135 Συκιώτες διαμαρτύρονται για τη δημιουργία χώρου κρουσμάτων Covid 19 - Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΡΙΧΕΙΛΗΚάτοικοι της Τ.Κ. Συκέας κατέθεσαν επιστολή σχετικά με την δημιουργία χώρου φιλοξενίας αλλοδαπών εργατών γης κρουσμάτων COVID-19 στην κτηματική περιφέρεια της Συκιάς.

Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας απαντά αναφέροντας τα εξής:


” Έλαβα την διαμαρτυρία 135 κατοίκων της Συκιάς και θα ήθελα να τους ενημερώσετε για την απάντησή μου όπως οφείλει αυτός που προσκομίζει την διαμαρτυρία.

Η Κοινότητα της Συκιάς φιλοξενεί και χρησιμοποιεί ένα πολύ μεγάλο αριθμό εργατών γης πιθανότατα πάνω από 200 για το μάζεμα του ελαιοκάρπου, εάν κάποιοι προσβληθούν από κορωνοϊό γιατί θα πρέπει να φιλοξενηθούν σε κάποια άλλη κτηματική περιφέρεια και όχι στη δική σας. Με εντυπωσιάζει αρνητικά η θέση σας «και οι φορείς της Συκιάς μακριά από εμάς και ας πάνε σε άλλη κοινότητα».

Αν κάποιος νοσήσει θα τον πάρετε σπίτι σας; Θα τον διώξει ο εργοδότης να πάει σε άλλη κοινότητα να κολλήσει τους άλλους και ο ίδιος θα το αποκρύψει;

Μην μου πείτε να βρούμε να αγοράσουμε χώρο και να κατασκευάσουμε οικήματα γιατί αφ΄ενός δεν υπάρχει τέτοιος χώρος, αφ΄ετέρου τότε θα μας κατηγορούσατε για μελλοντικό hot spot και αν ευρίσκετο στην κοινότητά σας πάλι θα διαμαρτυρόσασταν.

Εάν δεν ομονοήσουμε χρησιμοποιώντας την λογική μας και να αποδεχθούμε τα επιστημονικά δεδομένα του κορωνοϊού ότι οι φορείς δεν είναι «λεπροί» τότε πιθανώς να ξεφύγει η κατάσταση. Εκτός αν θέλετε να διώξουμε τους εργάτες γης και μείνουν αμάζευτες οι ελιές.

Όπως έχω αναφέρει ο Δήμος δεν έχει θεσμική αρμοδιότητα για το κορωνοϊό όμως αν δεν κάνουμε εμείς όλες τις ενέργειες για την μείωση και αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς κανείς δεν θα μας βοηθήσει.

Γνωρίζω ποιοι σας επηρεάζουν και σας ζητούν την υπογραφή σας. Όμως η επιλογή των αξίων και ικανών ανθρώπων ώστε να μας συμβουλεύουν, να μας ενημερώνουν και να τους εμπιστευόμεθα είναι το πιο βασικό πράγμα στη ζωή μας.

Δεν πρέπει να ακολουθείτε κάποιους άκριτα που έχουν αντιπολιτευτικά κίνητρα. Εξ΄ άλλου σας έχω αποδείξει ότι θα πρέπει να μου έχετε εμπιστοσύνη γιατί ποτέ δεν θα έκανα κάτι που να βλάψει το χωριό σας ή οποιαδήποτε άλλη κοινότητα.

Όσο για το κτήριο της Συκικής που ανήκει στο Δήμο έχω ήδη απαντήσει
Ενημερώθηκε το Συμβούλιό σας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου
Δεν θα γίνει ποτέ hot spot
Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος
Είναι μακριά και από τον οικισμό “

Ο Δήμαρχος
Ηρακλής Τριχείλης


Σχόλια

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE