Τηλεδιάσκεψη για τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων στις ΠεριφέρειεςΤα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων που βρίσκονται στην αρμοδιότητα των Περιφερειών αποτέλεσαν το αντικείμενο τηλεδιάσκεψης στην οποία μετείχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Παρασκευή 21 Αυγούστου.

Στην εν λόγω τηλεδιάσκεψη, υπό την αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, μετείχε το σύνολο των περιφερειαρχών της χώρας καθώς επίσης και ο επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Αγγελος Μπίνης.

Η υφυπουργός ενημέρωσε σχετικά με τα νέα μέτρα που κρίθηκε απαραίτητο να ληφθούν, εξ αιτίας των κρουσμάτων τα οποία καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημα σε δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων.
Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου λειτουργούν 12 από τις εν λόγω μονάδες, εκ των οποίων οι 4 είναι ιδιωτικές, που συνολικά φιλοξενούν περί τους 700 ηλικιωμένους, ενώ ο αριθμός του προσωπικού που υπηρετεί σε αυτές ανέρχεται σε περίπου 280 άτομα.

Επισήμανε δε ότι αν και το προσωπικό στις εν λόγω μονάδες δεν επαρκεί για να καλυφθεί το σύνολο των αναγκών που προκύπτουν, η Περιφέρεια θα προβεί στις ενέργειες που ζητούνται.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η Περιφέρεια, προκειμένου να καλυφθούν οι υφιστάμενες ανάγκες, μελετά να προβεί στην πρόσληψη -με διετείς συμβάσεις- του απαραίτητου προσωπικού, έχοντας μάλιστα προβλέψει πίστωση 800.000 ευρώ για τον σκοπό αυτό.

Καταλήγοντας ο Π. Νίκας, σημείωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εδώ και καιρό επιδείξει ενδιαφέρον για τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής.

Σχόλια

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΑΡΤΗ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr