Εις Πρεσβύτερον χειροτονία π. Γεωργίου Ζωγράφου - θα διακονήσει τη Νεάπολη μαζί με τον Πρωτ. Παναγιώτη Αρώνη


Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2020, στον Ενοριακό Ι.Ν Αγίας Τριάδος Νεαπόλεως, με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου Γεωργίου Ζωγράφου. Νωρίτερα, στην χειροτονητήρια ομιλία του ο νέος κληρικός, που θα διακονήσει τη Νεάπολη μαζί με τον Πρωτ. Παναγιώτη Αρώνη, ευχαρίστησε όλους όσοι του στάθηκαν στη μέχρι τώρα ζωή του καθώς και όσους τον στήριξαν στην απόφασή του να υπηρετήσει το Ιερό Θυσιαστήριο. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε στον Σεβ. Μητροπολίτη Κυθήρων για τη συμμετοχή του στη χειροτονία και για την αγάπη του από τα παιδικά του χρόνια, στον Σεβ. Ποιμενάρχη μας για την ολόθερμη στήριξή του και στον εφημέριο Ελαφονήσου Πρωτ. Νικόλαο Τσάκο με τον οποίο έχουν μακροχρόνια πνευματική σχέση.

Από την πλευρά του ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος απηύθυνε πατρικές συμβουλές στο νέο Πρεσβύτερο επισημαίνοντας ότι η ζωή του κληρικού πρέπει να χαρακτηρίζεται από βαθιά πίστη στο Θεό, θυσιαστική αγάπη προς τον συνάνθρωπο, ταπεινοφροσύνη και υπομονή. Παράλληλα μίλησε με θερμά λόγια για την οικογένεια του χειροτονηθέντος, ενώ τόνισε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό του π. Γεωργίου σε όποια ανάγκη προκύψει.

Η λατρευτική σύναξη επισφραγίστηκε με τις ευχαριστίες και τα εγκωμιαστικά λόγια που απηύθυνε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ. Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Κυθήρων ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη μας για την αγάπη του και την ευγενική πρόσκλησή του. Επίσης ευχήθηκε στο νέο Πρεσβύτερο να έχει πάντοτε στη ζωή του τη Θεία Χάρη και να επιβεβαιώσει τις υψηλές προσδοκίες που έχουν γι’ αυτόν τόσο ο Μητροπολίτης μας όσο και ο ευσεβής λαός των Βατίκων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, σύμφωνα με την παράδοση, το αντίδωρο μοίρασε ο νέος Πρεσβύτερος, προκειμένου να δώσει την πρώτη ιερατική του ευλογία, αλλά και οι εκκλησιαζόμενοι να τον συγχαρούν και να του ευχηθούν να είναι πάντα άξιος.





Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ