Σειρά επισκέψεων σε περιοχές της Κορινθίας για τον εορτασμό των 200 χρόνων από το 1821 έκαναν η Α. Κόρκα και η Μ. Σπυριδάκου


Σειρά επισκέψεων στην Κορινθία πραγματοποίησαν χθες Τρίτη 11 Αυγούστου η αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα μαζί με την -εντεταλμένη για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821- περιφερειακή σύμβουλο Μαργαρίτα Σπυριδάκη.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των εν λόγω εκδηλώσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η αντιπεριφερειάρχης και η περιφερειακή σύμβουλος επισκέφθηκαν τα Δερβενάκια -όπου ο Κολοκοτρώνης κατανίκησε τον Δράμαλη-, τον ανδριάντα του Γέρου του Μοριά καθώς και το παρακείμενο εκκλησάκι του Αγίου Σώστη, όπως επίσης και το αφιερωμένο στον Νικηταρά μνημείο στο Χιλιομόδι.

Επισκέφθηκαν επίσης, το Δημαρχείο Κορίνθου όπου συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο με τον οποίον συζήτησαν σχετικά με τις δράσεις του δήμου στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από το 1821.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου όπου ενημερώθηκαν από τη διευθύντρια Μαρία Μέξια για την επικείμενη ανακαίνισή του και στη συνέχεια μετέβησαν στον Ακροκόρινθο όπου στις 14 Ιανουαρίου 1822 οι πολιορκούμενοι Τούρκοι παραδόθηκαν στον Κολοκοτρώνη.

Τέλος, επισκέφθηκαν το διοικητήριο της Π.Ε. Κορινθίας όπου τους υποδέχθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Τάσος Γκιολής, παρουσία του γνωστού ερμηνευτή δημοτικών τραγουδιών Παναγιώτη Λάλεζα και του αντιπροέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξυλοκέριζας Γιώργου Ρούκη.

“Στην Κορινθία, όπως και σε κάθε γωνιά του περήφανου Μοριά, συνέβησαν σημαντικότατα γεγονότα του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα και σκοπός μας είναι να τα αναδείξουμε” τόνισε μεταξύ άλλων η αντιπεριφερειάρχης Αθ. Κόρκα.

Σχόλια

MOTOPLACE

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr