Νίκας: Δεν τίθεται για την ώρα ζήτημα επιβολής τοπικού λοκ ντάουν στον Δήμο ΕυρώταΔεν τίθεται για την ώρα ζήτημα επιβολής τοπικού λοκ ντάουν στον Δήμο Ευρώτα της Π.Ε. Λακωνίας, όπου από προχθές Παρασκευή έχουν διαπιστωθεί συνολικά 37 προσβληθέντες από τον κορονοϊό covid-19 μεταξύ των μεταναστών εργατών γης, οι οποίοι απασχολούνται σε γεωργικές εργασίες σε χωριά του εν λόγω δήμου.

Αυτό δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος μετείχε το απόγευμα σήμερα Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στην Γλυκόβρυση του Δήμου Ευρώτα, με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, του αντιπροέδρου του ΕΟΔΥ Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, του αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρου Βερούτη, του δημάρχου Ευρώτα Δήμου Βέρδου, κι ακόμα του καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χρήστου Χατζηχριστοδούλου επιστημονικά υπεύθυνου του προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την καταπολέμηση της ελονοσίας -το οποίο αναζητώντας νοσούντες από ελονοσία εντόπισε αρχικά τους προσβληθέντες από κορονοϊό-, καθώς επίσης του Ανάργυρου Μαριόλη διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης και μέλους στην Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες.

Στη σημερινή σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

-Στο εξής, όλοι οι μετανάστες θα φορούν μάσκες και σε εσωτερικούς χώρους, αλλά και στην ύπαιθρο. Ο καθένας τους θα λάβει από δύο υφασμάτινες μάσκες και όση ποσότητα αντισηπτικού χρειαστεί

-Εγινε διαχωρισμός των προσβληθέντων από τους μη νοσούντες, σε δύο διαφορετικά καταλύματα, ενώ για την τήρηση των κανόνων επιφορτίστηκε η Αστυνομία, που από απόψε θα ενισχύσει τις δυνάμεις της στην περιοχή.

-Ηδη αναζητείται νέος χώρος στην περιοχή του Δήμου Ευρώτα για ενδεχόμενους νέους προσβληθέντες, την διαμόρφωση του οποίου θα αναλάβει η Περιφέρεια

-Την παροχή τροφίμων και την υγειονομικού χαρακτήρα φροντίδα των μεταναστών αναλαμβάνει η Περιφέρεια

-Εξελίσσεται ήδη έλεγχος όλων των μεταναστών που απασχολούνται στον Δήμο Ευρώτα -οι οποίοι εκτιμώνται περί τους 1.500-, καθώς και ιχνηλάτηση σε όσους κατοίκους της περιοχής ήλθαν σε επαφή με τους προσβληθέντες

-Αύριο Δευτέρα και μεθαύριο Τρίτη κανένας από τους μετανάστες που διαβιούν στις περιοχές όπου εκδηλώθηκαν κρούσματα δεν θα μεταβεί στην εργασία του. Θα επανακάμψουν από την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, αλλά μόνο μετά την επίδειξη εγγράφου που θα πιστοποιεί ότι είναι αρνητικοί στα σχετικά ιατρικά τεστ.

Σημειώνεται ότι η αξιολόγηση και επανεκτίμηση των πιο πάνω μέτρων θα γίνει σε νέα ανάλογη σύσκεψη, η οποία προγραμματίζεται για την ερχόμενη Τετάρτη 30 ή την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου.

Σχόλια

MOTOPLACE

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr