Ο Χατζηδάκης επαναφέρει το φυσικό αέριο στην Περιφέρεια ΠελοποννήσουΤην βούληση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας “να πάει το φυσικό αέριο σε όσες περισσότερες πόλεις γίνεται και στην Πελοπόννησο και στην Δυτική και την Κεντρική Μακεδονία” υπογράμμισε ο ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων.

Ο υπουργός, ο οποίος ανέτρεψε επί της ουσίας όλο το σκηνικό που είχε προκύψει μετά την απόφαση της ΡΑΕ, έκανε την πιο πάνω δήλωση απαντώντας σε βουλευτές που εξέφρασαν έντονες διαμαρτυρίες για την απόφαση της ΡΑΕ με την οποία απεντάσσονται η Περιφέρεια Πελοποννήσου και δύο πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας από τον σχεδιασμό της ΔΕΔΑ για την επέκταση των δικτύων διανομής φυσικού αερίου.

ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Στο μεταξύ, ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενέκρινε στη συνεδρίασή της σήμερα, Παρασκευή 15 Μαΐου, τον ορισμό δικηγόρου η οποία θα χειριστεί την προσφυγή που η Περιφέρεια έχει ασκήσει εναντίον της απόφασης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) η οποία την εξαιρεί από το 5ετές πρόγραμμα (2020 – 2024) ανάπτυξης του δικτύου φυσικού αερίου της ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου).

Στην εν λόγω δικηγόρο, σύμφωνα με την εισήγηση που εγκρίθηκε, ανατίθενται όλες οι “κατά νόμο ενέργειες και νομικοί χειρισμοί για την προάσπιση των συμφερόντων της Περιφέρειας Πελοποννήσου” σε σχέση με το πιο πάνω ζήτημα.

Οπως σημειώνεται στην εισήγηση, μεταξύ άλλων, “βούληση της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι η συνεργασία με τη ΔΕΔΑ, με στήριξη του προγράμματός της για την κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και επέκταση του αρχικού σχεδιασμού της”.

Στην ίδια εισήγηση περιγράφεται, σε αδρές γραμμές, το ιστορικό της υπόθεσης, καθώς αναφέρεται ειδικότερα:

“Η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) υπέβαλε στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) τις υπ’ αριθμ. l-219643/03.04.2017 και l-219644/03.04.2017 αιτήσεις για τη χορήγηση Αδειας Διανομής και Αδειας Διαχείρισης Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου, αντίστοιχα, συμπεριλαμβανομένου του πενταετούς Προγράμματος Ανάπτυξης 2017 – 2021, στο οποίο περιλαμβανόταν, μεταξύ άλλων, και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με πόλεις αυτής (Τρίπολη, Κόρινθος, Αργος, Ναύπλιο, Καλαμάτα και Σπάρτη).

Με τις υπ’ αριθμ. 1318/2018 και 1319/2019 αποφάσεις της ΡΑΕ χορηγήθηκαν στη ΔΕΔΑ οι Αδειες Διανομής (ΦΕΚ B 5905/31.12.2018) και Διαχείρισης (ΦΕΚ B 5903/31.12.2018) αντίστοιχα.

Σε συνέχεια των ανωτέρω και σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, η ΔΕΔΑ προχώρησε στην υποβολή στη ΡΑΕ του Προγράμματος Ανάπτυξης του Δικτύου Φυσικού Αερίου για την προσεχή πενταετία (2020 – 2024). Κατά τη διαδικασία αυτή, η ΡΑΕ φέρεται να προκρίνει την απένταξη των έργων που αφορούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από τον επιχειρηματικό της σχεδιασμό”.

Σχόλια

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE