Προσοχή Λεοντόψαρα εμφανίστηκαν στο Λακωνικό Κόλπο

Οι πληροφορίες αναφέρθηκαν στο Lakones.gr από ερασιτέχνη δύτη και έχουν να κάνουν συγκεκριμένα με την τοποθεσία ¨Κρυανί" Ασωπού.

ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ https://www.tovima.gr/
Ένα τροπικό ψάρι που εδώ και περίπου έναν χρόνο έχει εγκατασταθεί στα νερά μας έχει γίνει η αιτία για την έκδοση επανειλημμένων προειδοποιήσεων όχι μόνο από τους ελληνικούς αλλά και από διεθνείς αρμόδιους φορείς. Το λεοντόψαρο (Pterois miles) είναι πανέμορφο με τα μεγάλα εντυπωσιακά αγκάθια του που το κάνουν περιζήτητο έκθεμα για τα ενυδρεία. Τα αγκάθια αυτά όμως εκκρίνουν ένα δραστικό δηλητήριο που περνάει ακαριαία σε όποιον οργανισμό τύχει να τρυπήσουν και ο άνθρωπος φυσικά δεν εξαιρείται. Για τον λόγο αυτόν όσοι κολυμπούν ή ψαρεύουν στις ανατολικές ακτές της Ρόδου αλλά και γενικότερα στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Ωστόσο δεν υπάρχει λόγος πανικού. Η νεοφερμένη απειλή είναι αντιμετωπίσιμη και όχι απολύτως «ξένη» προς εμάς. Αυτόχθονα δηλητηριώδη ψάρια, όπως οι δράκαινες και οι σκορπίνες (στενοί συγγενείς του λεοντόψαρου), ζουν ήδη στις θάλασσές μας και είμαστε απολύτως εξοικειωμένοι με αυτά. Αν και αρκετά πιο ισχυρό, το δηλητήριο του λεοντόψαρου δεν διαφέρει και πολύ από αυτό που διαθέτουν τα γνωστά μας τοπικά είδη. Και καθώς ο εισβολέας από την Ερυθρά Θάλασσα αναμένεται να εξαπλωθεί, καλό είναι να τον αντιμετωπίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Να μάθουμε δηλαδή να ζούμε μαζί του και να συνηθίσουμε να τον βλέπουμε όχι μόνο στο νερό αλλά – γιατί όχι; – και στο πιάτο μας. Μετά το καθάρισμα και το μαγείρεμα, το κρέας του είναι απολύτως ασφαλές και, όπως διαβεβαιώνουν οι κοσμοπολίτες ψαροφάγοι, εξαιρετικά νόστιμο.

Σχόλια

MOTOPLACE

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr