ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΑ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ


Σημαντικά έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των αγριόχοιρων στη Λακωνία με αποτέλεσμα αρκετές ζημιές στις ίδιες τις καλλιέργειες.
Τα τελευταία χρόνια μάλιστα οι "αγέλες" των αγρόχοιρων έχουν μετακινηθεί από τους ορεινούς όγκους τους Πάρνωνα και του Ταϋγέτου σε πεδινές περιοχές, ακόμα και κοντά στη θάλασσα φτάνοντας και μέσα στα χωριά.
Σε περιοχές της Βόρειας  Ελλάδας λόγω και την Αφρικανικής Πανώλης έχει επιτραπεί το κυνήγι του αγριόχοιρου όλο το χρόνο.

Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ), αναφέρει ότι εγκρίθηκε η λήψη ειδικών διαχειριστικών μέτρων καθώς και μέτρων επιτήρησης και ελέγχου για την πρόληψη εισόδου και περαιτέρω διασποράς της Αφρικανικής Πανώλους των Χοίρων σε δύο περιοχές των περιφερειακών ενοτήτων Δράμας και Ξάνθης που βρίσκονται κοντά στο χωριό Mochure της Βουλγαρίας.
Εκεί στις 24.10.2019 επιβεβαιώθηκε κρούσμα της νόσου, σε απόσταση 1,2 χλμ. από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.
Ποια μέτρα προβλέπονται για τις συγκεκριμένες πειοχές (Υποπεριοχή Ι και ΙΙ)
Η απαγόρευση οποιασδήποτε ανθρώπινης δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένων της θήρας -πλην της θήρας αγριόχοιρου-, της διαχείρισης και εκμετάλλευσης των δασών, του αγροτουρισμού και της βόσκησης εκτρεφόμενων ειδών (βοοειδή, αιγοπρόβατα).
Η θήρα του αγριόχοιρου επεκτείνεται και διενεργείται όλες τις ημέρες της εβδομάδας και χωρίς περιορισμούς στην κάρπωση, με σκοπό τη μείωση του πληθυσμού του αγριόχοιρου.

Σχόλια

Πρόσφατες καταχωρήσεις

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ΠΛΑΓΑΚΗΣ

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΑΘ΄ΕΚΑΣΤΗΝ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

LAKONIA-REALESTATE.GR