Σειρά επισκέψεων σε περιοχές της Κορινθίας για τον εορτασμό των 200 χρόνων από το 1821 έκαναν η Α. Κόρκα και η Μ. Σπυριδάκου


Σειρά επισκέψεων στην Κορινθία πραγματοποίησαν χθες Τρίτη 11 Αυγούστου η αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα μαζί με την -εντεταλμένη για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821- περιφερειακή σύμβουλο Μαργαρίτα Σπυριδάκη.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των εν λόγω εκδηλώσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η αντιπεριφερειάρχης και η περιφερειακή σύμβουλος επισκέφθηκαν τα Δερβενάκια -όπου ο Κολοκοτρώνης κατανίκησε τον Δράμαλη-, τον ανδριάντα του Γέρου του Μοριά καθώς και το παρακείμενο εκκλησάκι του Αγίου Σώστη, όπως επίσης και το αφιερωμένο στον Νικηταρά μνημείο στο Χιλιομόδι.

Επισκέφθηκαν επίσης, το Δημαρχείο Κορίνθου όπου συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο με τον οποίον συζήτησαν σχετικά με τις δράσεις του δήμου στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από το 1821.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου όπου ενημερώθηκαν από τη διευθύντρια Μαρία Μέξια για την επικείμενη ανακαίνισή του και στη συνέχεια μετέβησαν στον Ακροκόρινθο όπου στις 14 Ιανουαρίου 1822 οι πολιορκούμενοι Τούρκοι παραδόθηκαν στον Κολοκοτρώνη.

Τέλος, επισκέφθηκαν το διοικητήριο της Π.Ε. Κορινθίας όπου τους υποδέχθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Τάσος Γκιολής, παρουσία του γνωστού ερμηνευτή δημοτικών τραγουδιών Παναγιώτη Λάλεζα και του αντιπροέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξυλοκέριζας Γιώργου Ρούκη.

“Στην Κορινθία, όπως και σε κάθε γωνιά του περήφανου Μοριά, συνέβησαν σημαντικότατα γεγονότα του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα και σκοπός μας είναι να τα αναδείξουμε” τόνισε μεταξύ άλλων η αντιπεριφερειάρχης Αθ. Κόρκα.

Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ