Χωρίς την παρουσία πιστών η φετινή πανήγυρη του Πολιούχου της Σπάρτης



Δυστυχώς χωρίς την παρουσία πιστών εντός του περικαλλούς Ιερού Ναού τίμησε φέτος τον Πολιούχο της, Όσιο Νίκωνα τον ‘’Μετανοείτε’’, η Σπάρτη, λόγω των μέτρων πρόληψης για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου. Λόγο πνευματικής οικοδομής εξεφώνησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σπάρτης και εφημέριος του Ι.Ν Αγίου Σπυρίδωνος, Πανοσ. Αρχ. Σεραφείμ Κοσμάς, ο οποίος επισήμανε ότι, αν και η απουσία των καθιερωμένων εορταστικών εκδηλώσεων προκαλεί μία έντονη στενοχώρια, εντούτοις αποτελεί και μία ευλογημένη ευκαιρία ώστε οι πιστοί να αναστοχαστούν και να εμβαθύνουν στη διδασκαλία του Οσίου Νίκωνος, που είχε επίκεντρο την μετάνοια.

Με την ολοκλήρωση του Εσπερινού ο σεπτός Ποιμενάρχης μας επικαλέστηκε τη χάρη του Οσίου Νίκωνος για να μπορέσει το χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας αφενός να αγαπήσει τον Θεό χωρίς όρους και όρια, αφετέρου να σταθεί δυνατό κατά τη δοκιμασία που μαστίζει την Πατρίδα μας και ολόκληρο τον πλανήτη. Ολοκληρώνοντας κάλεσε τους πιστούς να κρατήσουν ζωντανή την ελπίδα τους για ένα καλύτερο αύριο, που θα έρθει μέσα από την πίστη και την μετάνοια.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκαν ο Όρθρος και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας. Προς τους ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Ραδιοφωνικού Σταθμού της τοπικής μας Εκκλησίας απευθύνθηκε ο Καθηγούμενος της Ι.Μ Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα, Πανοσ. Αρχ. Γρηγόριος Βαλτογιάννης, ο οποίος μίλησε για την βαθύτερη έννοια της μετάνοιας, η οποία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, είναι η αναγνώριση της πηγής της ζωής εντός του θανάτου και η αποδοχή του δύσκολου έργου που έφερε εις πέρας ο Χριστός για τη σωτηρία του Ανθρώπου.

Τη Θεία λειτουργία επισφράγισε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας επισημαίνοντας ότι οι εορτές των Αγίων αποτελούν αφενός οφειλές των πιστών προς τα τιμώμενα πρόσωπα της Εκκλησίας μας, αφετέρου ωφέλειες πνευματικές, που πηγάζουν από τον παραδειγματισμό από την βιωτή και το κήρυγμά τους. Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη, ιδιαίτερα στην ταραγμένη εποχή που ζούμε, να μετανοήσουμε ειλικρινά και να κάνουμε πράξη την ‘’εν Χριστώ ζωή’’, ώστε να είμαστε μέτοχοι στη βασιλεία των Ουρανών. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε του χρόνου να εορταστεί ο Άγιος με λαμπρότητα έχοντας λυτρωθεί η ανθρωπότητα από τη δοκιμασία της πανδημίας.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την καθιερωμένη δέηση υπέρ υγείας του χριστεπώνυμου πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας και των ομογενών μας, που πάντα έχουν στο μυαλό και την καρδιά τους την Μητέρα Πατρίδα.














Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ