“Ενεση” από την Περιφέρεια Πελοποννήσου προς την κατεύθυνση τόνωσης της επιχειρηματικότητας



Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα η αύξηση του ποσού που θα διατεθεί προς τους επιχειρηματίες της Περιφέρειας ως κεφάλαιο κίνησης.

Η κατανομή θα γίνει με συγκεκριμένους κανόνες -που θα ανακοινωθούν- και η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί μέσω του ΕΦΕΠΑΕ (Ενδιάμεσος Φορέας Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα).

Συμπερασματικά, η υποστήριξη της Περιφέρειας προς την επιχειρηματική κοινότητα (εκτός αναπτυξιακού νόμου) για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία, θα ξεπεράσει τα 50.000.000 ευρώ.

Τα παραπάνω γνωστοποίησε, μεταξύ άλλων, ο Π. Νίκας σε συνέντευξή του προς περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό, στην οποία αναφέρθηκε κατά κύριο λόγο στα προβλήματα που η πανδημία του κορονοϊού έχει προκαλέσει στις επιχειρήσεις, σημειώνοντας ότι κυρίως έχουν πληγεί τα καταστήματα εστίασης και τα τουριστικά καταλύματα.

Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι η Περιφέρεια εξ αρχής έχει αποδυθεί σε ενέργειες στήριξης της επιχειρηματικότητας και του ιδιωτικού τομέα και θα συνεχίσει να το πράττει:

“Αν συνεχιστεί η κατάσταση της πανδημίας θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα, στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια. Μοναδική διέξοδος είναι η επανάκαμψη της κανονικότητας, για την οποία προϋπόθεση ωστόσο αποτελεί η ανακάλυψη εμβολίου, καθώς προέχει η ανθρώπινη ζωή και η ασφάλεια” υπογράμμισε ο Π. Νίκας, παρατηρώντας ταυτόχρονα:

“Ωστόσο η επισφαλής οικονομία είναι κάτι κρίσιμο, καθώς χωρίς επιχειρηματικότητα και ιδιωτική πρωτοβουλία δεν μπορεί να υπάρξει ισότητα”.

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ