Επιστολή Προέδρου ΠΕΣΠ στον Υπ. Οικονομικών για παράταση προθεσμιών 1 χρόνου για απόσυρση από τη χρήση μοντέλων Φορολογικών Ηλεκτρ. Μηχανισμών


Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με την υπ. αριθμ. Α,1100 (ΦΕΚ Β’ 1751/07.05.2020) απόφασή σας όπου τροποποιήθηκε η προηγούμενη απόφαση Α.1011/16.1.2020(85Β') σχετικά με την «Απόσυρση από τη χρήση μοντέλων Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών (ΦΗΜ), η προθεσμία για την παύση αυτών αλλά και για την αναβάθμιση τους λήγει στις 31/7/2020 .

Η επιχειρηματική κοινότητα αλλά και ολόκληρη η κοινωνία βιώνει τους τελευταίους μήνες πρωτόγνωρες καταστάσεις λόγω της πανδημίας COVID-19 , με αποτέλεσμα την απορρύθμιση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας.
Η πανδημία αυτή ήρθε σε μία δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας , τη στιγμή μάλιστα που προσπαθούσε να βγει από μία δεκά-χρονη περίοδο δεινής οικονομικής ύφεσης , με εμφανή τα αρνητικά σημάδια στην επιχειρηματικότητα..

Μετά από ένα δίμηνο καθολικό lockdown και τις επιχειρήσεις να προσπαθούν να βρουν τον βηματισμό τους , αλλά και με ορατό τον κίνδυνο για πολλές από αυτές του οριστικού κλεισίματος , είναι αδύ-νατον να απαιτούμε από τις επιχειρήσεις να προβούν σε μία σειρά από ενέργειες ώστε να εναρμονιστούν στις νέες απαιτήσεις του Υπουργείου σας , με ένα κόστος αρκετά υψηλό , τη στιγμή μάλιστα που πολλές από αυτές καταγράφουν μηδενικούς τζίρους , αλλά και πολλές επιχειρήσεις να παραμένουν ακόμα κλειστές .

Το γεγονός μάλιστα ότι από την απόφασή σας αυτή δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού

κ. Υπουργέ,

Παρακαλούμε όπως παρατείνετε τις προθεσμίες για την απόσυρση και αναβάθμιση των φορολογικών ταμειακών μηχανών και μηχανισμών έως την 31/12/2020 και για την εφαρμογή της νέας διαδικασίας του My DΑΤΑ , να υπάρξει παράταση των προθεσμιών κατά ένα (1) έτος , ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στις επιχειρήσεις αφενός μεν να επανέλθουν στην κανονικότητα , αφετέρου δε να έ-χει ξεκαθαρίσει το τοπίο της βιωσιμότητάς τους για να προβούν στη συνέχεια στις όποιες μεταρρυθμίσεις . Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Για το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου
Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Παναρίτης

Σχόλια

MOTOPLACE

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr