ΠΡΟΣΟΧΗ «ύποπτοι» σπόροι αποστέλλονται σε ιδιώτες οι οποίοι δεν συνοδεύονται από πιστοποιητικό φυτοϋγείας

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Λακωνίας ανακοινώνεται η επείγουσα ενημέρωση του Τμήματος Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου του ΥΠΑΑ & Τροφίμων, σύμφωνα με την οποία αποστέλλονται σε ιδιώτες ταχυδρομικά πακέτα μικροποσοτήτων σπόρων από τρίτες χώρες ιδιαίτερα από Κίνα, Σιγκαπούρη, Ταιβάν, Βανουάτου και Μαλαισία χωρίς να έχει προηγηθεί παραγγελία.

Το φαινόμενο αυτό έχει παρατηρηθεί σε Κράτη Μέλη της ΕΕ (Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία και Κάτω χώρες), στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και στις ΗΠΑ.

Οι συγκεκριμένοι «ύποπτοι» σπόροι αποστέλλονται αυτόκλητα στους ιδιώτες, δεν συνοδεύονται από πιστοποιητικό φυτοϋγείας, το είδος και η προέλευση τους είναι άγνωστα, ενώ στην συσκευασία τους δεν αναγράφεται ότι πρόκειται για σπόρους.

Εφιστούμε την προσοχή του κοινού στην περίπτωση παραλαβής τέτοιων ταχυδρομικών πακέτων, να παραδίδονται αυτά χωρίς καμία καθυστέρηση μαζί με τη συσκευασία αποστολής τους στο Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Υπηρεσίας μας.

Τέλος οι ιδιώτες που λαμβάνουν πακέτα ύποπτων σπόρων δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τους φυτεύουν ή να τους πιάνουν με γυμνά χέρια, δεδομένου ότι το φυτοϋγειονομικό καθεστώς των σπόρων είναι άγνωστο και υπάρχει κίνδυνος διασποράς επιβλαβών για τα φυτά οργανισμών καραντίνας.ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ      ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Ε. ΝΙΚΑ


Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ Δ/ΝΣΗΣ 

                       Γ.ΚΑΤΣΙΜΑΛΗΣ 
Σχόλια

MOTOPLACE

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr