνάει κάθε μέρα το προβλεπόμενο του ωράριο.
Πολύ σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι το πρόσωπο που έφυγε από την γραμματεία του τμήματος αρνήθηκε να μετακινηθεί στο ΤΟΔΑ.
Πρέπει να γίνουν προσπάθειες από μεριά σας για να λυθούν τα συγκεκριμένα προβλήματα που μαστιζουν και υποβαθμιζουν καθημερινά το τμήμα μας.
Αν δεν λυθούν το τμήμα θα κλείσει λόγου μειωμένης προσέλευσης Φοιτητών, αυτό θα έχει ολέθριες συνέπειες για την πόλη της Σπάρτης όχι μόνο σε επίπεδο εκπαιδευτικό αλλά και οικονομικό..!
Αναμένουμε για τις δικές σας ενέργειες...!
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου.
Γιάννης Ανωμερίτης


Σχόλια

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr