ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ: Ο Δήμος οφείλει να προετοιμαστεί να αντιμετωπίσει πιθανές δύσκολες καταστάσεις, διότι δεν μπορούμε να περιμένουμε να το πράξει το κεντρικό κράτος



ΘΕΜΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ.

Η ενημερωτική συνάντηση για την COVID-19 πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16/10/2020 στην Σκάλα με συμμετοχή εκτός των άλλων, των Βουλευτών του Νομού, εκπροσώπων των Δομών Υγείας, των αρμόδιων κρατικών φορέων και της Αστυνομίας.
Απαντήθηκαν οι ερωτήσεις που θέσαμε. Ο Δήμος δεν είναι εκ της νομοθεσίας υπεύθυνος για τη διαχείριση της πορείας της πανδημίας, όμως οφείλει να προετοιμαστεί για την πιθανότητα πολλών κρουσμάτων, διότι είναι πολύ δύσκολο ΕΟΔΥ, Πολιτική Προστασία και Δημόσια Υγεία να συνδράμουν στη διαχείριση των κρουσμάτων.
Μας ζητήθηκε ως το πλέον απαραίτητο, να βρεθούν χώροι για την απομόνωση και τη σίτιση, για να αντιμετωπισθεί η περίπτωση που υπάρξουν πολλά κρούσματα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα στο Δήμο Ευρώτα, όπου τοποθέτησαν 50 φορείς σε παλαιό σχολείο, εκ των οποίων οι 41 έχουν επιστρέψει υγιείς στις δουλειές τους, οι υπόλοιποι 9 θα φύγουν σήμερα και το μέρος θα απολυμανθεί και θα κλείσει.
Ζητήσαμε να γίνουν πολλά γρήγορα τεστ, όμως δεν δεσμεύθηκαν για το χρόνο διεξαγωγής τους και επίσης να εκδώσουν ενημερωτικά φυλλάδια σε πολλές γλώσσες, ώστε να τα διανείμουμε.
Επίσης προτείναμε, στην περίπτωση που χρειαστεί συνδρομή η Αστυνομία λόγω λιγοστού προσωπικού, να μπορεί ο Δήμος να προσλάβει άτομα για παρακολούθηση των χώρων καραντίνας.
Εν κατακλείδι, ο Δήμος οφείλει να προετοιμαστεί να αντιμετωπίσει πιθανές δύσκολες καταστάσεις, διότι δεν μπορούμε να περιμένουμε να το πράξει το κεντρικό κράτος.
Ο Δήμος αύριο θα παραλάβει, εκτός απροόπτου, τα γρήγορα τεστ και θα τα διανείμει στο Νοσοκομείο Μολάων και στο Κ.Υ. Νεάπολης.
Όσο για το αν ο εργοδότης μπορεί να είναι υπεύθυνος για τα άτομα που απασχολεί, αυτό μπορεί να γίνει εφόσον έχουν χαρτιά, άρα μπορούν να ταυτοποιηθούν, για τους υπόλοιπους είναι αδύνατον γιατί μπορεί να αλλάξουν περιοχή, ειδικά αν νοσήσουν όπου εκεί δεν μπορεί να αναγνωρισθούν ή να ταυτοποιηθούν και θα είναι κινητές βόμβες.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ



Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ