...δεν υπάρχει περίπτωση να μετατραπούν σε «Hot Spot μεταναστών», όπως αθλίως υπαινίσσονται 3-4 στελέχη της ΑντιπολίτευσηςΜετά από ένα επιτυχημένο Καλοκαίρι σε σχέση με τη διαχείριση του προβλήματος του κορωνοϊού, οδεύουμε γρήγορα προς το χειμώνα, όπου θεωρείται η πλέον δύσκολη περίοδος λόγω των συναθροίσεων σε κλειστούς χώρους.

Επίσης στο Δήμο μας έχει συρρεύσει μεγάλος αριθμός εργατών γης, οι οποίοι αν και είναι απολύτως απαραίτητοι για τη συλλογή του ελαιοκάρπου, σε πολλές περιπτώσεις διαβιούν πολλοί μαζί και όχι με τις καλύτερες συνθήκες στα σπίτια που νοικιάζουν.

Ήδη έχουν εμφανισθεί κρούσματα και σε Έλληνες πολίτες και σε αλλοδαπούς στην περιοχή μας, λίγα ακόμη, αλλά μπορεί να πολλαπλασιαστούν.

Οι άνθρωποι αυτοί σε σύντομο χρόνο μετά από μία καραντίνα 10-15 ημερών, θα ξαναγυρίσουν στις δουλειές τους και θα συγχρωτισθούν ξανά με τις οικογένειές τους και τους φίλους τους και θα κυκλοφορούν στην κοινωνία πιο ασφαλείς από τους υπόλοιπους, αφού δεν θα μεταδίδουν τον ιό και θα έχουν αποκτήσει ανοσία, δεν είναι λοιπόν μιάσματα που πρέπει να αποφεύγονται ή να στιγματίζονται, εξάλλου ο κορωνοϊός μπορεί να προσβάλει τον καθένα μας, γι’ αυτό είναι απολύτως απαραίτητη η τήρηση των μέτρων προστασίας και πολύ ψύχραιμη συμπεριφορά και αντιμετώπιση.

Ο Δήμος προετοιμαζόμενος για μια πιθανή έξαρση των κρουσμάτων, οφείλει να ετοιμάσει για την προστασία των δημοτών, δύο ειδών χώρους υποδοχής για αυτούς που θα είναι φορείς και χωριστά για άλλους που έχουν έλθει σε επαφή με αυτούς, αλλά δεν είναι φορείς. Όταν φύγουν οι άνθρωποι από εκεί στο τέλος της καραντίνας, οι χώροι αυτοί θα απολυμαίνονται και θα κλείνουν.

Επειδή οι χώροι αυτοί θα φυλάσσονται από την Αστυνομία, δεν μπορεί να είναι πολλοί, διότι διαθέτει περιορισμένες δυνάμεις. Επιλέγουμε κάποιους που θα πληρούν κάποιες προϋποθέσεις (νερό, φως, τουαλέτες, εξοπλισμό κ.λ.π.) και βελτιώνουμε τις συνθήκες, έτσι ώστε η ολιγοήμερη διαβίωση αυτών που ίσως χρειαστεί να μείνουν, να είναι ανθρώπινες.

Επειδή η οδός αυτή είναι μονόδρομος και αναγκαία, θα παρακαλούσα όλους να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια και βέβαια αυτοί οι λίγοι χώροι δεν υπάρχει περίπτωση να μετατραπούν σε «Hot Spot μεταναστών», όπως αθλίως υπαινίσσονται 3-4 στελέχη της Αντιπολίτευσης, τα οποία δυστυχώς επέλεξαν το θέμα του κορωνοϊού, την ώρα που καίγεται όλη η ανθρωπότητα, αντί να βοηθήσουν, να κάνουν αντιπολίτευση.

Αύριο θα υπάρξει συνάντηση με στελέχη του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας για το θέμα του κορωνοϊού στο Δήμο Ευρώτα, όπου θα γίνει ενημέρωση και θα θέσω τα δικά μας ερωτήματα και στη συνέχεια ανάλογα με τις απαντήσεις, θα κινηθούμε αναλόγως.

Ο Δήμος είναι στη διαδικασία προμήθειας μιας μεγάλης ποσότητας Rapid tests 700 τον αριθμό για την ανίχνευση του κορωνοϊού, τα οποία θα δοθούν στο Νοσοκομείο Μολάων και στο Κ.Υ. Νεάπολης.

Ο Δήμαρχος
Ηρακλής Τριχείλης


Σχόλια

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE