40 ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΥΡΩΤΑ - ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑΑπό τις 23/09/2020 έως και τις 30/09/2020 καταγράφονται στην περιοχή μας συνολικά 40 θετικά κρούσματα Covid-19 σε αλλοδαπούς εργάτες γης Αφροασιατικής καταγωγής. Ο Δήμος Ευρώτα, από την πρώτη στιγμή,μερίμνησε για την εύρεση και τη διαμόρφωση κατάλληλου χώρου στον οποίομεταφέρθηκαν και απομονώθηκαν όλοι οι αλλοδαποί εργάτες γης που εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό και διέμενανστον Αγ. Ιωάννη (35 άτομα ), τη Γλυκόβρυση(3 ατομα) και στο Έλος (2 άτομα). Οι αστυνομικές αρχές συνδράμουν τοέργοτης ασφάλειας και της τήρησης της τάξης.

Έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα 1266 rapid tests εκ των οποίων 1013 σε εργάτες Αφροασιατικής καταγωγής και 253 σε δημότες μας. Οι περιοχές στις οποίες διενεργούνται έλεγχοι από κλιμάκια του ΕΟΔΥ είναι ο Αγ. Ιωάννης, η Γλυκόβρυση, το Έλος,η Σκάλα, το Αστέρι, η Μακρυνάρα, ο Λεήμονας, οι Άγιοι Ταξιάρχες, το Περιστέρι, η Μυρτιά και η Στεφανιά. Επίσης, μέσα στις επόμενες ημέρες, θα συνεχιστούν οι έλεγχοι τόσο στις προαναφερθείσες περιοχές όσο και στις υπόλοιπες κοινότητες του δήμου μας καθώς και στον καταυλισμό των Ρομά.

Την ώρα που η δημοτική αρχή καλείται να αντιμετωπίσει συντονισμένα καιαποτελεσματικά μία ιδιαιτέρως κρίσιμη και πρωτόγνωρη κατάσταση, υπάρχουν δυστυχώς κάποιοι που με πνεύμα ανευθυνότητας, επιδιώκοντας την προσωπική τους προβολή, προβαίνουν σε στείρες πολιτικές αντιπαραθέσεις, με σκοπό να υπονομεύσουν το σημαντικό έργο που γίνεται και να καλλιεργήσουν την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα των δημοτών μας.

Ωστόσο, είναι απολύτως αναγκαίο να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Θα πρέπει όλοι μαζί να στηρίξουμε τις θετικές δράσεις που πραγματοποιούνται προκειμένου να εξαλειφθεί ο κίνδυνος διασποράς του ιού στην περιοχή μας.

Οι δημότες πρέπει να γνωρίζουν ότι η Δημοτική Αρχή , έχοντας απόλυτη συναίσθηση της κρισιμότητας της κατάστασης, μερίμνησε ώστε να ενεργοποιηθούν όλοι οι απαραίτητοι μηχανισμοί προκειμένου να διαγνωσθεί άμεσα το μέγεθος του προβλήματος και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Ευχαριστούμε θερμά τους κυρίουςΣωτήρη Τσιόδρα (Λοιμωξιολόγο, Επικεφαλής της ομάδας για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού), Βασίλη Παπαγεωργίου (Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας), Παναγιώτη Πρεζεράκο (Γ.ΓΔημόσιαςΥγείας), ΓεώργιοΠαναγιωτακόπουλο(ΑντιπρόεδροΕΟΔΥ), Γεώργιο Δελλή ( Επικεφαλής κλιμακίου ΕΟΔΥ), Ανάργυρο Μαριόλη (Μέλος της επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας και συντονιστής κλιμακίων), Παναγιώτη Νίκα (ΠεριφερειάρχηΠελοποννήσου),ΒασίληΔιαμαντόπουλο(Προϊστάμενοτης Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου), Χρήστο Χατζηχριστοδούλου (Καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας),που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στην περιοχή μας και συνέδραμαν αποφασιστικά με την εμπειρία και την επιστημονική τους γνώση τόσο στην ιχνηλάτηση της έκτασης του προβλήματος όσο και στη λήψη μέτρων έγκαιρης και αποτελεσματικής αντιμετώπισής του.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) βρίσκονται στο πλευρό μας παρέχοντας μάσκες και είδη πρώτης ανάγκης για τη στέγαση και τη σίτιση των αλλοδαπών που βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19.

Τέλος, ευχαριστούμε την Ελληνική Αστυνομία(Α.Τ. Ευρώτα ) καθώς και τους υπαλλήλους του Δήμου Ευρωτα για την συνδρομή τους στο δύσκολο έργο μας.

Καλούμε για άλλη μια φορά τους δημότες μας να επιδείξουν ψυχραιμίακαι μεσύνεσηνα τηρούν τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία της υγείας όλων μας.Ο Δήμαρχος Ευρώτα

Δήμος Βέρδος

Σχόλια

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE