10 στα 10 - Στα TASTE OLYMP AWARDS 2020 QUALITY για τους Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου - Από τους επαγγελματίες της γεύσης και του Fine Dining









Μια εξαιρετικά τιμητική διάκριση από επαγγελματίες της γεύσης για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στον 5ο διεθνή διαγωνισμό TASTE OLYMP AWARDS 2020 υψηλής γαστρονομίας, που αποτελεί έναν διεθνή διαγωνισμό εξειδικευμένης αξιολόγησης ποιοτικών τροφίμων από διακεκριμένους chef και γευσιγνώστες.

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα , από 19 έως 21 Ιουνίου 2020,ενώ γίνεται για 5η χρονιά συνάντηση των καλύτερων παραγωγών τροφίμων από χώρες του εξωτερικού και την Ελλάδα, μέσα από μια μοναδική διοργάνωση με θέμα την γευσιγνωσία μοναδικών προϊόντων του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Τα εξεταζόμενα δείγματα υψηλής ποιότητας που συμμετείχαν ξεπέρασαν τα επτακόσια (700) και δοκιμάστηκαν από πολυάριθμο πάνελ κριτών υπό την αιγίδα των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, της κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, του όμιλο για την UNESCO Πειραιώς, της CEUCO, της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Acropolis - Chef's Club of Attica» μαζί με ειδικούς του χώρου της γαστρονομίας από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, την Λέσχη Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδας & Ηπείρου καθώς και την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας.

Η αξιολόγηση των δειγμάτων έγινε από το Olymp Awards Chef’s Jury Panel, με Panel Leader τον Κωνσταντίνο Μουζάκη, Μr.Chef Europe 2015, Director Gastronomy Club Unesco, Member WACS, και μέλη της ομάδας κριτών με πολλά γνωστά ονόματα του χώρου από το πανέμορφο αυτό σύμπλεγμα γνώσης και πείρας του πάνελ των κριτών.

Να σημειωθεί ότι όλα τα προϊόντα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, δοκιμάστηκαν από τους κριτές με την «τυφλή» μέθοδο, χωρίς συσκευασία, και χωρίς κανενός είδους διακριτικό στοιχείο. Σε κάθε προϊόν αποδόθηκε ένας κωδικός αριθμός για να διασφαλιστεί η αξιόπιστη παρακολούθησή τους.

Κάθε κριτής πραγματοποιούσε μια οργανοληπτική ανάλυση του προϊόντος που δοκίμαζε, και κατέγραφε μια αριθμητική βαθμολογία στο φύλλο αξιολόγησης η οποία αντιπροσώπευε τη γενική αίσθηση απόλαυσης καθώς και άλλα κριτήρια, όπως όψη, οσμή, υφή, γεύση και αίσθηση στο στόμα.




Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, συμμετείχαν στον διεθνή διαγωνισμό υψηλής γαστρονομίας TASTE OLYMP AWARDS 2020, με δέκα (10) εξειδικευμένα βιολογικά - gourmet ελαιόλαδα και επιτραπέζιες ελιές. Συγκεντρώνοντας βαθμολογίες που ξεπέρασαν και το 95%, τιμήθηκαν με τον αριθμό των δέκα (10) βραβείων σε όλα τα δείγματα τους.

Αποτελεί μια πολύ σημαντική επιβράβευση η επίτευξη των 10 βραβεύσεων σε ισάριθμες συμμετοχές, φτάνοντας το 100 % ως ποσοστό, με 3 πλατινένια, 5 χρυσά και 2 ασημένια βραβεία ποιότητας, από το Panel Jury των πολύ γνωστών επαγγελματιών Chef στα TASTE OLYMP AWARDS 2020.

Ειδικότερα, τα δέκα (10) βιολογικά gourmet ελαιόλαδα και επιτραπέζιες ελιές των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου που βραβεύθηκαν για το 2020 είναι:

ΤΕΛΙΕΣ gourmet ελιές - ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟ βραβείο

ENIGMA gourmet ελαιόλαδο - ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟ βραβείο

GEMSTONE blend ελαιόλαδο - ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟ βραβείο

MAJESTIC blend ελαιόλαδο - ΧΡΥΣΟ βραβείο

ΩΛΕΩΑΣΤΡΩΝ gourmet ελαιόλαδο - ΧΡΥΣΟ βραβείο

ΠΡΑΣΙΝΕΣ gourmet ελιές - ΧΡΥΣΟ βραβείο

ΚΑΛΑΜΩΝ βιολογικές ελιές - ΧΡΥΣΟ βραβείο

ΒΑΛΣΑΜΙΚΕΣ gourmet ελιές – ΧΡΥΣΟ βραβείο

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΝ gourmet ελαιόλαδο - ΑΣΗΜΕΝΙΟ βραβείο

ΑΓΟΥΡΟΕΛΙΕΣ gourmet ελιές – ΑΣΗΜΕΝΙΟ βραβείο

Είναι ιδιαίτερη τιμή για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, να αναγνωρίζονται τα ελαιοπροϊόντα που ιδιοπαράγουν από τους επαγγελματίες chef της γεύσης και του fine dining, για την υψηλή ποιότητα τους, για την καινοτομία στην παραγωγή τους, την μοναδική γεύση και τους υπέροχους συνδυασμούς τους στο χώρο της γαστρονομίας.

Οι 10 μεγάλες αυτές βραβεύσεις, στα TASTE OLYMP AWARDS 2020, συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 185 διεθνών βραβεύσεων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, από την Σπάρτη Λακωνίας και αποτελούν παγκοσμίως έναν αριθμό βραβεύσεων ρεκόρ για Έλληνα Single Estate ελαιοπαραγωγό.

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ