Ντία Τζανετέα : Η τιμωρία της Λακωνίας


Σήμερα η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωσε την απορρόφηση 6 εκ.€ σε αθλητικά έργα. Ο Περιφερειάρχης κ Νίκας μάλιστα εκφράζει την βεβαιότητα ότι τα συγκεκριμένα έργα έχουν διασφαλισμένες πιστώσεις.

Σε ότι αφορά στη Λακωνία είμαστε υποχρεωμένοι να διευκρινίσουμε προς ενημέρωση πολιτών και αιρετών ότι οι πιστώσεις όχι μόνον είναι διασφαλισμένες αλλά υπάρχουν ήδη δημοπρατημένα έργα από την Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου υπό τον Πέτρο Τατούλη.

Το μεγάλο έργο «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ (ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, ΓΕΛ ΝΕΑΠΟΛΗΣ, 1ΟΥ ΕΠΑΛ) ΣΤΗ Δ.Κ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΔΗΜ. ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΟΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ 1,500,000.00» είναι έργο που έχει ήδη δημοπρατηθεί αφού η Περιφερειακή Αρχή υπο τον Πέτρο Τατούλη είχε έγκαιρα διαβλέψει, προβλέψει και δρομολογήσει το απαραίτητο αυτό έργο στην ευρύτερη περιοχή.

Τα μκρότερα έργα όπως «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗΝ Δ.Κ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ 168,000.00» όπως και το «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΕΡΚΙΔΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΓΕΡΑΚΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ 24,800.00» είναι έργα που η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή είχε προχωρήσει σε Προγραμματικές Συμβάσεις με τους Δήμους.

Βλέπουμε όμως ότι αλλά αναγκαία έργα όπως στα γήπεδα Ξηροκαμπίου, Χρυσάφων αλλά και Καστορείου δεν αναφέρονται στις συγκεκριμένες επιλογές της Περιφερειακής Αρχής υπό τον Παναγιώτη Νίκα, ενώ δεν γίνεται και καμία μνεία στις αθλητικές εγκαταστάσεις στο Δήμο Ευρώτα και Ανατολικής Μάνης.

Αυτή η ανέξοδη πλειοδοσία της Περιφερειακής Αρχής του κ Νίκα μάλλον την «τιμωρία» της Λακωνίας καταδεικνύει αφού στην ουσία αναφέρεται στα έργα Τατούλη και δεν διαθέτει ούτε ένα ευρώ για τις αθλητικές εγκαταστάσεις τις Λακωνίας. Μάλιστα πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμα και το έργο της αντικατάστασης χλοοτάπητα του Ενωσιακού Γηπέδου στον Άγιο Ιωάννη Σπάρτης καθώς και ο ηλεκτροφωτισμός του Γηπέδου Αμυκλών είναι έργα της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και στην Περιφερειακή Αιρετή Διοίκηση πρέπει να υπάρχει συνέχεια. Η συνέχεια όμως προϋποθέτει συνέπεια και σαφήνεια.

Έτσι λοιπόν αν πράγματι η Περιφερειακή Αρχή του κ Νίκα επιθυμεί να διαθέσει στην Λακωνία πόρους 1,500.000€ για αθλητικές υποδομές τον καλούμε να διαθέσει το ποσό του 1,5 εκατ.€ για την κατασκευή Αθλητικού Κέντρου στη Σπάρτη αφού το έργο του Γυμναστηρίου της Νεάπολης Βοιών έχει ήδη δημοπρατηθεί, έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο με διασφαλισμένους πόρους από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή.


Αδαμαντία Τζανετέα

Χαράλαμπος Σκούρος

Ηλίας Κανελλάκης

Μιχάλης Σταματάκος

Σχόλια

Πρόσφατες καταχωρήσεις

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ΠΛΑΓΑΚΗΣ

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΑΘ΄ΕΚΑΣΤΗΝ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

LAKONIA-REALESTATE.GR