Στ. Αραχωβίτης: «Ισχυρός ΟΑΕΔ για ίσες ευκαιρίες αξιοπρεπούς εργασίας και όχι ψηφοθηρικά βολέματα»ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ισχυρός ΟΑΕΔ για ίσες ευκαιρίες αξιοπρεπούς εργασίας και όχι ψηφοθηρικά βολέματα »

Συζήτηση σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα με την αναπλ. προϊσταμένη του ΟΑΕΔ στη Σπάρτη Κυριακή Μπίσσια και το προσωπικό του Οργανισμού είχε ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, Σταύρος Αραχωβίτης, την Τρίτη, 27 Οκτωβρίου.

Ο βουλευτής άκουσε προσεκτικά τους προβληματισμούς και τις προτάσεις βελτίωσης που ανέπτυξαν οι εργαζόμενοι, τόσο σε θεσμικό όσο και σε επίπεδο εφαρμογής, για το ρόλο του ΟΑΕΔ καθώς και για τα προγράμματα που διαχειρίζεται.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αναγκαιότητα ενός ορθολογικού σχεδιασμού προγραμμάτων, που να αφουγκράζεται και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ανέργων, των εργαζομένων και ελεύθερων επαγγελματιών.

Ο Σταύρος Αραχωβίτης τόνισε ότι αν εφαρμοστεί η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ του ΟΑΕΔ, δεν θα συνεχιστούν οι δράσεις του και η συνολική κοινωνική πολιτική που ασκεί, καθώς επίσης, μια τέτοια μείωση μπορεί να σημάνει το τέλος των προγραμμάτων απασχόλησης και κατάρτισης. Η δε αναπλ.προϊσταμένη υπογράμμισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στη χρήση του ακριβού διαδικτύου, ειδικά τους τελευταίους μήνες της πανδημίας, που η εξυπηρέτηση του κόσμου γίνεται κατ' αποκλειστικότητα διαδικτυακά.

“Ιδιαίτερα σήμερα που αντιμετωπίζουμε μια πολύπλευρη υγειονομική, οικονομική και κοινωνική κρίση, με την ανεργία να ξαναφουντώνει, είναι ανάγκη να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας των εργαζομένων και στήριξης των ανέργων με εμπροσθοβαρή μέτρα και παροχή κινήτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας” τόνισε από τη μεριά του ο βουλευτής. Και συμπλήρωσε: “Χρειαζόμαστε έναν ισχυρό Δημόσιο Οργανισμό Απασχόλησης που να εξασφαλίζει ίσες ευκαιρίες σε όλους, ανάλογα με τις ικανότητές τους και τις ανάγκες τους και όχι ανάλογα με τις γνωριμίες και την πολιτική τους εξάρτηση”.

Ο Σταύρος Αραχωβίτης τόνισε τέλος πως χρειάζεται γενναία χρηματοδότηση και όχι περικοπές των πόρων για να μπορεί ο ΟΑΕΔ να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας σε μία περίοδο αύξησης της ανεργίας και των κοινωνικών προβλημάτων. Συνεχάρη επίσης το προσωπικό του ΟΑΕΔ Σπάρτης για τις προσπάθειες που καταβάλλει καθημερινά για την εξυπηρέτηση της τοπικής κοινωνίας, μέσα στις δεδομένες δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.

Σχόλια

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE