ΝΙΚΟΛΙΝΑΚΟΣ: ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΟΪΔΙΑ

ΛΕΙΨΥΔΡΊΑ ΚΑΙ ΚΟΡΟΪΔΊΑ
Παναγιώτης Νικολινάκος Μολάοι 2-7-2020
Ιατρός – επικεφαλής αντιπολίτευσης
Δήμου Μονεμβασίας
Μόλις προχθές, ο κύριος δήμαρχος σε διάγγελμά του που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου μας, το οποίο αναδημοσιεύτηκε σε πολλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την παροιμιώδη υπευθυνότητα που τον διακρίνει άλλωστε, διαπίστωσε στην «τούρλα του Σαββάτου» ότι: «Ο Δήμος μας αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα λειψυδρίας, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας, της αλλαγής των κλιματικών συνθηκών και της υφαλμύρινσης.» όπως χαρακτηριστικά γράφει στο κείμενό του.
Απευθύνει δε δραματική έκκληση προς τους οικιακούς καταναλωτές όπως και στους αγρότες του τόπου μας, να κάνουν λελογισμένη χρήση του νερού διότι διαφορετικά θα οδηγηθούμε στην καταστροφή, διότι όπως επί λέξει αναφέρει: «το επόμενο στάδιο είναι η καταστροφή των καλλιεργειών και η ερήμωση της περιοχής μας.»
Θα πει κανείς καλά και λογικά όλα αυτά, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή στην ευρύτερη περιοχή, το οποίο χρόνο με το χρόνο επιδεινώνεται λόγω και της κλιματικής αλλαγής, είναι αυτό της μη επάρκειας των υδάτινων πόρων, ένα πρόβλημα που όπως λένε οι ειδικοί ενδέχεται να επιφέρει στο εγγύς μέλλον δραματικές συνέπειες, ειδικά στην περιοχή μας η οποία φιγουράρει πρώτη σε κίνδυνο ερημοποίησης στους σχετικούς χάρτες που έχουν σχεδιάσει οι επιστήμονες.
Ο κύριος δήμαρχος λοιπόν μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα και ύστερα από τόσα χρόνια στη διοίκηση, έρχεται σα να μη συμβαίνει τίποτα, σαν να μην είναι εκείνος ο κατεξοχήν αρμόδιος για τη λήψη μέτρων, να πετάξει το μπαλάκι στους δημότες μας και να τους πει ούτε λίγο ούτε πολύ, να κόψουν το λαιμό τους γιατί αυτοί θα είναι υπεύθυνοι για ότι προκύψει στο μέλλον.
Εμείς ρωτάμε όμως, όπως εύλογα θα έκανε και κάθε σκεπτόμενος πολίτης αυτού του τόπου:
- Τι μέτρα πήρε όλα αυτά τα χρόνια για να προστατέψει τους υπόγειους υδροφορείς που ο ίδιος λέει ότι είναι πολύ χαμηλά και απειλούνται μάλιστα από την υφαλμύρινση.
- Πόσες και ποιες σχετικές μελέτες ανάθεσε όλα αυτά τα χρόνια; (μάλλον αυτές τις μελέτες δεν θα μπορούσε να τις εκπονήσει το γνωστό γραφείο που αναλάμβανε με απευθείας αναθέσεις όλες τις άλλες μελέτες μέχρι πρόσφατα)
- Ποια σχετική πρόταση υπέβαλε στα τόσα χρηματοδοτικά μέσα που υπάρχουν με πάρα πολλούς πόρους, τους οποίους άλλοι Δήμοι της χώρας έχουν ήδη εκμεταλλευτεί δεόντως;
- Μήπως γιατί η μόνη του παρέμβαση μέχρι τώρα στο ζήτημα είναι να διατυμπανίζει εδώ και 20 χρόνια δεξιά και αριστερά την «στάγδην άρδευση» ως τη μόνη λύση δια «πάσαν νόσο και πάσαν μ……α»
Το πράγμα όμως αρχίζει να παίρνει και τη μορφή της κοροϊδίας και της γελοιότητας, αφού ο κύριος δήμαρχος όχι μόνο τόσα χρόνια δεν έκανε τίποτα, αλλά συνδυάζοντας την ανευθυνότητα, την ανικανότητα και την αδιαφορία, φρόντισε με τα νερά της ύδρευσης που τόσο «υπεύθυνα» και «αειφορικά» διαχειρίζεται, να δημιουργήσει καταπράσινες ρεματιές με τρεχούμενα νερά σε διάφορα άνυδρα σημεία του Δήμου μας.
Μερικά παραδείγματα:
- Τα νερά της ύδρευσης επί μήνες τρέχουν στα ρέματα και κανενός δεν ιδρώνει το αυτί.
- Στο Ζάρακα βλέπετε στις φωτογραφίες τι γίνεται.
- Στην Νεάπολη όλο το χειμώνα δουλεύουν οι γεωτρήσεις και τα νερά των πηγών του Παραδεισίου καταλήγουν στη θάλασσα. (ας αναζητήσει κάποιος που δεν το πιστεύει ένα λογαριασμό ρεύματος. Πέρυσι ένας τέτοιος λογαριασμός που έπεσε στα χέρια μας κατέγραφε 70.000 κιλοβατώρες κατανάλωση, ενώ παλαιότερα η κατανάλωση ήταν μόλις 7.000 για αντίστοιχο διάστημα)
Βέβαια αν παρεμπιπτόντως μένουν από νερό τα χωριά μας, ακόμη και για πολλές ημέρες, όπως συνέβη στο Γέρακα (25 ημέρες χωρίς νερό), στο Χάρακα (επτά ημέρες χωρίς νερό), στο Λαμπόκαμπο, στα Πιστάματα (εδώ το νερό έχει φτάσει 500 μέτρα από τον οικισμό και χάνεται στα ρέματα ) κλπ, έτερον εκάτερον, διότι μπρος τα κάλλη τι είναι ο πόνος, όπως λέει και ο λαός μας.
Ακόμη δεν είναι και μεγάλο ζήτημα, αν κάποιοι(κατά πως μαθαίνουμε)με τις πλάτες τοπικών νταβατζήδων, δεν πληρώνουν νερό, ή ακόμη και να πουλάνε νερό που κλέβουν από το δημοτικό δίκτυο.
Οι φωτογραφίες είναι από δεξαμενή του Δήμου στο Γέρακα, όπου το νερό τρέχει έτσι ανεξέλεγκτα για ημέρες και για μήνες και έχει δημιουργήσει ωραιότατα ποταμάκια.
Τις εικόνες αυτές τις αφιερώνουμε στον κύριο δήμαρχο που δίνει έτσι το καλό παράδειγμα για την ορθή διαχείριση των πολύτιμων και μειούμενων συνεχώς, (όπως διαπίστωσε με τη γνωστή του οξυδέρκεια), υδάτινων πόρων σε μια περιοχή που όπως λέει ο ίδιος οδηγείται στην καταστροφή από την ανεύθυνη στάση των δημοτών μας.
Το επικίνδυνο κοκτέιλ της ανευθυνότητας, της ανικανότητας, της κοροϊδίας και της αδιαφορίας κάποια στιγμή πρέπει να εκλείψει…
Ο κύριος δήμαρχος εν τω μεταξύ αντί να κάθεται στο γραφείο του και να στέλνει επιστολές, ας πάει να δει τι γίνεται και επιτέλους ας κάνει κάτι.
Τα συμπεράσματα δικά σας…. Υ.Γ. Ξέχασε βέβαια στην ανακοίνωση του να αναφέρει ότι για το πρόβλημα αυτό φταίει η κακή αντιπολίτευση, που εύχεται να ξεραθεί ο τόπος, για να χάσει ο αυτοκράτορας το θρόνο του.

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ