Δήμος Βέρδος: Προέχει η αλήθεια! - Απάντηση επί ψευδών και συκοφαντικών δημοσιευμάτων


Απάντηση επί ψευδών και συκοφαντικών δημοσιευμάτων για ελλείψεις υγειονομικού υλικού στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ευρώτα

Προέχει η αλήθεια!

Δεν είναι μόνο λυπηρό αλλά και νοσηρό το φαινόμενο της πολιτικής εκμετάλλευσης του θέματος της δημόσιας υγείας και δη της υγείας, της προστασίας και της ασφάλειας των μαθητών.

Σε απάντηση επί της ανυπόστατης καταγγελίας της δημοτικής παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», η οποία αφορά τα Λύκεια του Δήμου Ευρώτα και αναφέρει ότι δεν έχουν καλυφθεί με υγειονομικό υλικό από το Δήμο Ευρώτα, θα θέλαμε να προβούμε στην αποκατάσταση της αλήθειας. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι πολίτες αλλά ακόμη περισσότερο οι γονείς των μαθητών ότι ο Δήμος Ευρώτα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, έχει ήδη φροντίσει ώστε τα παιδιά τους να φοιτούν σε ασφαλές εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Ο Δήμος Ευρώτα, από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, προχώρησε σε απολυμάνσεις όλων των σχολικών κτιρίων, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Μετά την οριστικοποίηση του σχεδίου της σταδιακής επαναλειτουργίας των Λυκείων, ο Δήμος Ευρώτα διέθεσε όλες τις καθαρίστριες σχολικών μονάδων (συμπεριλαμβανομένων και των καθαριστριών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης) για τη καθαριότητα όλων των αιθουσών διδασκαλίας, των χώρων υγιεινής όπως και των αύλειων χώρων και προμήθευσε στο ανωτέρω προσωπικό καθαριότητας όλο τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό.

Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «Ι.Ν. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ», από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η επανέναρξη των Λυκείων, στις 11/5/2020, έχει προβεί στις έγκαιρες και απαραίτητες ενέργειες για την προμήθεια και τοποθέτηση επιτοίχιων συσκευών αντισηπτικών και στην προμήθεια υγρού αντισηπτικού. Η τοποθέτηση επιτοίχιων συσκευών αντισηπτικών ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 07/05/2020 στις σχολικές μονάδες τόσο της Δευτεροβάθμιας όσο και της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σχετικά με τα ανέπαφα θερμόμετρα, αυτά δεν αποτελούν απαραίτητο υλικό αλλά με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής έχει γίνει παραγγελία και θα βρίσκονται σε όλα τα σχολεία στην αρχή της επόμενης εβδομάδας.

Επιπροσθέτως, η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ευρώτα λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα της κατάστασης και προκειμένου να διασφαλιστεί στο έπακρον η προστασία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων στις σχολικές μονάδες, διέθεσε σε κάθε σχολική κοινότητα το ποσό των 2.000,00 ευρώ, προκειμένου αυτές να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες τους σε μάσκες, γάντια και λοιπό υγειονομικό υλικό.

Εν κατακλείδι, ο Δήμος Ευρώτα μέσω των σχολικών επιτροπών ενήργησε έγκαιρα και συντονισμένα για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας σε όλες τις εκπαιδευτικές του βαθμίδες.

Σκάλα 13 Μαΐου 2020

Ο Δήμαρχος Ευρώτα

Δήμος Βέρδος

Σχόλια

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE