ΖΑΧΑΡΑΚΗ: Ο Δήμος μας με στοχευόμενες κινήσεις και δράσεις θα στηρίξει όσο ποτέ πριν τον τουριστικό κλάδο

ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Η Παγκόσμια Μέρα Τουρισμού, από το 1970 , εορτάζεται στις 27 Σεπτεμβρίου. Ο Τουρισμός για την Χώρα μας αποτελεί βασικό στοιχείο της οικονομικής δραστηριότητας και ανάπτυξης αφού εγγυάται χιλιάδες θέσεις εργασίας και ευημερία ως μία από τις βασικότερες πηγές εσόδων .

Φέτος αυτή η μέρα δεν είναι μία κλασική ''επέτειος" για την Χώρα μας. Έχουμε να κάνουμε έναν πρωτόγνωρο απολογισμό ανάμεσα στον Τουρισμό προ κορωνοιού και στον Τουρισμό εν μέσω κορωνοιού. Πώς μας άλλαξε; Πώς μετατράπηκαν οι ανάγκες μας ?

Η Πανδημία δεν έφερε μόνο την καταστροφή του πλανήτη , τις ανθρώπινες απώλειες και την ενίσχυση της Οικονομικής κρίσης. Μας έμαθε κάτι πολύ σημαντικό , την αλληλεγγύη ιδιαίτερα για την οικογένεια που είχαμε παραμελήσει μέσα στoν καθημερινό αγώνα επιβίωσης που ζουν πιο έντονα οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων. Πολλοί επιστρέψαμε στα εξοχικά μας η στα χωριά μας και αυτή τη φορά μείναμε περισσότερο. Είχαμε την ευκαιρία να θυμηθούμε και να γευτούμε τις απλές χαρές , τις παρέες με τους αγαπημένους μας και τα παραδοσιακά εδέσματα με γνήσια υλικά που προσφέρει με αφθονία ο τόπος μας. Εμπνευστήκαμε ιδέες για τον τόπο μας, τις ρίζες μας και την ανάδειξη τους.

Η Ελλάδα προσεγγίζει εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο οι οποίοι πέρα από τις πανέμορφες παραλίες μας ψάχνουν κάθε μέρος της Χώρας που στηρίζεται στην Ιστορία, στην παράδοση, στην απλότητα , στην γνησιότητα και ποιότητα των προϊόντων μας. Η καλή και ευχάριστη φιλοξενία, τα παραδοσιακά ταβερνάκια μας τα όμορφα και γραφικά χωριά μας αποτελούν πόλο έλξης για κάθε τουρίστα.

Ο Δήμος μας από άκρη σε άκρη είναι πλούσιος με τουριστικούς προορισμούς είτε θέλει κάποιος μα ξεναγηθεί στα πανέμορφα χωριά του Πάρνωνα, είτε αυτά του Ταυγέτου είτε θέλει να κάνει πεζοπορία στα μοναδικά σε κάλος τοπία μέσα στα πλούσια δάση με τις όμορφες πηγές τους. Φυσικά κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την Σπάρτη μας με την ένδοξη Ιστορία των Αχαϊκών , Δωρικών και Βυζαντινών χρόνων, Μενέλαο, Λεωνίδα , Παλαιολόγο . Ενώ η γραφικότητα της βυζαντινής καστροπολιτείας του Μυστρά για χιλιάδες ξένους τουρίστες αλλά και για συμπατριώτες μας είναι μοναδικός τουριστικός προορισμός. Ποιός δεν θα ήθελε να ξεναγηθεί ''στην νεκρή πολιτεία'' το πιο σημαντικό βυζαντινό μνημείο στην Ελλάδα?

Είμαστε ένας ευλογημένος τόπος από κάθε άποψη που θα ξεπεράσει τις δυσκολίες της πανδημίας με όπλο μας την αγάπη για τον τόπο μας , την υπομονή και την αισιοδοξία ώστε όχι μόνον να ελπίζουμε αλλά και να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο . Ο Δήμος μας με στοχευόμενες κινήσεις και δράσεις θα στηρίξει όσο ποτέ πριν τον τουριστικό κλάδο ώστε να ανθήσει ξανά περισσότερο από ποτέ το δέντρο της τουριστικής ανάπτυξης για τον τόπο μας.


Γεωργία Ζαχαράκη Αναστασοπούλου

Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Σπάρτης


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ