Νικολινάκος: Γιατί ο δήμαρχος συνδέει την τύχη του δήμου με τη δικιά του;



Παναγιώτης Νικολινάκος Μολάοι 14-6-2020
Ιατρός
Επικεφαλής αντιπολίτευσης


Αγαπητοί συμπολίτες μετά από πολύ καιρό και αφού σεβαστήκαμε όλοι τον ιερό αγώνα που έδινε η χώρα μας κατά της πανδημίας, επανερχόμαστε για να επικοινωνήσουμε μαζί σας σε επίπεδο πολιτικό,εκθέτοντας διάφορα ζητήματα που ανέκυψαν αυτό το διάστημα.

Αρχικά και με αφορμή την ανάρτηση του δημάρχου στις 18- 4- 2020 με έναν παραληρηματικό λίβελο που συνδυάζει λασπολογία και αλλοφροσύνη, διαπιστώνουμε ότι αν συγκρίνουμε το λίβελο αυτό με την προσπάθεια απάντησης του ατόμου του στενού περιβάλλοντος του για την υπόθεση μείωσης της προσωπικότητας του Δημοτικού μας συμβούλου κυρίου Μαυρομάτη, θα βρούμε εκπληκτικές ομοιότητες, γεγονός που σημαίνει ότι το συγκεκριμένο περιβάλλον του επιβάλλει ή του υπαγορεύει πράγματα και αυτός ανίσχυρος υποκύπτει όσο κι αν προσπαθεί να μας παραστήσει το παλικάρι.

Κάντε τον κόπο να συγκρίνετε αυτά τα δύο κείμενα και θα καταλάβετε.

Σε αυτή λοιπόν την επιστολή κατά τη προσφιλή του τακτική και το γνωστό ύφος και ήθος, με απίστευτο εγωισμό εγκαλεί τους δυο άλλους συναδέλφους μου ιατρούς, που ανήκουν στο συνδυασμό μας, γιατί δεν πήγαν να τεθούν υπό τις διαταγές του την περίοδο της καραντίνας και ίσως βέβαια ως μακρόθυμος να τους δεχόταν.

Αυτή η θέση που εκφράστηκε δημόσια από το δήμαρχο έκανε ακόμη και κάποιους φίλους ψυχιάτρους να σηκώσουν τα χέρια ψηλά, όμως πέραν αυτού τον ενημερώνουμε ότι από την αρχή της πανδημίας και οι τρεις γιατροί μπήκαμε στην υπηρεσία των πολιτών που μας εμπιστεύονται τόσα χρόνια, αφού θεωρήσαμε ότι ήταν σειρά μας να ανταποδώσουμε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και να μην τους αφήσουμε ακάλυπτους, ακόμη και με κίνδυνο της ζωής μας, χωρίς μάλιστα σπουδαία μέσα προστασίας, χωρίς λεπτομερή πληροφόρηση, με μόνο όπλο τις γνώσεις μας και τον ιατρικό όρκο που έχουμε δώσει.

Προτιμήσαμε λοιπόν την έμπρακτη προσφορά στην κοινωνία μας, αντί να τεθούμε στη διάθεση της αυτού μεγαλειότητας του.

Άλλωστε που να τον βρίσκαμε αφού ήταν αλλά και εξακολουθεί να παραμένει κρυμμένος.Με το πρόσχημα του κινδύνου των συναθροίσεων, εξακολουθεί να κάνει ακόμη και τώρα, δημοτικά συμβούλια δια περιφοράς, θυμίζοντας καρικατούρα δημάρχου προ της τεχνολογικής εξέλιξης των Τηλεπικοινωνιών και του διαδικτύου, θυμίζοντας κάτι από αρχοντοχωριάτη του Μολιέρου.Την στιγμή μάλιστα που επαίρεται ότι έχει δημιουργήσει ένα δήμο τεχνολογικά προηγμένο, την ίδια ώρα δεν μπορεί να οργανώσει ούτε μία τηλεδιάσκεψη ως εναλλακτικό τρόπο σύγκλισης του Συμβουλίου, όταν το κάνουν ακόμα και στα νηπιαγωγεία με τα νήπια των τεσσάρων ετών.

Σε τέτοιο χάλι κατάντησε το Δήμο μας, να γίνει ουραγός των ουραγών.

Αφήνω τέλος το θέμα της προσπάθειας του να μας εκθέσει στην κοινωνία,για την υπόθεση της αγοράς οικοπέδων στην Αγγελώνα και τα Παπαδιάνικα.

Αφού μας κράταγε κρυφό ότι χρειαζόταν και τη δική μας στήριξη για να γίνει η αγορά (χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία των 2/3), το περιέφερε από συμβούλιο σε συμβούλιο, για να δει η κοινωνία πόσο εμπαθείς και καταστροφικοί είμαστε όλοι εμείς που ανήκουμε στην αντιπολίτευση:
τρεις ιδώτες γιατροί, ένας διασώστης του ΕΚΑΒ επί 40 χρόνια, ένας καθηγητής, συγγραφέας και πρώην Δήμαρχος, ένας τεχνικός της ΔΕΗ με συνεχή προσφορά και εξυπηρέτηση των πολιτών εντός και εκτός του ωραρίου του, ένας πολιτικός μηχανικός με ευρεία κοινωνική προσφορά, ένας ακούραστος εργάτης του ορεινού Ζάρακα που σε όποια έκκληση για βοήθεια τρέχει χωρίς δεύτερη σκέψη, ένας αυτοδημιούργητος άνθρωπος του μόχθου πού ξεκίνησε ξυπόλητος και με τα δύο του χέρια έκανε περιουσία και μια αξιοπρεπή οικογένεια,και τέλος μία καταξιωμένη γεωπόνος σημαντικό στέλεχος της μεγαλύτερης συνεταιριστικής επιχείρησης του Δήμου μας.

Όλοι εμείς λοιπόν οι παραπάνω, κατά το δήμαρχο, συνωμοτήσαμε για να καταστρέψουμε το Δήμο μας.

Ποιος θα μπορούσε να το πιστέψει αυτό εκτός βέβαια από νοσηρούς εγκεφάλους;

Εκτός αν κάποιος από σας πιστεύει ότι καταγγέλλοντας τις παρανομίες που κατά τη γνώμη μας διαπράττει η δημοτική αρχή καταστρέφουμε το δήμο.

- Έχουμε θέσει ερωτήματα για το έγινε με την υπεξαίρεση 120.000 ευρώ από τα ταμεία της σχολικής επιτροπής, γιατί δεν έχει γίνει ακόμη καμία επίσημη ενημέρωση, γιατί δεν έχει γίνει ακόμη καταλογισμός να επιστρέψουν τα χρήματα;
- Γιατί δεν έχει μπει ακόμη ούτε ευρώ εδώ και τρία χρόνια από κάποια εκατομμύρια που οφείλονται, στα ταμεία του Δήμου μας γιατί δεν έχουν τηρηθεί οι όροι από τις σχετικές συμβάσεις με τις εταιρείες ανεμογεννητριών και γιατί δεν μας έχει απαντήσει τίποτα σε τόσα έγγραφα που έχουμε κάνει;
- Γιατί σκόρπισε 6.000.000 ευρώ σε έργα βιτρίνας που δεν συνάδουν με το σκοπό της χρηματοδότησης για τις καταστροφές από τις φωτιές στα Βάτικα;
- Γιατί έκανε παράνομες αναθέσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ τόσα χρόνια, πολλές φορές στους ίδιους και στους ίδιους και δεν απολογείται έστω πολιτικά σήμερα, αφού μετά τις παρεμβάσεις και τις φωνές τις δικές μας,αναγκάστηκε από φέτος να αλλάξει τις διαδικασίες και να κάνει δημοπρασίες;
- Αυτά και τόσα άλλα «περίεργα» που έπεσαν στην αντίληψή μας θα πρέπει να τα αποσιωπήσουμε;

Αν το πιστεύει αυτό κανείς να μας το πει,και εμείς θα το λάβουμε σοβαρά υπόψη μας, και μπορεί να σταματήσουμε να ασκούμε τις αρμοδιότητές μας ή και να παραιτηθούμε ακόμη, αλλά μέχρι στιγμής πάντως οι μόνοι που έχουν αντιδράσει είναι όσοι συνεχώς και με αδιαφανείς διαδικασίες, με αναθέσεις σε προμήθειες και έργα έχουν πλουτίσει στις πλάτες όλων των δημοτών μας, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο για να μας πιέσουν να σταματήσουμε, αλλά ας μην κουράζονται, αυτό δεν πρόκειται να γίνει.

Σιγά σιγά το κουβάρι θα ξετυλιχθεί και το φαγοπότι θα αποκαλυφθεί.

Γνωρίζετε άλλωστε κάποιον Δήμο να έχει καταστραφεί επειδή η αντιπολίτευση κατήγγειλε τη δημοτική αρχή ότι παρανομεί;

Περιμένω ειλικρινά τις απαντήσεις σας.

Μήπως ο Δήμος Πειραιά όταν πήγε φυλακή ο μακαρίτης δήμαρχος του ή ο Δήμος Θεσσαλονίκης όταν και αυτού ο δήμαρχος φυλακίστηκε,κατεστράφησαν;

Γιατί ο δήμαρχος συνδέει την τύχη του δήμου με τη δικιά του;

Απλά γιατί ίσως έχει την εγωπαθή ψευδαίσθηση ότι αυτός ο ίδιος είναι ο δήμος.

Υ. Σ. 1) Αφού απέτυχε με τους εκβιασμούς του να μας σύρει να συμφωνήσουμε για την εκπλήρωση ενός προσωπικού του ρουσφετιού,και αφού οι προσπάθειες σπίλωσής μας έπεσαν στο κενό, προσπαθεί τώρα επειδή πληγώθηκε που δε του πέρασε, να το τακτοποιήσει με εντελώς παράνομες τακτικές.Τον ενημερώνουμε όμως ότι θα αποτελέσει ένα επιπλέον σκάνδαλο.

Υ.Σ. 2) Προσπαθεί όπως μαθαίνουμε εδώ και καιρό, να ανοίξει μία μεγάλη πόρτα.Προς το παρόν του είναι αρκετά δύσκολο. Θα μπει βέβαια κάποια στιγμή όχι όμως όπως ακριβώς το φανταζόταν.


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ 8/4/2020
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Μολάοι 08 Απριλίου 2020
ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ


Απάντηση του Δημάρχου στο δημοσίευμα του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κου Νικολινάκου σχετικά με την «αρπαγή του βοδιού » από τη Δημοτική Αρχή.

Στη μέση της πανδημίας και ενώ όλοι αγωνίζονται να καταφέρουν να επιβιώσουν, ο συνήθης ύποπτος ξαναχτύπησε και με αφορμή κάποια δημοσιεύματα στα οποία ούτως ή άλλως δεν συμμετείχα, εξαπέλυσε προσωπική επίθεση εναντίον μου, αποδεικνύοντας ότι δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα και ότι αυτόν τον καιρό έψαχνε κάτι να βρει για να εκφράσει τη συσσωρευμένη εμπάθειά του, την κακία και το μίσος του, με ένα κατάπτυστο δημοσίευμα, συρραφή ανακριβειών ατάκτως ερριμμένων και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.
Από τη μία πλευρά τον οικτίρω γιατί υποφέρει, από την άλλη υποχρεούμαι να δώσω απάντηση όσο το δυνατόν λιγότερο οξεία, λόγω των έκτακτων συνθηκών.
Κανείς δεν έχει καταλάβει τι εννοεί ότι τους χρωστούσαμε και «τι βόδι τους πήραμε». Από τη θέση της αντιπολίτευσης που οι Δημότες τον κατέταξαν, εδώ και 6 μήνες οδηγεί την παράταξή του σε ένα κυνήγι μαγισσών, με καταγγελίες, προσφυγές σε δημόσιες υπηρεσίες, Εισαγγελείς και απειλές για δήθεν σκάνδαλα που θα αποκαλύψουν και θα μας βάλουν φυλακή.
Επειδή όμως είναι στη φαντασία του, όσο περισσότερο αποτυγχάνει, τόσο πιο επικίνδυνος γίνεται για τη λειτουργία του Δήμου, τον οποίο προσπαθεί να διαλύσει. Δεν υπάρχει λοιπόν απλώς μεγάλη αντιπαράθεση όπως γράφει, αλλά μια εχθρική σχέση, η δε αντιπολίτευση που ασκεί, πρέπει να είναι η χειρότερη στη χώρα.
Μετά από αυτά, είναι φανερό ότι εάν ήθελαν να βοηθήσουν ο κος Κουλουβάκος και η κα Ραφαηλίδη, θα έθεταν στη διάθεση του Δήμου εθελοντικά τις υπηρεσίες τους και παρά τα προηγούμενα θα αποδεχόμουν την προσφορά τους, πιθανώς όμως δεν τους το επέτρεπε για να μην «μολυνθούν» από την επαφή τους με εμάς. Στάζει δηλητήριο στα μέλη της παράταξής του με αναλήθειες, διαστρέβλωση των γεγονότων και τα βάζει να υπογράφουν όλοι μαζί τις προσφυγές, ώστε να τους κάνει συνενόχους στις απαράδεκτες πρακτικές του, κάτι που οι πλέον σκεπτόμενοι απ’ αυτούς θα πρέπει να αντιληφθούν έγκαιρα.
Υποβαθμίζει και μηδενίζει συνεχώς τις ενέργειες που κάνει ο Δήμος, ακόμη και τώρα με τον κορωνοϊό.
Τον ενοχλούν οι συνεντεύξεις, γιατί φοβάται ότι ίσως αυξηθεί η δημοτικότητα της δημοτικής αρχής και μου προσάπτει «ακατάσχετη αερολογία», το τελευταίο για το οποίο μπορεί να με κατηγορήσει κανείς, αφού πάντοτε μιλάω λίγο και αναφέρω λιγότερα από όσα κάνουμε, κάτι που φαίνεται στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου. Όσο για τα λόγια του «αέρα», τον προκαλώ να βρει κάποιες αναλήθειες, αλλιώς είναι κοινός συκοφάντης.
Από τις δικές του τοποθετήσεις που διαβάζει στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και από τις αναρτήσεις του φαίνεται ότι μάλλον δεν έχει συναίσθηση της πραγματικότητας, αφού αποπνέουν άγνοια πολλών βασικών θεμάτων, ίσως γιατί δεν έχει εμπειρία και γνώση του κόσμου έξω από το ιατρείο του.
Στη συνέχεια της δημοσίευσής του αναφέρεται στην προσβλητική ανάρτηση του Παναγιώτη Μαυρομμάτη με τους «μισθούς και τα τέτοια μου» και κατόπιν υποπίπτει στο μεγαλύτερο ολίσθημα να ανακατέψει και τις διαπροσωπικές μου σχέσεις, κάτι εντελώς κατακριτέο, αφού πρέπει να κρατούνται έξω από τις πολιτικές αντιπαραθέσεις, για να στηρίξει με ένα ολοσέλιδο παραλήρημα περί εξουσίας και πολλά άλλα εμετικά σχόλια και υπονοούμενα.
Όμως η λάσπη αυτή δεν κολλάει σε μένα, ούτε στα κοντινά μου πρόσωπα, την εξουσία που μου εμπιστεύθηκε ο λαός για πέντε θητείες, την άσκησα απέχοντας από νεποτισμούς και διακρίσεις, βασιζόμενος σε αξίες και αρχές σθεναρά αλλά δίκαια.
Η κυρία Θεοχαράκου στην οποία αναφέρεται εκτενώς με την πλήρη άγνοια που τον χαρακτηρίζει, εισήλθε με εξετάσεις στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Μετσόβειου Πολυτεχνείου και πήρε πτυχίο με την αξία της. Ασκεί το επάγγελμα του Αρχιτέκτονα ως ελεύθερος επαγγελματίας στη Νεάπολη. Ουδέποτε μου ζήτησε κάποια εξυπηρέτηση ή προσπάθησε να εκμεταλλευθεί ή να στηριχθεί στην εύνοια του Δημάρχου, οι βρώμικες σκέψεις του και η λάσπη δεν κολλάνε ούτε και εκεί.
Δεν αποδέχομαι την προσπάθεια αγιοποίησης του Παναγιώτη Μαυρομμάτη, αφού ο ίδιος απαξιώνεται με τη συμπεριφορά του στο Δήμο. Εξάλλου, η πρώτη του ενέργεια ως δημοτικός σύμβουλος, ήταν να καταγγείλει στην Περιφέρεια τον Αντιδήμαρχο υπεύθυνο για την καθαριότητα στη Δ.Ε. Βοιών για να τον στείλει στο δικαστήριο, αντί να κάνει κάποιες προτάσεις ή παρατηρήσεις, τακτική που τη συνεχίζετε απαρέγκλιτα έως τώρα.
Όπως έγραψα εχθές, που πέρασε αβρόχοις ποσί τις προσβολές του, σκοπός του δεν ήταν η κυρία Θεοχαράκου, αντικειμενικός του σκοπός ήταν να χτυπήσει εμένα, μόνο που είμαι πολύ σκληρός για τα δόντια του, κάτι που θα συνεχίσει να διαπιστώνει και τα επόμενα και τα μεθεπόμενα χρόνια (πρώτα ο Θεός), που θα με βρίσκει μπροστά του.
Τελειώνοντας, τον παραδίνω στην κρίση των Δημοτών, όταν μεσούσης της χειρότερης περιόδου, προσπαθεί να καταστρέψει το Δήμο για να εξυπηρετήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες και μάλιστα δεν έχει καταλάβει τίποτα, αφού ακόμα αναρωτιέται στο υστερόγραφό του, αν είναι «ίσως άκαιρη λόγω των συνθηκών η τοποθέτησή του».
Κατά τη διάρκεια της κρίσεως του κορωνοϊού, εκτός των άλλων αναθεωρούνται οι αξίες και οι προτεραιότητες των ανθρώπων. Ο Αμερ. Καθηγητής Κοινωνιολογίας Ενρίκο Κουαραντέλι έχει διατυπώσει ένα ενδιαφέρον θεώρημα «Όσο χειρότερα γίνονται τα πράγματα, τόσο καλύτεροι γίνονται οι άνθρωποι», κάτι που φαίνεται να ισχύει στην παρούσα κρίση, φοβάμαι όμως ότι ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης αποτελεί εξαίρεση.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

Σχόλια

  1. Δεν βλεπω να γινεται αλλο συμβουλιο επ ονοματι του Κορωνοιου - ηταν να μην μας κατσει το λαχειο==== και μη χειροτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ