Σύσκεψη για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων με συμμετοχή εκπροσώπου της ΤΕΡΝΑ

Σύσκεψη για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων
Υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα συνήλθε σε συνεδρίαση, σήμερα Παρασκευή, 17 Ιουλίου, στην Τρίπολη, ομάδα εργασίας αποτελούμενη από νομικούς, οικονομολόγους, τεχνικούς συμβούλους και εκπρόσωπο της ΤΕΡΝΑ, της εταιρείας η οποία έχει αναλάβει την διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τα θέματα στη συνάντηση αφορούσαν:

α) Την γραπτή απάντηση στα ερωτήματα που έχει θέσει η αρμόδια υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης σχετικά με τον φάκελο του μεγάλου έργου διαχείρισης απορριμμάτων και στον ορισμένο χρόνο.

Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο θέμα -την απάντηση στο έγγραφο της Ε.Ε.- έχει προγραμματιστεί, για την ερχόμενη Τρίτη 21 Ιουλίου, τηλεδιάσκεψη με στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης.

Για άλλη μια φορά, πάντως, τονίστηκε ότι σε καμία περίπτωση δεν τίθεται εν κινδύνω, ούτε το θέμα της χρηματοδότησης του συγκεκριμένου έργου, ούτε της κατασκευής των μονάδων επεξεργασίας.

β) Την εξέταση νομικών, οικονομικών και τεχνικών παραμέτρων για την έναρξη της διαδικασίας προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων στους δήμους που αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα, και

γ) Την απαράδεκτη περιβαλλοντικά κατάσταση με τις δεκάδες χωματερές σε όλη την έκταση της Περιφέρειας και την έναρξη εκπόνησης μελέτης για την περιβαλλοντική αποκατάσταση των εν λόγω χώρων στον συντομότερο δυνατό χρόνο.

Παράλληλα, διερευνήθηκαν τρόποι προκειμένου η ΤΕΡΝΑ να ξεκινήσει όσο το δυνατόν συντομότερα την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων σε εξαιρετικά προβληματικούς δήμους -το αργότερο μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο και πάντως νωρίτερα από τον αρχικό χρόνο που έχει προβλεφθεί.

Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ