Με ταχύτητες οπτικής ίνας “τρέχει” το Δημαρχείο Μονεμβασίας


Ο Δήμος Μονεμβασίας παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις και τις λύσεις που προσφέρει η ανάπτυξη ψηφιακών υποδομών. Τόσο στις υπηρεσίες του όσο και στις παροχές προς τους δημότες.

Δεν είναι λίγες οι φορές που βγαίνει μπροστά, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας τα δικά του δίκτυα, συμμετέχει πιλοτικά στην ανάπτυξη Εθνικών διαδικτυακών εφαρμογών και υπηρεσιών ή συνυπογράφει τον ψηφιακό σχεδιασμό με τη συμμετοχή στελεχών του σε ανάλογα όργανα.
η βράβευση στο forum 2019 GREEK GREEN AWARDS του έργου δικτύωσης του Δημαρχείου, των Δημοτικών Ενοτήτων και λοιπών δημοτικών εγκαταστάσεων,
η συμμετοχή στους 10 πρώτους Δήμους που «έτρεξαν» στη χώρα πιλοτικά την πλατφόρμα Διαλειτουργικότητας govHUB
η συμμετοχή με δύο στελέχη στις εργασίες του Δικτύου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Κ.Ε.Δ.Ε που σημαίνει άμεση γνώση – πληροφόρηση για λύσεις και μέσα

είναι κάποια γεγονότα που επιβεβαιώνουν τα παραπάνω και δείχνουν το δρόμο για το ψηφιακό μέλλον του.

Το βήμα – άλμα στις υποδομές, είναι η ολοκλήρωση της σύνδεσης του Δημαρχείου με οπτική ίνα. Η αναγκαιότητα του έργου είχε αναγνωριστεί περίπου 3,5 χρόνια πριν. Τότε ξεκίνησαν οι πρώτες προσπάθειες. Μέσω των επαφών που καλλιεργήθηκαν στις εργασίες των forum και των ανθρώπινων δικτύων τεχνολογίας, αναδείχτηκε και ισχυροποιήθηκε το αίτημα. Το προηγούμενο έτος υψηλόβαθμο στελεχιακό κλιμάκιο του ΟΤΕ επισκέφτηκε το Δήμο Μονεμβασίας. Ακολούθησαν πλήθος επαφών και ανασχεδιασμών όπου στο τέλος του 2019 ένα όραμα ετών έγινε πράξη.

Σήμερα οι υπηρεσίες του Δημαρχείου Μονεμβασίας στου Μολάους, ευεργετούνται από την αξιοπιστία και την ταχύτητα που προσφέρει η υποδομή της οπτικής ίνας.

Ως άμεσο αποτέλεσμα, η αύξηση του ανεπαρκούς έως εχθές φάσματος του πιστοποιημένου δικτύου «Σύζευξις» που πρόσφερε η Κοινωνία Της Πληροφορίας (ΚΤΠ). Αυτό σήμανε βελτίωση του χρόνου εξυπηρέτησης των δημοτών με καλύτερη απόκριση των διαδικτυακών εφαρμογών (Εθνικά Μητρώα ή πλατφόρμες) στο Δημαρχείο, για δε τις Δημοτικές Ενότητες, καλύτερη απόκριση των κεντρικών servers στα αιτήματα των υπηρεσιών.

Την αναβάθμιση της προσφερόμενης ταχύτητάς τους μέσω της υποδομής του πιστοποιημένου «Σύζευξις» του Δημαρχείου εκμεταλλεύτηκαν για τη λειτουργία τους και τα γραφεία ΚΕΠ, ΓΕΦ–ΔΟΥ και ΙΚΑ–ΕΦΚΑ που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ισόγειο της Μαθητικής Εστίας εξυπηρετούμενα και αυτά από το Δημοτικό Δίκτυο.

Η οπτική ίνα είναι αυτή που άντεξε και συνεχίζει να υποστηρίζει την απομακρυσμένη εργασία των υπαλλήλων του Δημαρχείου στη νέα πραγματικότητα του covid-19, καθώς το bandwidth που απαιτείται, ήταν αδύνατο να εξυπηρετηθεί από την προηγούμενη υποδομή.

Σήμερα το Δημαρχείο, είναι το μοναδικό Διοικητήριο του Νομού που τρέχει «Σύζευξις» σε υποδομή fiber. Συγκαταλέγεται στα ελάχιστα στην Πελοπόννησο καταγεγραμμένα διοικητήρια στην πλατφόρμα της ΚΤΠ, που λόγω υποδομής δύναται να χρησιμοποιήσει τις υψηλότερες ταχύτητες σε επίπεδο Gbps ενόψει «Σύζευξις 2».

Πρόσθετη αξία στο έργο είναι το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε σε περιβάλλον χωρίς τη σχετική υποδομή (πόλη των Μολάων). Ήταν σαν να δημιουργείται από το μηδέν μια όαση στη μέση της ερήμου.

Οι σχεδιασμοί είναι συνεχείς. Επάνω στην υποδομή fiber ευελπιστούμε να «τρέξουμε» το μελλοντικό Δημοτικό Δίκτυο προσφέροντας στα κτίριά μας καλύτερη και ανεξάρτητη επικοινωνία καθώς και άμεση απόκριση των εφαρμογών μας σε όποιο σημείο του Δήμου και να απαιτείται.

Η υπηρεσία πιστή στο ψηφιακό όραμα θα συνεχίσει να αναλύει καθημερινά εφαρμόσιμες λύσεις και νέες τεχνικές.

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ