ΠΣΕ ΣΥΡΙΖΑ Πελοποννήσου - περιφερειακή συνάντηση με θέμα τον Τουρισμό

FB_IMG_1593103312880.jpg


Την Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020, πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη, με πρωτοβουλία της ΠΣΕ ΣΥΡΙΖΑ Πελοποννήσου, περιφερειακή συνάντηση με θέμα τον Τουρισμό,με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Ν.Ε. Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, του Γραμματέα της Π.Σ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πελοποννήσου, Αναστάσιο Παπαζαχαρία καθώς και του Συντονιστή του Τομέα Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Αρανίτη.

Η συνάντηση αποσκοπούσε στην ενασχόληση τόσο με το παρόν του Τουρισμού, έτσι όπως αυτό διαμορφώνεται από τις δραματικές επιπτώσειςτης υγειονομικής κρίσης, όσο και με το μέλλον του.

Στη διάρκεια της συζήτησης μεταφέρθηκε η κατάσταση έτσι όπως αυτή εξελίσσεται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα ξεχωριστά και ιδιαίτερα όπως αυτή αποτυπώνεται στις απόψεις που εκφράζουν εκπρόσωποι των εργαζομένων και των επιχειρήσεων του κλάδου.

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται από μεγάλο αριθμό ξενοδοχείων, καταλυμάτων και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που δεν λειτουργούν, από εργαζομένους που εργάζονται εκ περιτροπής, που απολύθηκαν ή δεν προσλήφθηκαν για εποχιακή απασχόληση, από κατακόρυφη μείωση του τζίρου και καταβαράθρωση της τουριστικής δραστηριότητας, εν γένει.

Κοινό τόπο συνιστούν η απόγνωση, η αγωνία για το μέλλον, η δυσαρέσκειαγια τηνκυβερνητική πολιτική αντιμετώπισης της κατάστασης, η οποία χαρακτηρίζεται άτολμη, αναποτελεσματική, καθυστερημένη και αποσπασματική.

Ειδικά, ως προς τα μέτρα στήριξης της εργασίας θεωρούνται παντελώς ανεπαρκή και ως προς τηνπολυδιαφημιζόμενη δυνατότητα τόνωσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων μέσω δανειοδότησής τους από το τραπεζικό σύστημα, με τα εμπόδια και τις προϋποθέσεις που τέθηκαν,αποδεικνύεται «άνθρακας ο θησαυρός».

Από τη συζήτηση διαπιστώθηκε επίσης, ότι αν και είναι άκρως επιτακτική η ανάγκη άμεσης ενασχόλησης με τα παραπάνω προβλήματα, τίθεται ταυτόχρονα αναγκαία η αναθεώρηση της τουριστικής πολιτικής της χώρας, γενικά, αλλά και της περιφέρειάς μας ειδικά, υιοθετώντας έναν άλλο τρόπο προσέγγισης.

Στην κατεύθυνση των παραπάνω,αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:


οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες στη συνάντηση,εκπρόσωποι των Ν.Ε., να αποτελέσουνομάδα-επιτροπή με μόνιμη παρουσία και δράση,


η δημιουργία διαύλου επικοινωνίας μεταξύ των μελών και μηχανισμού συγκέντρωσης των όποιωνπληροφοριών, στοιχείων, άρθρων προκύπτουν σε επίπεδο περιφερειακών ενοτήτων,


ηαναγκαιότητα διενέργειας εκδήλωσης – ημερίδας, σχετικά με το παρόν αλλά και το μέλλον του Τουρισμού στην Ελλάδα αλλά και εξειδικευμένα στην Περιφέρειά μας, με την παρουσία της ΤομεάρχηΤουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Νοτοπούλου και


ηέναρξη διαλόγου μεταξύ των μελών της ομάδας και των αντίστοιχων τμημάτων των Ν.Ε. καθώς και διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους εμπλεκόμενους φορείς σχετικά με τη φιλοσοφία, τις αξίες και τα χαρακτηριστικά ενός νέου μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης της περιφέρειάς μας που θα έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και θα βασίζεται στη μοναδικότητα του τουριστικού προϊόντος κάθε τόπου ξεχωριστά.

Από τη Γραμματεία της ΠεριφερειακήςΣυντονιστικής Επιτροπής Πελοποννήσου.

Σχόλια

SLEEP EXPERTS

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

einfo.gr


Κρεβάτι Vitto της Elite StromPRICE : € 750For Sale
ΚΡΕΒΆΤΙ VITTO ΤΗΣ ELITE STROM
Category : Furniture
ΠΡΟΣΦΟΡΑPRICE : € 550For Sale
ΠΡΟΣΦΟΡΑ