Διπλή χρυσή βράβευση των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου Gold Super Health Award 2020 ARISTOLEO Awards - High Phenolic Table Olives 2020

Μια μεγάλη διπλή τιμητική βράβευση για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου στα ARISTOLEO AWARDS 2020, για την υψηλότερη περιεκτικότητα φαινολών (υγειοπροστατευτικά συστατικά) στις επιτραπέζιες ελιές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα ARISTOLEO AWARDS HIGH PHENOLIC TABLE OLIVES είναι ένας διεθνής διαγωνισμός που προσμετρά τα υψηλά ευεργετικά συστατικά (φαινόλες) που έχουν οι επιτραπέζιες ελιές.

Τα υγειοπροστατευτικά αυτά συστατικά είναι πλέον μετρήσιμα με την μέθοδο του Μαγνητικού Πυρηνικού Συντονισμού ( NMR ) που έχει αναπτυχθεί από Έλληνες επιστήμονες στην Φαρμακευτική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Τομέας Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων) σε συνεργασία με το World Olive Center for Health, το U.C. Davis California καθώς και άλλα πανεπιστημιακά τμήματα του εξωτερικού.

Η μέθοδος αυτή έχει αναπτυχτεί από τον καθηγητή κ. Μαγιάτη Προκόπη, την καθηγήτρια κα. Μέλλιου Ελένη καθώς και όλη την ερευνητική ομάδα τους, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τα ευεργετικά αυτά συστατικά που αφορούν τις επιτραπέζιες ελιές ονομάζονται φαινόλες, με κυρίαρχες την υδροξυτυροσόλη και την τυροσόλη αλλά και τα παράγωγα τους.

Οι φαινόλες αυτές είναι πανίσχυρα μικροσυστατικά που ανήκουν στα φυσικά αντιοξειδωτικά, διαθέτουν σημαντική βιολογική δράση και τους έχουν αποδοθεί ιδιότητες αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές , καρδιοπροστατευτικές καθώς και νευροπροστατευτικές.

Παράλληλα βρίσκεται σε εφαρμογή ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός 432/2012, όπου τα συστατικά αυτά όταν περιέχονται σε ένα ποσοστό και άνω (όριο), μπορούν τα ελαιοπροϊόντα αυτά να φέρουν ισχυρισμό υγείας (Health claim) με σαφείς ενδείξεις υγειοπροστατευτικότητας.

Το όριο του Ευρωπαϊκού κανονισμού είναι > 5mg υδροξυτυροσόλης, τυροσόλης και παραγώγων τους.

Ο διεθνής διαγωνισμός ARISTOLEO Awards 2020 βασίζεται στις υψηλότερες τιμές που βρίσκονται στο κάθε δείγμα επιτραπέζιας ελιάς, δηλαδή στην συνολική ποσότητα φαινολικών ενώσεων όπως μετρήθηκε με τη μέθοδο NMR .

Ολοκληρώθηκε στις 19 Ιουνίου 2020 και τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, με μια διπλή μεγάλη χρυσή βράβευση στις επιτραπέζιες ελιές.
ΒΑΛΣΑΜΙΚΕΣ ελιές - Χρυσό βραβείο - SUPER HEALTH AWARD 2020

ΛΕΜΟΝΕΝΙΕΣ ελιές - Χρυσό βραβείο - SUPER HEALTH AWARD 2020Βάσει των αναλύσεων με την μέθοδο ΝΜR, μαζί με την διπλή χρυσή βράβευση αυτή, προκύπτει ότι η ημερήσια κατανάλωση μόλις 3 γραμμαρίων από τις συγκεκριμένες επιτραπέζιες ελιές, παρέχει περισσότερα από 5 mg υδροξυτυροσόλης, τυροσόλης ή παραγώγων τους στον ανθρώπινο οργανισμό. Αντιστοιχεί δε στην κατανάλωση 20 γραμμαρίων υψηλού φαινολικού ελαιολάδου που ανήκει στην κατηγορία των ελαιολάδων που προστατεύουν από την οξείδωση των λιπιδίων του αίματος, σύμφωνα με τον κανονισμό 432/2012 της Ευρωπαϊκής ένωσης.Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι επιτραπέζιες ελιές των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου έχουν συμμετάσχει σε κλινικές δοκιμές και μελέτες που αφορούν την ανθρώπινη υγεία και την οξείδωση των λιπιδίων του αίματος. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η κλινική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε από την επιστημονική ομάδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Οι υγιείς εθελοντές που συμμετείχαν στην μελέτη αυτή είδαν μια σημαντική βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ τους, ειδικά των λόγων LDL / HDL χοληστερόλης,
απλώς καταναλώνοντας 5 από αυτές τις επιτραπέζιες ελιές ημερησίως.
Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή η διπλή αυτή βράβευση γιατί δικαιώνει την προσπάθεια μας επί 28 συναπτά έτη στην παραγωγή εξειδικευμένων βιολογικών ελαιοπροϊόντων, που εκτός από τις πολλές βραβεύσεις παγκοσμίως για τα γευστικά χαρακτηριστικά τους (φτάνοντας τα 164 συνολικά διεθνή βραβεία), βραβεύονται πλέον και για την υψηλή περιεκτικότητα τους σε υγειοπροστατευτικά συστατικά, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

Σχόλια

Πρόσφατες καταχωρήσεις

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ΠΛΑΓΑΚΗΣ

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΑΘ΄ΕΚΑΣΤΗΝ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

LAKONIA-REALESTATE.GR