Αρνητικά τα 424 τεστ στον Άγιο Γεώργιο Βοιών



Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, ενημερώνει σχετικά με τα αποτελέσματα των πρόσφατων τεστ κορωνοϊού (covid19) που πραγματοποιήθηκαν στοχευμένα σε περιοχή του Δήμου επισημαίνοντας τα εξής:

“Μετά από αίτημα του Δήμου προς τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ κο Αρκουμανέα, 3 κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στις 30/9/2020 επισκέφθηκαν την Κοινότητα Αγ. Γεωργίου της Δ.Ε. Βοιών και πραγματοποίησαν 424 ανιχνευτικά Rapid tests, κυρίως σε αλλοδαπούς εργάτες γης. Όλα τα δείγματα που λήφθηκαν ήταν αρνητικά, κάτι πολύ καλό, που όμως αντικατοπτρίζει την κατάσταση που υπήρχε τη συγκεκριμένη ημέρα.

Επικεφαλής ήταν ο Διευθυντής του Κ.Υ. Αρεόπολης κος Ανάργυρος Μαριόλης, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Διαχείρισης της Κρίσης και η Διευθύντρια του Κ.Υ. Σπάρτης κα Ευσταθία Αραχωβίτη, τους οποίους ευχαριστούμε, καθώς και τα μέλη των κινητών μονάδων και το Διευθυντή κο Μιχαλέτο και τα μέλη του Κ.Υ. Νεάπολης για την επαγγελματική τους συμπεριφορά και αποτελεσματικότητά τους.

Θα πρέπει να συγχαρώ τους Προέδρους των Κοινοτήτων, που συνέβαλαν στην κινητοποίηση των εξετασθέντων και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του Αγ. Γεωργίου κο Παναγιώτη Μάρκο, ο οποίος φιλοξένησε ολόκληρη τη διαδικασία.

Ξεκίνησε το μάζεμα της ελιάς και αναμενόμενη είναι η εισροή χιλιάδων εργατών στο Δήμο μας, πρώτα στη Δ.Ε. Βοιών και μετά στις Δ.Ε. Μονεμβασίας, Ασωπού, Μολάων και Ζάρακα.

Η αύξηση αυτή του πληθυσμού, εγκυμονεί κινδύνους για τη διασπορά του κορωνοϊού, γι΄αυτό οι κάτοικοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Αυτοί που προσλαμβάνουν εργάτες, καθώς και τα συνεργεία που εργάζονται μαζί τους, καθώς και αυτοί που ενοικιάζουν τα σπίτια τους, πρέπει να τηρούν αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας, αλλιώς θα μεταφέρουν τη μόλυνση στο σπίτι τους.

Ζητήσαμε και θα πρέπει η πολιτεία άμεσα να μεριμνήσει να δώσει μεγάλο αριθμό γρήγορων τεστ ανίχνευσης στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, ώστε να είναι δυνατόν να ελεγχθεί ευρέως ο πληθυσμός, ακόμη και να φθάσουμε στο σημείο αυτός που θέλει να προσληφθεί, να κάνει και να έχει το αρνητικό αποτέλεσμα.

Επίσης, πρέπει να ελεγχθεί η μεταφορά εργατών γης με τα λεωφορεία ή τους ιδιώτες με τον ίδιο τρόπο. Όσο δεν γίνεται αυτό, τόσο θα αυξάνεται ο κίνδυνος διασποράς και μάλιστα σε ευαίσθητες ηλικιακά ομάδες.”

Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας
Ηρακλής Τριχείλης

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ