Μπαίνει ζήτημα υγείας για τους καλλιεργητές που εφαρμόζουν φυτοπροστατευτικά μέσα - Ανοικτή Επιστολή Συλλόγου Γεωπόνων Λακωνίας


Ένα από τα μέσα που αυτή την εποχή είναι σε έλλειψη λόγω Κορωνοϊού είναι οι μάσκες μίας χρήσεως χειρουργείου αλλά και οι ολόσωμες στολές προστασίας. Απόρροια αυτού σε ότι αφορά στις μάσκες είναι πολλοί να έχουν στραφεί στην προμήθεια μασκών που έχουν χρήση και στη γεωργία.

Στη γεωργική πρακτική χρησιμοποιούνται ανάλογα με το είδος της εργασίας οι ακόλουθες μάσκες:


Μίας χρήσεως (NR) με επίπεδα προστασίας FFP1, FFP2 και FFP3 ή Ν95 με ή χωρίς βαλβίδα για κατεργασία εδάφους ή για άλλες εργασίες που παράγουν σκόνη όπως επίσης και για εφαρμογή κόνεων ή και ψεκαστικού υγρού δηλαδή για προστασία εν γένει από ψεκαστικό νέφος.


Μισού ή ολόκληρου προσώπου πολλαπλών χρήσεων (R) με φίλτρα αντικατθιστούμενα και μη κυρίως P3 αλλά και Α2 με ή χωρίς P3 για εργασίες που παράγουν τόσο σκόνη και ψεκαστικό νέφος αλλά και για οργανικούς ατμούς οι οποίοι παράγονται κατά τους ψεκασμούς.


Κάσκα με φίλτρα που αντικαθίστανται κατηγοριών ίδιων με ανωτέρω ηλεκτροδοτούμενη από μπαταρία ή από τον ελκυστήρα για ψεκασμούς φυτοπροστατευτικών μέσων.

Επίσης χρησιμοποιούνται στολές ολόσωμες μίας ή και πολλαπλών χρήσεων με διαφορετικό βαθμό ασφαλείας, αδιάβροχες-πλενόμενες και μη, εξαρτώμενες από το είδος του φυτοπροστατευτικού μέσου αλλά και τον τρόπο και χώρο εφαρμογής.

Αυτή τη στιγμή στην αγορά υπάρχει έλλειψη των μέσων που περιεγράφηκαν (μάσκες και στολές) με εξαίρεση την περίπτωση της Κάσκας (που είναι και ακριβότερη). Θεωρούμαι ανεξάρτητο το ενδεχόμενο κάποιος συνάδελφος ιδιοκτήτης καταστήματος φυτοπροσατευτικών μέσων ως επιχειρηματική πρακτική να έχει σε απόθεμα αριθμό στολών ή μασκών οπότε μπορεί να προμηθεύει του πελάτες του.

Το ίδιο ισχύει και για τις περιπτώσεις των μεταποιητικών μονάδων το προσωπικό των οποίων από τους κανονισμούς ασφάλειας και υγιεινής τροφίμων οφείλει να φοράει στολή αλλά και μάσκα.

Γίνεται αντιληπτό ότι μπαίνει ζήτημα υγείας για τους καλλιεργητές που εφαρμόζουν φυτοπροστατευτικά μέσα που στηρίζουν στην παρούσα την Ελληνική οικονομία την αυτάρκεια της Ελλάδος αλλά και την κοινωνική συνοχή όπως επίσης και θέμα για την παραγωγή κάποιων τροφίμων.

Κατόπιν αυτών καλείται κάθε εμπλεκόμενος να ενεργήσει αρμοδίως ώστε και διαθεσιμότητα να υπάρξει αλλά και φαινόμενα αισχροκέρδειας να μην παρουσιαστούν.Για το ΔΣ


Ο Πρόεδρος

Μπουραζάνης Γεώργιος

Ο Γραμματέας

Κωστάκος Χρύσανθος

Σχόλια

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE