Ντία Τζανετέα : Η τιμωρία της Λακωνίας


Σήμερα η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωσε την απορρόφηση 6 εκ.€ σε αθλητικά έργα. Ο Περιφερειάρχης κ Νίκας μάλιστα εκφράζει την βεβαιότητα ότι τα συγκεκριμένα έργα έχουν διασφαλισμένες πιστώσεις.

Σε ότι αφορά στη Λακωνία είμαστε υποχρεωμένοι να διευκρινίσουμε προς ενημέρωση πολιτών και αιρετών ότι οι πιστώσεις όχι μόνον είναι διασφαλισμένες αλλά υπάρχουν ήδη δημοπρατημένα έργα από την Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου υπό τον Πέτρο Τατούλη.

Το μεγάλο έργο «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ (ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, ΓΕΛ ΝΕΑΠΟΛΗΣ, 1ΟΥ ΕΠΑΛ) ΣΤΗ Δ.Κ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΔΗΜ. ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΟΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ 1,500,000.00» είναι έργο που έχει ήδη δημοπρατηθεί αφού η Περιφερειακή Αρχή υπο τον Πέτρο Τατούλη είχε έγκαιρα διαβλέψει, προβλέψει και δρομολογήσει το απαραίτητο αυτό έργο στην ευρύτερη περιοχή.

Τα μκρότερα έργα όπως «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗΝ Δ.Κ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ 168,000.00» όπως και το «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΕΡΚΙΔΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΓΕΡΑΚΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ 24,800.00» είναι έργα που η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή είχε προχωρήσει σε Προγραμματικές Συμβάσεις με τους Δήμους.

Βλέπουμε όμως ότι αλλά αναγκαία έργα όπως στα γήπεδα Ξηροκαμπίου, Χρυσάφων αλλά και Καστορείου δεν αναφέρονται στις συγκεκριμένες επιλογές της Περιφερειακής Αρχής υπό τον Παναγιώτη Νίκα, ενώ δεν γίνεται και καμία μνεία στις αθλητικές εγκαταστάσεις στο Δήμο Ευρώτα και Ανατολικής Μάνης.

Αυτή η ανέξοδη πλειοδοσία της Περιφερειακής Αρχής του κ Νίκα μάλλον την «τιμωρία» της Λακωνίας καταδεικνύει αφού στην ουσία αναφέρεται στα έργα Τατούλη και δεν διαθέτει ούτε ένα ευρώ για τις αθλητικές εγκαταστάσεις τις Λακωνίας. Μάλιστα πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμα και το έργο της αντικατάστασης χλοοτάπητα του Ενωσιακού Γηπέδου στον Άγιο Ιωάννη Σπάρτης καθώς και ο ηλεκτροφωτισμός του Γηπέδου Αμυκλών είναι έργα της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και στην Περιφερειακή Αιρετή Διοίκηση πρέπει να υπάρχει συνέχεια. Η συνέχεια όμως προϋποθέτει συνέπεια και σαφήνεια.

Έτσι λοιπόν αν πράγματι η Περιφερειακή Αρχή του κ Νίκα επιθυμεί να διαθέσει στην Λακωνία πόρους 1,500.000€ για αθλητικές υποδομές τον καλούμε να διαθέσει το ποσό του 1,5 εκατ.€ για την κατασκευή Αθλητικού Κέντρου στη Σπάρτη αφού το έργο του Γυμναστηρίου της Νεάπολης Βοιών έχει ήδη δημοπρατηθεί, έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο με διασφαλισμένους πόρους από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή.


Αδαμαντία Τζανετέα

Χαράλαμπος Σκούρος

Ηλίας Κανελλάκης

Μιχάλης Σταματάκος

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ