Οι 10 ενέργειες του Δήμου Σπάρτης για την αντιμετώπιση του νέου κύματος εξάπλωσης του κορωνοϊού


Σήμερα ο Δήμος Σπάρτης διοργάνωσε συνάντηση στο παλαιό Δημαρχείο της Σπάρτης, με την Διοικητή του Νοσοκομείου Σπάρτης κα. Παπαγεωργίου, την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Σπάρτης κα. Τσιρώνη, τον Βουλευτή κ. Δαβάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βερούτη, τον τ. Δήμαρχο και επικεφαλής της ελάσσωνος Αντιπολίτευσης κ. Βαλιώτη, τους Αντιδημάρχους κκ. Πατσιλίβα, Ζαχαράκη, Καρλαύτη, Δεδεδήμου και Κανακάκο, την Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού κα. Δαράκη, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Σπάρτης κ. Κακούρο και τους Ειδικούς Συμβούλους κκ. Ράλλη και Μακρή, με σκοπό,

i. Να ενημερώσουμε τους δημότες για τις ενέργειες του Δήμου για την αντιμετώπιση της επέκτασης του κορωνοϊού,

ii.Να επισημανθεί στους δημότες ότι είμαστε σε εγρήγορση για το θέμα αυτό,

iii. Να καταγράψουμε τις απόψεις των καλεσμένων μας.

Περίληψη των ενεργειών του Δήμου για την αντιμετώπιση του νέου κύματος εξάπλωσης του κορωνοϊού:

1. Δημιουργήσαμε ad hoc Ομάδα συντονισμού των οργάνων του Δήμου για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η Ομάδα αποτελείται από τους:

1. Θέμη Πατσιλίβα, Αντιδήμαρχο Διοικητικού (Γενικός Συντονιστής)

2. Γεωργία Ζαχαράκη, Αντιδήμαρχο Πρόνοιας

3. Θανάση Καρλαύτη, Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας

Αυτή η συντονιστική ομάδα θα συνεργάζεται στενά με τις αρμόδιες Κρατικές, Περιφερειακές και Υγειονομικές / Νοσοκομειακές Αρχές, τον Ιατρικό Σύλλογο, και όποια άτομα ή φορείς κρίνει ότι θα μπορούσαν να συμβάλλουν στη γενική προσπάθεια.

2. Σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς η Ομάδα θα προκρίνει ακίνητα στα οποία θα μπορούν να φιλοξενηθούν φορείς του κορωνοϊού. Ήδη έχει αρχίσει η καταγραφή τέτοιων ακινήτων!

•Θα χρειαστεί βέβαια και να αποσαφηνισθεί και το ποιες ακριβώς είναι οι υποχρεώσεις και αρμοδιότητες των Δήμων μέσα από το πλήθος οδηγιών και των διατάξεων, αν και ο Δήμος θα πράξει ούτως ή άλλως ότι του είναι δυνατόν.

3. Τα όργανα του Δήμου θα ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμοδίων Κρατικών, Περιφερειακών και Υγειονομικών / Νοσοκομειακών Αρχών, για προληπτικούς ελέγχους, ψεκασμούς / απολυμάνσεις, κλπ.

4. Σε συνεργασία με τις Κρατικές Αρχές, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για προμήθεια rapid τεστ για την επιτάχυνση των προληπτικών ελέγχων, ώστε να γνωρίζουμε και εντοπίζουμε πιο έγκαιρα τυχόν κρούσματα.

Η Περιφέρεια ήδη έχει προχωρήσει σε προμήθειες τέτοιων tests.

5. Η Δημοτική Αρχή θα θέσει στη διάθεση των τοπικών Υγειονομικών Αρχών (που διαθέτουν άριστο και φιλότιμο προσωπικό), 200 κιτ που μας δώρισε εταιρεία για τέτοιους ελέγχους.

6. Θα υπάρξει στενή συνεργασία με το Κέντρο Υγείας και τη Κινητή Μονάδα διενέργειας Ελέγχων.

7. Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων και οι εργοδότες θα πρέπει γενικά να παρακολουθούν τις μετακινήσεις των εποχιακών εργαζομένων / εργατών γης, εργαζόμενους σε μαγαζιά εστίασης, των φιλοξενουμένων μεταναστών στο Sparta Inn, κ.α.

8. Σχεδιάζεται εκστρατεία ενημέρωσης των συμπολιτών μας, αν και η καλύτερα άμυνα είναι το να είναι ο καθένας προσεκτικός και να ακολουθεί τις οδηγίες των Αρχών από μόνος του!

(Τα ενημερωτικά φυλλάδια είναι ένας τρόπος, αλλά καθόλου φιλικός προς το περιβάλλον. Τα περισσότερα καταλήγουν πεταμένα στα πεζοδρόμια και τα σκουπίδια.)

9. Στην εκστρατεία ενημέρωσης θα τονισθεί η ανάγκη για εμβολιασμούς κατά της γρίπης.10. Φυσικά, η αντιμετώπιση του Κορωνοϊού, εξαντλεί τους ούτως ή άλλως λιγοστούς πόρους των Δήμων και θα πρέπει το κράτος να μεριμνήσει για αντίστοιχη οικονομική ενίσχυση.Σχόλια

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ΠΛΑΓΑΚΗΣ

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΑΘ΄ΕΚΑΣΤΗΝ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

einfo.gr