ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 13 ΕΩΣ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ από το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΒΑ ΣΤΗΝ ΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κοινωνική Σύμπραξη Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, με επικεφαλής εταίρο (Δικαιούχο) την Περιφέρεια Πελοποννήσου/ Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, η οποία υλοποιεί στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD), θα υποστηρίξει /τις αδύνατες οικονομικά οικογένειες της ΠΕ Λακωνίας που είναι δικαιούχοι του προγράμματος με τη διάθεση ενός ή περισσοτέρων «καλαθιών» τροφίμων.

Η διανομή αυτή υλοποιείται στα πλαίσια των Αποκεντρωμένων προμηθειών που διενεργεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου με χρήματα του ευρωπαϊκού Ταμείου της χρηματοδοτικής περιόδου 2018-2019 του ΕΠ ΕΒΥΣ του ΤΕΒΑ. Η διανομή αφορά διάθεση τροφίμων, νωπού κρέατος, γαλακτοκομικών, ειδών παντοπωλείου και ειδών βασικής υλικής συνδρομής καθώς και σχολικά είδη, με ωφελούμενες οικογένειες στην ΠΕ Λακωνίας να ανέρχονται τώρα στις 1.252. Η αξία των τροφίμων που θα διατεθούν στη διανομή αυτή (Ιούλιος 2020) θα ανέρχεται περίπου στις 281.000 ευρώ.

Η διανομή θα γίνει ταυτόχρονα σε όλους τους Δήμους της ΠΕ Λακωνίας από Δευτέρα έως Παρασκευή 13 έως και 17 Ιουλίου 2020 και αφορά στους Δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που έχουν επιλέξει να είναι και ωφελούμενοι του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD.

Η διάθεση των προϊόντων θα γίνει με αποστολή κατ’οίκον των προϊόντων για την πόλη της Σπάρτης και με ορισμένα σημεία διανομής για τους υπόλοιπους δήμους τα οποία θα δοθούν σε μεγάλες ποσότητες ανάλογα με τα μέλη της κάθε ωφελούμενης οικογένειας. Καλούνται επομένως οι δικαιούχοι να είναι κατά τις ημέρες 13 έως και 17 Ιουλίου και κατά τις ώρες που θα τους σταλεί ειδοποίηση με sms στο χώρο κατοικίας τους ή σημείο διανομής ώστε να παραλάβουν τα προϊόντα.

Το καλάθι τροφίμων που θα διατεθεί αποτελείται από:

Α) Είδη παντοπωλείου: Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, αρτοσκευάσματα, ζυμαρικά, ψωμί για τοστ, καφές, αλάτι, ελαιόλαδο, ζάχαρη, φακές, μέλι, ρύζι κίτρινο, συμπυκνωμένος χυμός τομάτας, φασόλια

Β) Είδη Παντοπωλείου (Γαλακτοκομικά): Γάλα εβαπορέ, γραβιέρα ελληνική, τυρί ημίσκληρο, φέτα.

Γ) Οπωρολαχανικά: Πατάτες, πορτοκάλια, τομάτες, λεμόνια, κρεμμύδια, μήλα.

Δ) Νωπό Κρέας: Βόειο κρέας, χοιρινό κρέας, νωπό κοτόπουλο.

Ε) ΒΥΣ: Οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα, καθαριστικό υγρό γενικής χρήσης, σαμπουάν, σκόνη για πλύσιμο ρούχων, υγρό κρεμοσάπουνο, υγρό πιάτων, χαρτί υγείας.

Ζ) Σχολικά είδη: Σετ σχολικά είδη, σχολική τσάντα.


Αναφορικά με τις ποσότητες νωπού κρέατος ανέρχονται, στα ≈1.572 κιλά βόειο, ≈3.144 κιλά χοιρινό και ≈5502 κιλά νωπό κοτόπουλο, συνολικά ≈10.218 κιλά νωπού κρέατος.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος, θα παραλαμβάνουν την ποσότητα που τους αναλογεί, στο χώρο κατοικίας τους μόνο για την πόλη της Σπάρτης και σε ορισμένα σημεία διανομής για τους υπόλοιπους δήμους με την επίδειξη του δελτίου της αστυνομικής τους ταυτότητας και του αριθμού ΑΜΚΑ και τηρώντας όλους τους κανόνες υγειονομικής ασφάλειας λόγω κορωνοϊού.


Η υπεύθυνη Υλοποίησης Έργου ΤΕΒΑ                                 Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΦΛΕΒΑΡΑΚΗ                                                          Θ.ΒΕΡΟΥΤΗΣ

Σχόλια

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

einfo.gr


Κρεβάτι Vitto της Elite StromPRICE : € 750For Sale
ΚΡΕΒΆΤΙ VITTO ΤΗΣ ELITE STROM
Category : Furniture
ΠΡΟΣΦΟΡΑPRICE : € 550For Sale
ΠΡΟΣΦΟΡΑ