ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ «ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ»




ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΕΤΡΟΥ ΔΟΥΚΑ

🌺Περίληψη του Σχεδίου του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ «ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ», ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ «ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ», το οποίο στο διάστημα της λειτουργίας του:

»-έχει υλοποιήσει δεκάδες μικρές και μεγάλες ψηφιακές πολιτιστικές παραγωγές και εκθέσεις γύρω από την ιστορία και τον πολιτισμό του Ελληνισμού, αξιοποιώντας το διαδίκτυο, εκθέματα πολυμέσων, συστήματα εικονικής πραγματικότητας, video και άλλα συστήματα, τα οποία έχουν πιστοποιηθεί από έγκριτους φορείς της χώρας μας και του εξωτερικού.

-Έχει προχωρήσει σε εκδόσεις επιστημονικών και εκλαϊκευτικών έργων ενώ έχει παράγει ντοκιμαντέρ που ενσωματώνουν ψηφιακά μέσα τα οποία έχουν διατεθεί και βραβευθεί διεθνώς.

-Έχει συμμετάσχει επιτυχώς σε δεκάδες ερευνητικά και άλλα έργα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, μαζί με τα σημαντικότερα ΑΕΙ, Μουσεία, Πολιτιστικούς και Τεχνολογικούς Οργανισμούς και ιδιωτικούς φορείς της χώρας μας και του εξωτερικού, αποκτώντας έτσι εμπειρία και τεχνογνωσία στη χρήση των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών στο χώρο του Πολιτισμού, και συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνογνωσίας αυτής. Έχει έτσι καταξιωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους ερευνητικούς οργανισμούς στην Ευρώπη στον τομέα αυτόν.

Έχει συγκροτήσει, ένα σημαντικότατο ψηφιακό πολιτιστικό απόθεμα, διαθέσιμο στο ευρύ κοινό, την ακαδημαϊκή κοινότητα και τους ειδικούς ερευνητές και έχει αποκτήσει μια μοναδική τεχνογνωσία που στηρίζεται στην καινοτόμο πολυεπιστημονική μεθοδολογία έρευνας και παραγωγής.
——————
.......... Το ΙΜΕ και ο Δήμος δηλώνουν την πρόθεσή τους να συνεργαστούν στο πλαίσιο της τεχνογνωσίας και των στόχων τους στους ακόλουθους άξονες:

Α) ​Σχεδιασμός και υλοποίηση έργων για την ανάδειξη, διάσωση και προβολή του Ελληνικού πολιτισμού και ιστορίας και της σύγχρονης δημιουργικότητας του, με την χρήση νέων τεχνολογιών, όπως το Διαδίκτυο, την Εικονική Πραγματικότητα, τα τρισδιάστατα γραφικά τις διαδραστικές και πολυμεσικές εκθέσεις που καλύπτουν την περιοχή του Δήμου.

Β) ​Υποστήριξη της ερευνητικής προσπάθειας του ΙΜΕ σε θέματα πολιτιστικά και ιστορικά που αφορούν την περιοχή του Δήμου, όπως η συγκέντρωση δεδομένων και στοιχείων για τις γενεαλογίες και μνήμες των προσφύγων, τα μνημεία και την υλική και άϋλη πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής του Δήμου, τα οποία δύναται να αξιοποιηθούν από το ΙΜΕ στο πλαίσιο των σκοπών του για την ανάδειξη του πολιτισμού της περιοχής του Δήμου

Γ)​ Ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε ζητήματα ανάπτυξης και διαχείρισης πολιτιστικών έργων.

Δ)​ Διάδοση και προβολή των δράσεων των δύο φορέων από κοινού και μεμονωμένα, τόσο στην περιοχή του Δήμου, από το Δήμο κυρίως, όσο και σε ευρύτερο κοινό από το ΙΜΕ και τον Δήμο, ώστε να εξασφαλιστεί η ευρύτερη δυνατή ενημέρωση των πολιτών για τις δράσεις αυτές και να εξασφαλιστεί το μεγαλύτερο δυνατό ενδιαφέρον, κινητοποίηση και συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, είτε ατομικά είτε μέσω αρμοδίων δημόσιων, ιδιωτικών και λοιπών φορέων σε αυτές τις δράσεις.

»Προκειμένου να επιτευχθούν τα παραπάνω το ΙΜΕ και ο Δήμος προτίθενται να συνεργαστούν και να συμβάλλουν αμοιβαία στις ακόλουθες δράσεις (ενδεικτικά και όχι περιοριστικά):

- Ανάπτυξη κοινών δράσεων και προτάσεων έργων για την αναζήτηση κατάλληλων πόρων και χρηματοδοτήσεων από τις εθνικές και κοινοτικές αρχές, μέσω των σχετικών εξειδικευμένων επιχειρησιακών προγραμμάτων.
- Ανάπτυξη από κοινού συνεργασιών με τρίτους φορείς (πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα, ιδιωτικούς φορείς) της Ελλάδας και του εξωτερικού, ώστε να λειτουργήσουν συμπληρωματικά στις κοινές δράσεις και σκοπούς τους.
- Ανταλλαγή πληροφοριών για δυνατότητες υλοποίησης σημαντικών έργων στο ανωτέρω πλαίσιο στην περιοχή του Δήμου και συντονισμός σχετικών ενεργειών
- Αναζήτηση δυνατοτήτων συμμετοχής του ΙΜΕ σε δράσεις των φορέων της περιοχής του Δήμου στο ανωτέρω πλαίσιο.
- Προώθηση και γνωστοποίηση των ενεργειών και δραστηριοτήτων των φορέων αμοιβαία στο ευρύ κοινό.

»Η συνεργασία αυτή στο ανωτέρω πλαίσιο σε καμία περίπτωση δεν αποκλείει την συνεργασία του ΙΜΕ ή του Δήμου ξεχωριστά με τρίτους φορείς.

»Γενικά το ΙΜΕ και ο Δήμος συμφωνούν να καταβάλλουν συντονισμένες προσπάθειες για την ανάπτυξη προώθηση και προβολή του Ελληνικού πολιτισμού στην περιοχή του Δήμου.

..... Για το Δήμο Σπάρτης
..... Για το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ