Μάνης Χρυσόστομος Γ’: «Κάθε Κυριακή στην Ἐκκλησία»Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ μετέβη σήμερα, Τρίτη 7 Ιουλίου 2020, στο Σιδηρόκαστρο της νοτίου Ελλάδος στην ορεινή κοινότητα με το βυζαντινό κάστρο, στο χωρίον Σιδηρόκαστρο Ανατολικής Μάνης, όπου και λειτούργησε στον εορτάζοντα Ι.Ναό της Αγίας Κυριακής πλαισιούμενος από τον πρωτοπρ. π. Στέφανο Ταβουλάρη και τον διάκονο π. Χριστόδουλο Κρουστάλη.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ., προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, μεταξύ των άλλων είπε: «Η Αγία Κυριακή η Μεγαλομάρτυς γεννήθηκε τον 3ο αι., ημέρα Κυριακή, γι’ αυτό και ονομάστηκε Κυριακή. Έρχεται, λοιπόν, και μας υπενθυμίζει την μεγάλη αξία της ημέρας της Κυριακής. Είναι η ημέρα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, της Αναστάσεως του Παμβασιλέως Χριστού. Έτσι καθιερώθηκε από τους πρώτους αιώνες η αργία της Κυριακής. Γι’ αυτό οφείλουμε να την τιμούμε αυτή την ημέρα. Η μεγάλη τιμή είναι ο εκκλησιασμός μας από τον οποίο αποκτούμε πολλή πνευματική ωφέλεια. Δεν νοείται χριστιανός χωρίς εκκλησιασμό την Κυριακή. Πρώτα, ο ερχομός μας στο ναό του Θεού για την Θ. Λειτουργία, την προσευχή, την ευχαριστία και την δοξολογία και την ικεσία στο Θεό, την αποδοχή της ευλογίας και έπειτα όλα τα άλλα». Καί ο Σεβ. κατέληξε τονίζοντας το σύνθημα: «Κάθε Κυριακή στην Εκκλησία».

Προ της απολύσεως της Θ. Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος πέριξ του Ιερού Ναού και η ευλογία των άρτων.

Μετά το πέρας της λιτανείας ο κ. Αριστομένης Δαμιανάκος, εκπαιδευτικός, προσεφώνησε τον Σεβ. και τον ευχαρίστησε για τήν παρουσία του. Σημαντική συμβολή στην όλη πανήγυρη είχε ο Γενικός Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Σιδηροκάστρου κ. Σταύρος Δαμιανάκος.

Κατά τη διανομή του αντιδώρου, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας εφαρμόζοντας το Γ’ Ποιμαντικό Πρόγραμμα της Ι.Μητροπόλεως με τον τίτλο: «Κάθε εκκλησιαζόμενος και ένα Εγκόλπιο της Θ. Λειτουργίας» διένειμε στους πιστούς από ένα Εγκόλπιο – Βιβλιαράκι της Θ. Λειτουργίας, το οποίο περιέχει το κείμενο και την ερμηνευτική απόδοση στη νεοελληνική έκδοση της Απ. Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Οι πιστοί με ιδιαίτερη χαρά λάμβαναν στα χέρια τους στο Εγκόλπιο αυτό.

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

Σχόλια

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

einfo.gr


Κρεβάτι Vitto της Elite StromPRICE : € 750For Sale
ΚΡΕΒΆΤΙ VITTO ΤΗΣ ELITE STROM
Category : Furniture
ΠΡΟΣΦΟΡΑPRICE : € 550For Sale
ΠΡΟΣΦΟΡΑ