ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 13 ΕΩΣ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ από το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΒΑ ΣΤΗΝ ΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κοινωνική Σύμπραξη Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, με επικεφαλής εταίρο (Δικαιούχο) την Περιφέρεια Πελοποννήσου/ Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, η οποία υλοποιεί στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD), θα υποστηρίξει /τις αδύνατες οικονομικά οικογένειες της ΠΕ Λακωνίας που είναι δικαιούχοι του προγράμματος με τη διάθεση ενός ή περισσοτέρων «καλαθιών» τροφίμων.

Η διανομή αυτή υλοποιείται στα πλαίσια των Αποκεντρωμένων προμηθειών που διενεργεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου με χρήματα του ευρωπαϊκού Ταμείου της χρηματοδοτικής περιόδου 2018-2019 του ΕΠ ΕΒΥΣ του ΤΕΒΑ. Η διανομή αφορά διάθεση τροφίμων, νωπού κρέατος, γαλακτοκομικών, ειδών παντοπωλείου και ειδών βασικής υλικής συνδρομής καθώς και σχολικά είδη, με ωφελούμενες οικογένειες στην ΠΕ Λακωνίας να ανέρχονται τώρα στις 1.252. Η αξία των τροφίμων που θα διατεθούν στη διανομή αυτή (Ιούλιος 2020) θα ανέρχεται περίπου στις 281.000 ευρώ.

Η διανομή θα γίνει ταυτόχρονα σε όλους τους Δήμους της ΠΕ Λακωνίας από Δευτέρα έως Παρασκευή 13 έως και 17 Ιουλίου 2020 και αφορά στους Δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που έχουν επιλέξει να είναι και ωφελούμενοι του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD.

Η διάθεση των προϊόντων θα γίνει με αποστολή κατ’οίκον των προϊόντων για την πόλη της Σπάρτης και με ορισμένα σημεία διανομής για τους υπόλοιπους δήμους τα οποία θα δοθούν σε μεγάλες ποσότητες ανάλογα με τα μέλη της κάθε ωφελούμενης οικογένειας. Καλούνται επομένως οι δικαιούχοι να είναι κατά τις ημέρες 13 έως και 17 Ιουλίου και κατά τις ώρες που θα τους σταλεί ειδοποίηση με sms στο χώρο κατοικίας τους ή σημείο διανομής ώστε να παραλάβουν τα προϊόντα.

Το καλάθι τροφίμων που θα διατεθεί αποτελείται από:

Α) Είδη παντοπωλείου: Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, αρτοσκευάσματα, ζυμαρικά, ψωμί για τοστ, καφές, αλάτι, ελαιόλαδο, ζάχαρη, φακές, μέλι, ρύζι κίτρινο, συμπυκνωμένος χυμός τομάτας, φασόλια

Β) Είδη Παντοπωλείου (Γαλακτοκομικά): Γάλα εβαπορέ, γραβιέρα ελληνική, τυρί ημίσκληρο, φέτα.

Γ) Οπωρολαχανικά: Πατάτες, πορτοκάλια, τομάτες, λεμόνια, κρεμμύδια, μήλα.

Δ) Νωπό Κρέας: Βόειο κρέας, χοιρινό κρέας, νωπό κοτόπουλο.

Ε) ΒΥΣ: Οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα, καθαριστικό υγρό γενικής χρήσης, σαμπουάν, σκόνη για πλύσιμο ρούχων, υγρό κρεμοσάπουνο, υγρό πιάτων, χαρτί υγείας.

Ζ) Σχολικά είδη: Σετ σχολικά είδη, σχολική τσάντα.


Αναφορικά με τις ποσότητες νωπού κρέατος ανέρχονται, στα ≈1.572 κιλά βόειο, ≈3.144 κιλά χοιρινό και ≈5502 κιλά νωπό κοτόπουλο, συνολικά ≈10.218 κιλά νωπού κρέατος.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος, θα παραλαμβάνουν την ποσότητα που τους αναλογεί, στο χώρο κατοικίας τους μόνο για την πόλη της Σπάρτης και σε ορισμένα σημεία διανομής για τους υπόλοιπους δήμους με την επίδειξη του δελτίου της αστυνομικής τους ταυτότητας και του αριθμού ΑΜΚΑ και τηρώντας όλους τους κανόνες υγειονομικής ασφάλειας λόγω κορωνοϊού.


Η υπεύθυνη Υλοποίησης Έργου ΤΕΒΑ                                 Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΦΛΕΒΑΡΑΚΗ                                                          Θ.ΒΕΡΟΥΤΗΣ

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ