Επιστολή Προέδρου ΠΕΣΠ στον Υπ. Οικονομικών για παράταση προθεσμιών 1 χρόνου για απόσυρση από τη χρήση μοντέλων Φορολογικών Ηλεκτρ. Μηχανισμών


Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με την υπ. αριθμ. Α,1100 (ΦΕΚ Β’ 1751/07.05.2020) απόφασή σας όπου τροποποιήθηκε η προηγούμενη απόφαση Α.1011/16.1.2020(85Β') σχετικά με την «Απόσυρση από τη χρήση μοντέλων Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών (ΦΗΜ), η προθεσμία για την παύση αυτών αλλά και για την αναβάθμιση τους λήγει στις 31/7/2020 .

Η επιχειρηματική κοινότητα αλλά και ολόκληρη η κοινωνία βιώνει τους τελευταίους μήνες πρωτόγνωρες καταστάσεις λόγω της πανδημίας COVID-19 , με αποτέλεσμα την απορρύθμιση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας.
Η πανδημία αυτή ήρθε σε μία δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας , τη στιγμή μάλιστα που προσπαθούσε να βγει από μία δεκά-χρονη περίοδο δεινής οικονομικής ύφεσης , με εμφανή τα αρνητικά σημάδια στην επιχειρηματικότητα..

Μετά από ένα δίμηνο καθολικό lockdown και τις επιχειρήσεις να προσπαθούν να βρουν τον βηματισμό τους , αλλά και με ορατό τον κίνδυνο για πολλές από αυτές του οριστικού κλεισίματος , είναι αδύ-νατον να απαιτούμε από τις επιχειρήσεις να προβούν σε μία σειρά από ενέργειες ώστε να εναρμονιστούν στις νέες απαιτήσεις του Υπουργείου σας , με ένα κόστος αρκετά υψηλό , τη στιγμή μάλιστα που πολλές από αυτές καταγράφουν μηδενικούς τζίρους , αλλά και πολλές επιχειρήσεις να παραμένουν ακόμα κλειστές .

Το γεγονός μάλιστα ότι από την απόφασή σας αυτή δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού

κ. Υπουργέ,

Παρακαλούμε όπως παρατείνετε τις προθεσμίες για την απόσυρση και αναβάθμιση των φορολογικών ταμειακών μηχανών και μηχανισμών έως την 31/12/2020 και για την εφαρμογή της νέας διαδικασίας του My DΑΤΑ , να υπάρξει παράταση των προθεσμιών κατά ένα (1) έτος , ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στις επιχειρήσεις αφενός μεν να επανέλθουν στην κανονικότητα , αφετέρου δε να έ-χει ξεκαθαρίσει το τοπίο της βιωσιμότητάς τους για να προβούν στη συνέχεια στις όποιες μεταρρυθμίσεις . Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Για το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου
Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Παναρίτης

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ