"Μη νόμιμη η μη κοινοποίηση στο δίκτυο Φορέων του Σταδίου 4 για την ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ"
Κύριε Δήμαρχε,

με έκπληξή μας, αναγνώσαμε την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, προγραμματισμένη για αύριο Δευτέρα 23/11/2020, όπου διαπιστώσαμε ότι έχετε εισάγει αιφνιδιαστικά θέμα με τίτλο «Εξέταση εναλλακτικών προτάσεων της προκαταρκτικής μελέτης με τίτλο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ (Βόρειος και Νότιος κλάδος οδού Κ. Παλαιολόγου)».

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι ανάλογες μελέτες που εκτός από μια απλή ανάπλαση του χώρου, αλλάζουν και τα κυκλοφοριακά δεδομένα, για την επίτευξη στόχων του αναγκαίου για την πόλη «Συστήματος Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας» (ΣΒΑΚ), αποτελούν δράση που εκπορεύεται από τα Μέτρα που περιλαμβάνονται στο Στάδιο 4 του Συστήματος, «Ανάπτυξη και Αξιολόγηση Πακέτου Μέτρων».

Μέχρι σήμερα το προαναφερόμενο Στάδιο 4 δεν κοινοποιήθηκε για έκφραση απόψεων στο δίκτυο Φορέων, όπως προβλέπεται από την κείμενη Εθνική Νομοθεσία και τον αντίστοιχο Κοινοτικό Κανονισμό, και ως εκ τούτου η εσπευσμένη εισαγωγή στο Δημοτικό Συμβούλιο του προαναφερόμενου θέματος είναι μη νόμιμη, μιας και παραβιάζει τους θεσμοθετημένους κανόνες.

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω είναι θλιβερό η Δημοτική αρχή για τόσο μεγάλα θέματα που επηρεάζουν το μέλλον της Πόλης, το μέλλον μας να αγνοεί τους Πολίτες της και τους Φορείς της πόλης.

Θα σας προτρέπαμε να αναγνώσετε επιτέλους τη σχετική νομοθεσία και τον αντίστοιχο Κανονισμό της Ε.Ε., για να διαπιστώσετε ότι η συμμετοχή των Φορέων της Πόλης στην Ανάπτυξη του αναγκαίου ΣΒΑΚ, είναι απόλυτα ουσιαστική αφού είναι υποχρεωτική σε όλα τα στάδια που συμπεριλαμβάνουν και τη διαμόρφωση των μέτρων και των αναγκαίων για την υλοποίησή τους δράσεων.

Μας εκπλήσσει ακόμη περισσότερο το γεγονός, ότι σε ανάλογη ενέργεια της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής που προχώρησε σε αντίστοιχη μελέτη για το Κέντρο της Κ. Παλαιολόγου, χωρίς να έχει συγκροτήσει το δίκτυο Φορέων τα Πόλης και ως εκ τούτου να έχει ξεκινήσει η Ανάπτυξη του ΣΒΑΚ, η σημερινή Δημοτική Αρχή εκ των υστέρων προσπάθησε και (παρά τις αντίθετες απόψεις που εκφράστηκαν από Φορείς του δικτύου) να την νομιμοποιήσει, εντάσσοντάς την σε ένα επί μέρους ΣΒΑΚ που αναπτύχθηκε εν τω μεταξύ και αφορούσε μόνο το Κέντρο της Κ. Παλαιολόγου. Με την ενέργειά σας αυτή δείξατε ότι αντιληφθήκατε την παραβίαση από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή της θεσμοθετημένης υποχρεωτικής διαδικασίας και μας δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά, γιατί ακολουθείτε και εσείς σήμερα αυτήν την παράτυπη διαδικασία.

Κύριε Δήμαρχε οι Οργανώσεις μας σε καμία περίπτωση δεν φέρονται, άγονται, και δεν ενεργούν με στενά συντεχνιακά συμφέροντα του κόσμου που εκπροσωπούμε· το όποιο συμφέρον μας το εντάσσουμε στο δημόσιο συμφέρον, στο υπέρτατο συμφέρον της Πόλης, όπου, αυτό θα προκύψει ύστερα από προβλεπόμενες και θεσμοθετημένες διαδικασίες διαλόγου και διαβούλευσης, διαδικασίες απαραίτητες για τόσο ζωτικής σημασίας θέματα που θα καθορίσουν την ποιότητα ζωής στην Πόλη για τα επόμενα -τουλάχιστον- πενήντα χρόνια. Δυστυχώς, οι συνεχείς παρατυπίες και η αδιαφορία για τη βούληση των Φορέων και των Πολιτών της πόλης, που διαφαίνεται από τις ακολουθούμενες ενέργειές σας, μας οδηγεί στο να προχωρήσουμε σε σχετικές καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές και σε κάθε άλλη νόμιμη ενέργεια για να εξασφαλίσουμε το μέλλον της πόλης μας, το μέλλον μας, ελπίζοντας ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα αποσύρετε τη συζήτηση του θέματος και θα επιτρέψετε την ομαλή ολοκλήρωση του εκπονούμενου ΣΒΑΚ.


Για την Ο.Ε.Β.Ε.Λ.                                              Για τον Εμπορικό Σύλλογο Σπάρτης

Σωτήρης Ροϊνός                                                        Παναγιώτης Φλώρος

Σχόλια

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE