Συνάντηση Διοίκησης Επιμελητηρίου με τους Βουλευτές κ. Τζανακόπουλο & κ. Αραχωβίτη


Το Σάββατο 18 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Επιμελητηρίου στο Γύθειο συνάντηση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου με τους Βουλευτές της Αντιπολίτευσης κ. Δημήτριο Τζαννακόπουλο Βουλευτή Α’ Αθηνών, Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και πρώην Υπουργό Επικρατείας & τον κ. Σταύρο Αραχωβίτη Βουλευτή Λακωνίας και πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Τη συνάντηση αιτήθηκαν οι κ.κ. Βουλευτές προκειμένου να συζητήσουν με τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου τα προβλήματα της Λακωνίας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ιωάννης Παναρίτης, έθεσε στον κ. Τζαννακόπουλο τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τη Λακωνία: την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά και την αναγκαιότητα δημιουργίας υποδομών ως προϋπόθεση ανάπτυξης της οικονομίας στη μετά-κορονοϊό εποχή. Συγκεκριμένα έθεσε στους βουλευτές την αναγκαιότητα βελτίωσης των οδικών υποδομών της Λακωνίας, τον σχεδιασμό για το έργο του φυσικού αερίου και τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία νέων έργων ΑΠΕ στην Πελοπόννησο, την ανάγκη κατασκευής νέας γέφυρας του Ευρώτα στη Σκάλα και της αξιοποίησης των δύο ιστορικών γεφυρών του ποταμού σε Σπάρτη και Σκάλα, τη βελτίωση του αρδευτικού συστήματος στο νότιο μέρος της Λακωνίας, τη δημιουργία παράκαμψης Σκάλας-Βλαχιώτη, καθώς και τη βελτίωση και αξιοποίηση του λιμανιού στο Γύθειο. Τόνισε, ότι θα πρέπει να στηριχθεί ιδιαίτερα ο πρωτογενής τομέας αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη σημασία του στην ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας μας.
Ο κ. Παναρίτης ανέπτυξε ιδιαίτερα την επιτακτική ανάγκη τόνωσης της οικονομίας μέσω παροχής ρευστότητας στις επιχειρήσεων, χωρίς την οποία δε θα ανακάμψει η οικονομία, θα κλείσουν πολλές επιχειρήσεις και θα αυξηθεί υπέρμετρα η ανεργία. Επίσης, τοποθετήθηκε σχετικά με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο θέμα της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων από τις τράπεζες στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων στήριξης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στις δύσκολες μέρες που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα, λόγω των συνεπειών του lockdown, θα πρέπει και οι τράπεζες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για την επιβίωση της οικονομίας μας».

Ο κ. Τζαννακόπουλος ενστερνίστηκε τις θέσεις του Επιμελητηρίου, τοποθετήθηκε για τους τρόπους αντιμετώπισης και τις παρεμβάσεις που θα πρέπει να υπάρξουν όσον αφορά στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, τονίζοντας ότι η κρίση που περνά η χώρα είναι πρωτόγνωρη.

Ακολούθησε συζήτηση επί των ανωτέρω θεμάτων.

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ