Πρόγραμμα διαχείρισης νεκρών ζώων 2020Ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος «περισυλλογής και διαχείρισης ή και αποτέφρωσης κάθε είδους νεκρών ζώων και κατασχεθέντων τροφίμων και λήψη δειγμάτων εγκεφαλικού ιστού από νεκρά βοοειδή και αιγοπρόβατα».

Το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και που την υλοποίησή του έχει αναλάβει ανάδοχος εταιρεία έχει ξεκινήσει από τις 3 Αυγούστου σε όλες της Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ειδικότερα περιλαμβάνει:

-την περισυλλογή προς διαχείριση και αποτέφρωση νεκρών ζώων εντός και εκτός κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και συγκεκριμένα:

α) πτωμάτων βοοειδών, αιγών και προβάτων, που ανευρίσκονται νεκρά εντός ή εκτός των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων από τα οποία λαμβάνονται επιπλέον δείγματα εγκεφαλικού ιστού, συγκεκριμένα βοοειδή ηλικίας άνω των 24 ή 48 μηνών.

β) Πτωμάτων νεκρών βοοειδών και αιγοπροβάτων που δεν εντάσσονται στα ζώα της προηγούμενης παραγράφου, που ανευρίσκονται νεκρά εντός ή εκτός των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

-την περισυλλογή προς διαχείριση και αποτέφρωση λοιπών νεκρών ζώων και συγκεκριμένα, πτωμάτων όλων των ηλικιών των ζώων που ανευρίσκονται νεκρά κατά μήκος του Εθνικού Οδικού Δικτύου ή σε δημόσιες ή δημοτικές εκτάσεις.

Παρακαλούνται οι κτηνοτρόφοι, ιδιοκτήτες ή υπεύθυνο προσωπικό κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων να απευθύνονται για την ύπαρξη νεκρών ζώων εντός ή εκτός της εκτροφής τους απευθείας στο φορέα υλοποίησης του προγράμματος στο τηλεφωνικό κέντρο 2108960100 σε 24ωρη βάση.

Οι υπεύθυνοι συντηρητές ή διαχειριστές του οδικού δικτύου καθώς κι λοιποί πολίτες να απευθύνονται για τον εντοπισμό νεκρών ζώων στην τοπική κτηνιατρική υπηρεσία ή στο φορέα υλοποίησης του προγράμματος στο τηλεφωνικό κέντρο 2108960100 σε 24ωρη βάση.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στις κατά τόπους κτηνιατρικές υπηρεσίες.

Σχόλια

MOTOPLACE

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr